MarJo grozi że jak go przelicytuje to mi zzeruje planety xDD

• Siema.

Zacząłem grać na tym uni po kilku latach przerwy. Akurat miałem konto, które leżało w poczekalni więc postanowiłem sobie je aktywować.

Klikałem sobie ostatnie kilka dni w nasze ulubione obrazki aż tu nagle, przy odświeżeniu strony, pojawia się info, że leci na mnie ~5k gąsek. Myślałem, że to pomyłka, ale gracz "MarJo" szybko mi wyjaśnił swoje motywy xD

Typ zapaskudził portki i postanowił się odegrać na mnie, graczu poniżej top100 tylko dlatego że miałem czelność go przelicytować o kilka k (tak, kilka k) w licytatorze :smash:

Myślałem, że tego typu graczy z IQ, którzy są sztandarowym przykładem porażki rodzimego systemu edukacji i wychowania już nie ma, ale jak widać wielce się myliłem.

Wpis ten dodaję po to żeby każdy wiedział, że "MarJo" to osobnik traktujący grę zdecydowanie zbyt poważnie.

Marjo-Ogame.png

• Tez mnie drazni kiedy ktos mi podbija licytacje bez zysku dla siebie samego, czysto po zlosci. Czy te kilka milionow bylo dla Ciebie w granicy rentownosci za przedmiot czy po prostu podbijasz licytacje na zasadzie "sam nie skorzystam za wiele ale drugiemu nie dam za darmo"?

• Tez mnie drazni kiedy ktos mi podbija licytacje bez zysku dla siebie samego, czysto po zlosci. Czy te kilka milionow bylo dla Ciebie w granicy rentownosci za przedmiot czy po prostu podbijasz licytacje na zasadzie "sam nie skorzystam za wiele ale drugiemu nie dam za darmo"?

Przeczytałeś mój pierwszy wpis? "MarJo" zapaskudził gacie bo go przelicytowałem bodajże o 3000 metalu. Rozumiesz? Trzy tysiące. Nie trzy miliony/miliardy lub więcej tylko trzy tysiące. Poza tym on jest TOP 3 - jak niby miałbym go przelicytować samemu będąc TOP104? Z czego? Poza tym nigdy nie licytowałem po złości, jak ktoś wyskakiwał z bańką lub więcej to sobie darowałem. Często i mniej wystarcza żebym sobie odpuścił. Tyle.

Napisał truckdriver, który wielokrotnie podbijał licytacje bez zysku, dla siebie samego, czysto po złości.

Napisał truckdriver, który wielokrotnie podbijał licytacje bez zysku, dla siebie samego, czysto po złości.

Nic sie nie zmienilo, Bije dalej grubo i bic bede. Ile kont strzelilem, gdzie raportow nie ma na forum ani na OGotha to tylko ja wiem wiec z tym podbijaniem bez zysku bym polemizowal bo doloze na licytacji to kazdy widzi ale kiedy strzele pozniej konto, ktore mi podbijalo i wyjde na plus to juz tego nie pokazuje

• na licytacjach dokladam do interesu ale pozniej flota sobie odzyskuje

Weź mi coś wytłumacz, bo mimo że uważam się za człowieka niekoniecznie głupiego to nie potrafię mimo to, zrozumieć przedstawionego przez ciebie związku przyczynowo-skutkowego... w jakim celu najpierw przepłacasz, a potem dopiero lecisz? Nie można od razu zaatakować?

• A grozić to możesz swoim kolegom, pajacu.

Pajac to z Ciebie bo napisalem juz wyzej, ze chciales blysnac ale nie wiedziales co sie dzieje tam, gdzie nikt nie widzi i wtedy juz skonczyly Ci sie argumenty.

w jakim celu najpierw przepłacasz, a potem dopiero lecisz? Nie można od razu zaatakować?

Nie jestem typem gracza, ktory szuka wrogow i sila egzekwuje swoja pozycje na uni. Licytuje od lat bo nie chce wydawac antymaterii na dopalacze surowcow. W polaczeniu z idlakami na Librze, rozbudowalem chyba za szybko swoje konto. Ze 100-150kk punktow rozbujalem sie w niecale 2 lata do 900kk pkt bez latania na ekspy. Tylko idlaki, skupowanie dexu i pakowanie wszystkiego w budynki. Komus sie nie podobalo, ze zbyt szybko rosne i poza podejrzeniami o multikonta zaczely sie tworzyc konta typowo pod przeszkadzanie na licytacjach. Z jednego tylko konta wyciagnalem kilka miliardow za takie wlasnie celowe podbijanie mi licytacji ponad rentowny prog.

