Wersja 7.x - dyskusja

• jutro jest prima aprilis. Może sobie jaja robią ;)

Pamiętam jak trzy lata temu ogłosili zmiany w nadprzestrzennej. Też 1.04 :D Ale weszło, więc i to wejdzie. Wiesz, niemieckie poczucie humoru w tej grze przekłada się raczej na innych płaszczyznach :P

Zgłoszone na en

Nawet jeśli przegną, nikt nie powie, że nie było próby walki z przegięciem.

• @ ciap, ktoś odpisał? :)

chociaz tak jak ktoś wspomniał - pewnie poszedł Ban za cofnięcie płatności anty czy inne cuś, nic innego nie daje powodu żeby idlaka wrzucało na ban + urlop

• [...]

Nawet jeśli przegną, nikt nie powie, że nie było próby walki z przegięciem.

I co te próby w obliczu przyszłości dadzą? :D

Gra się zmienia p2w w ostrą stronę. Przychody im zapewne rosną. To samo GF robi z innymi grami, bo są ludzie dla których wydać nieco grosza to nie problem i tyle :)

Pozostaje zostać i się z tym godzić dopóki gra daje radochę :) A jak nie daje to w ustawieniach jest przycisk usuń konto i można spróbować za parę lat znowu zajrzeć czy coś się nie zmieniło na lepsze :lool:

• Wypowiedź znana z wielu innych postów. W zasadzie, zgadzam się z nią, nie dowiedziałem się niczego nowego. W mojej wypowiedzi chodziło o to, że w sytuacjach, gdy nie zapytasz, odpowiedź zawsze będzie brzmiała nie - i tak samo w OGame, bez inicjatywy feedbacku, jest większa szansa na to, że GF zamiast robić prawie wszystko co chce, będzie robić wszystko.

Edytuj posty, gdy chcesz coś dodać ;)

• @ ciap, ktoś odpisał? :)

Nie jestem właścicielką tych kont więc jedynie ze sprawdzą ;)

No tak, czyli i tak sporo :D

Wypowiedź znana z wielu innych postów. W zasadzie, zgadzam się z nią, nie dowiedziałem się niczego nowego. W mojej wypowiedzi chodziło o to, że w sytuacjach, gdy nie zapytasz, odpowiedź zawsze będzie brzmiała nie - i tak samo w OGame, bez inicjatywy feedbacku, jest większa szansa na to, że GF zamiast robić prawie wszystko co chce, będzie robić wszystko.

Edytuj posty, gdy chcesz coś dodać ;)

Taaa chciałem usunąć post ale albo nie mam takiej możliwości albo jest to "na pierwsze spojrzenie" nieznajdowalne... (kolejne z ulepszeń :] ) :( (swoją drogą że nie ma, np. włączonej opcji zablokowania napisania więcej niż jednego postu przez 5 minut - szkoda :] )

Nie wiem ile grasz i nie zamierzam tego oceniać. Ja zacząłem grać dość dawno :) Pamiętam dużo sprzeciwów o dość sporym zakresie wliczając w to między innymi chęć "powstrzymania" nowej wersji graficznej. Nic nie pomogło i żadna prośba / zwrócenie uwagi nie osiągnęło rezultatu - stąd godzę się dopóki chcę, polecieć nikomu nie polecę, ale czasami pogram - głównie ze względu na znajomych :)

I o to chodziło w mojej odpowiedzi.

• 10 dni działania skryptu czyszczącego za nami. Podsumowanie od początku do końca:

Serwer Serwer Już na cmentarzu Do przeniesienia jeszcze
    68 68 1060 670
    114 Nekkar 1054 753
    117 Quantum 1064 2430
    120 Taurus 1109 644
    138 Libra 1037 1313
    148 Virgo 1055 105
    149 Wezn 1044 211
    150 Yildun 1048 73
    151 Xanthus 1043 1083
    153 Aquarius 263 29
    156 Dorado 309 22
    159 Galatea 351 16
    160 Himalia 216 6
    163 Kalyke 301 19
    167 Octans 281 58
    168 Pasiphae 181 26
    169 Quasar 184 22
    170 Sombrero 144 7
    171 Rosalind 158 17
    172 Tucana 110 12
    173 Umbra 64 17
    174 Volans 5 2

:fgrin:

• Widać po układach, że robi się pusto lub dopiero zrobi :D

Największa rzeźnia na quantum librze i xantusie patrząc na to ile przeniosło a ile jeszcze zostało do przeniesienia :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• w faq cmentarza pisze ze przenoszone sa konta urlopowane bez logowania 60 dni - nawet te z anty.

w sojuszu u mnie zauwazyli ze z układow znikaja takze farmy (idlaki, szaraki) ktore przeciez nie sa urlopowane.

czy znika wszystko co nie logowalo sie 60 dni czy urlop jest wymagany ? bo wychodzi na to ze nie jest wymagany

edit: a co ze zbanowanymi (ktore nie moga sie i tak zalogowac przez 60 dni ?

• Nie wiem czy jestem godna odpowiadać ponieważ nie jestem team ogame.pl. Ostatnie 3 posty z moimi odpowiedziami miałeś w nosie chociaż potem Ruda potwierdzała że mam racje. :rolleyes3:

w faq cmentarza pisze ze przenoszone sa konta urlopowane bez logowania 60 dni - nawet te z anty.

w sojuszu u mnie zauwazyli ze z układow znikaja takze farmy (idlaki, szaraki) ktore przeciez nie sa urlopowane.

Nie zauważyłam żeby szarak powyżej 35 dni nieaktywności się kasował.

czy znika wszystko co nie logowalo sie 60 dni czy urlop jest wymagany ? bo wychodzi na to ze nie jest wymagany

Są dwa warunku:

- urlop

- 60 dni OFF

Tak, jest wymagany.

edit: a co ze zbanowanymi (ktore nie moga sie i tak zalogowac przez 60 dni ?

Nie rozumiem co ma być?

Sprawdzane są warunki wyżej:

- urlop > jest

- 60 dni OFF > jest

Oba spełnione > przenoszone na cmentarz.

• YYy Bandytę :D

Bandyta zależy od zajmowanego Top czyli jeżeli gracz z ostatniej np. 10 wypad to inny gracz wpadł na jego miejsce.

● Top 10 w rankingu punktów honoru (co najmniej 15000 HP): Cesarz Wszechświata
    ● Top 100 w rankingu punktów honoru (co najmniej 2500 HP): Imperator Galaktyki
    ● Top 250 w rankingu punktów honoru (co najmniej 500 HP): Władca Układu

● Niski poziom 250 punktów honoru w rankingu (co najmniej -500 HP): Bandyta
    ● Niski poziom 100 punktów na cześć rankingu (przynajmniej -2500 HP): Lord Bandytów
    ● Niska 10 w rankingu punktów honoru (co najmniej -15000 HP): Król Bandytów

• Nie wiem o co ci chodzi z 35 dniami, w faq jest 60 ale nie wazne.

Tak wiec - znikają rowniez szaraki. Wychodzi na to ze warunek urlop OFF nie jest wymagany lub istnieje inna zaleznosc - poniewaz znikaja szaraki.