• No ale ja wciąż czekam na odpowiedź na moje pytanie.

• No ale ja wciąż czekam na odpowiedź na moje pytanie.

Odpowiedzialem Ci juz wyzej. Ja gram eko a nie flota. Fakt, ze potrafie kogos strzelic nie znaczy, ze moj styl gry to latanie. Wole spokojnie tylko inwestowac w kopalnie i zbierac surowce z wydobycia. Kiedy jeszcze mi sie chcialo to latalem po idlakach od rana do nocy, dzien w dzien. Moze kolo mnie byc gruby cel ale jesli mi sie nie chce to nie siedze jak na szpilkach by go strzelic. Niech sobie gra na luzie dopoki swoim stylem gry nie utrudnia mi zycia.

• Jaką trzeba być miękką fajką żeby być w top3 i rzucać się na top105 tylko dlatego, że chce licytować przedmioty. Powinno być jakieś ograniczenie, żeby takie niedorozwinięte jednostki nie mogły się w ten sposób mścić.

Przez ladnych kilka lat mialem tyle sytuacji, gdzie musialem walczyc przez te licytacje, ze na palcach jednej reki nie zlicze. Malych graczy wyjasnialem sam. Rakietowanie bunkrow, pakowanie floty w recki, niszczenie moonow to byl chleb powszedni. Konczylo sie tym, ze atakowane przeze mnie konta uciekaly na urlopy a nawet byl jeden przypadek, ze gosc nie wytrzymal nerwowo i konto skasowal. Poki jestes planktonem, ze tak to brzydko nazwe, nie wyrywaj sie na te licytacje. Buduj sie spokojnie, nawiazuj kontakty z innymi graczami, wspolpracuj z innymi a predzej czy pozniej bedziesz mial jakies grono znajomych, dzieki ktorym bedzie Ci latwiej. Z tego co obserwuje, ledwo zaczales grac a juz bys chcial miec wszystko i byc kims znaczacym na uni. Tak to nie dziala niestety. Potrzeba troche wiecej czasu i energii by pokazac, ze cos potrafisz a nie tylko dac Ci latwo zdobyc i patrzec jak rosniesz.

• Nie chcę mieć wszystkiego, nie marzy mi się żadna kariera i bycie kimś znaczącym. Ja tylko mówię, że atakowanie słabszego gracza tylko dlatego, że za kilka k kupuje jakieś przedmioty na licytatorze by sobie troszkę grę uprzyjemnić (podczas gdy on non-stop kupuje i ma tych przedmiotów od ciula) to pokaz miałkości i upośledzenia zarówno fizycznego jak i intelektualnego. Nie będę ukrywał, że mnie to nie "irytuje" bo dopiero zacząłem grę, a ten volksdeutsch paskudny atakuje mnie bo ma bałagan na strychu. Wiadomo co i gdzie takiemu dzbanowi. Jak już pisałem wcześniej - sądziłem, że takich głąbów już nie ma, ale jak widać mocno się myliłem.

• Typ chce po prostu dominacji i jako top 3 ma do tego sluszne prawo bo przeciez ciezko mu podskoczyc. Zerknij GeboKlepacz na Rosalind. Moj nick w grze to Kamil. Na poczatku po fuzji trzeba bylo bardzo mocno bic na aukcjach miedzy innymi przez konto o nicku PREDATOR. Maly gosc w porownaniu do mnie ale za punkt honoru postawil sobie, ze bedzie kupowal wszystko na licytacjach bez wzgledu na koszty. Zaczynalo juz to jego zachowanie denerwowac wiec wspolnymi silami ze znajomymi spakowalismy go w recki. Tyle mu to wlasnie dalo takie zawziete licytowanie, ze stracil flote za ponad 50kkk i teraz z urlopu juz nie schodzi. Na tym przykladzie i wielu innych staram Ci sie wytlumaczyc, ze jesli chcesz kogos wyjasnic to ukladaj sie z innymi graczami i wtedy bedzie Ci latwiej

https://imgur.com/7NppQ59

• Kolega ruszający temat też widzę nie grzeszy inteligencją, świadczy o tym nazwa planety na którą lecą owe GSy i jakiś pOkeMoNiaSty język pokroju "xDD" w temacie. Zachęcam do korzystania ze słownika języka polskiego, co do samego procesu licytacji to kilka osób powyżej dało trafne wskazówki ;)

UNI 22 TPM | UNI 38 FearFactory | Mizar - WOWWW | Kalyke - WOWWW | Kerberos - T3S

It's nice to be important, but it's more important to be nice.