Formy życia - Feedback

• guff Faktycznie, znów bez komunikatów.

Ale ostatnio tak było, że te misje były owocne - po prostu w nocy dostałem komunikaty z całego dnia.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• A ja się pytam gdzie jest event z antymaterią?

Jak zobaczył ,,tyla błyndów to ucikł'' :D

Sprawdzałem bonusy z wydobycia sumując badania i budynki do wydobycia surowców. Bez zarzutów. Metal prawidłowo dodaje bonusy uwzględniając zarówno badania z wydobycia ze wszystkich ras jak i budynek konkretnej rasy na danej jednej plancie.

Kryształ również dobrze nalicza bonusy.

• A ja się pytam gdzie jest event z antymaterią? :D

Sorry, ale AM trzeba mądrze gospodarować. Żarty żartami, ale GF nie bez powodu zmieniło podejście do rozdawnictwa.

Spójrz na ranking, w którym to niektórzy traktują serwer testowy jak poważny element realnego życia, to się dowiesz gdzie on jest ;)

• ja bym wolała jakby dali surowców tak po 100kk bo co z tego że jest anty jak połowe by trza wydać na surowce....

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Sorry, ale AM trzeba mądrze gospodarować. Żarty żartami, ale GF nie bez powodu zmieniło podejście do rozdawnictwa.

Spójrz na ranking, w którym to niektórzy traktują serwer testowy jak poważny element realnego życia, to się dowiesz gdzie on jest ;)

Nie ma anty nie ma testów, a więc i sensu istnienia serwera testowego

• A propos statystyk, wiecie, że w statystykach jest rubryka formy życia. :D Podzielona na 3 podrubryki.

Gospodarka form życia

Technologia życia

Odkrycia form życia

Żarty żartami, ale GF nie bez powodu zmieniło podejście do rozdawnictwa.

Spójrz na ranking, w którym to niektórzy traktują serwer testowy jak poważny element realnego życia, to się dowiesz gdzie on jest

faktycznie biliony punktów ale to powinni zawieszać takie testowe albo blokować coś i po sprawie. Kto normalny tu gra hahah masakra

Edit: nawet biliardy pkt ale to nie są informatycy testowi czasem?

Brodaty

jakby dali surowców tak po 100kk

Dobry pomysł.

Nie ma anty nie ma testów, a więc i sensu istnienia serwera testowego

Niedawno pytałem Rudą o multikonta i potwierdziła, że można, z umiarem - ale musiała to napisać, w ramach obowiązku.

10k anty wpada przy założeniu konta. Można odłożyć na boku kilka kont, żeby przy każdej kolejnej aktualizacji powpadało to i owo (pomijając eventy). Jest masa sposobów na zdobycie co najmniej 50kk anty na jednym koncie nie robiąc nic. Ale co ja tam o niej wiem...

Sumując leżące idlaki: po kilku latach na danym koncie można mieć napierdziane grube ilości DM do dowolnego użytku. Grunt żeby nie zaczynać od nowa, jak wielu z nas (w tym mnie).

Podkreślam - mam (edit: usunąłem słowo "oficjalnie") tylko jedno konto na serwerach oficjalnych (gdyby się zechciało wyrwać z kontekstu, bo przecież anty nie wymaga skilla).

Nie chcąc nabijać postów, wtrącę kolejną rzecz, która siedzi mi w głowie od kilku dni.

Korzystając z okazji, chciałem podziękować SPIN DOKTOR za szczególne zaangażowanie w testy. I Ruda także. Spin dostaje jakieś głupie dislajki od jednego z userów, który nie dość, że nie angażuje się w testy, to jeszcze niemal, czy nawet wcale nie odzywa się w temacie. Nie znam Was, nie mam osobistych zatargów (i nie zamierzam ich mieć), ale mierząc wszystko swoją miarą (czyli żałując, że nie mogę poświęcić dość czasu, ze względu na brak dość rozwiniętego konta), zauważam że tylko wąska garstka, bodaj czworga osób, angażuje się w polski feedback. Kij w te dislajki - boli mnie bardziej to polskie buractwo, w którym nie ma ani krzty samokrytyki. A Rudej dziękuję za zaangażowanie w przekazywanie raportowania, bo jednak wygodniej robi się to bez zakładki feedbacku, po polsku. Mało kto tutaj jest w stanie zrozumieć ten luksus, a co dopiero ogół tego co się dzieje.

SPIN DOKTOR  Qnick  Peper_SMT*, powinniście mieć jakąś ekstra rangę za zaangażowanie w testy. Dowiedziałem się sporo rzeczy z Waszych kulturalnych dyskusji. Dziękuję.

Spokonie, anty wykorzystuje z głową i mam jeszcze "mały" zapasik :saint:

Jednak żeby sensownie i szybko robić testy to przydało by się lepiej rozwinięte konto :)

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• Brodaty dziękuje bardzo.

Bardzo miło słyszeć takie rzeczy kiedy poświęca się swój cenny czas na testowanie i wypisywanie tego na forum.

Mógłbym nic nie pisać żeby wiedzę zachować dla siebie a zwłaszcza dlatego, że niektórzy nie lubią jak się wypowiadam na forum.

Trudno, są ludzie różni, którym nie pasuje właśnie mój udział na forum a sami jak zauważyłeś nic nie wnoszą konkretnego na forum a zwłaszcza na temat ras.

Ale wiem, że nie każdy ma czas na testowanie i sprawdzanie co tam nowego GF zaproponowało.

A jako doświadczony gracz, który gra od prawie 20 lat w grę wiem co można byłoby poprawić czy zmienić.

Sam gdybym nie miał na to czasu to również chciałbym żeby ktoś tak w miarę możliwości pisał na ten temat o nowych rzeczach tak ważnych dla ogame.

Dlatego to robię żeby każdy mógł się zapoznać z nowinkami jakie będą wprowadzone.

Nie każdy to docenia.

Dziękuje, że mogłem pomóc na ile mogłem.

Dzięki za docenienie i dziękuje również pozostałym Qnick  Peper_SMT* Ruda bez, których też nie byłoby tego opiniotwórczego forum tutaj.

Dziękuje. :)

• Nie ma nic lepszego niż nie wydanie pierdyliarda złotych na rzeczy, które wymagają anty, a które dawkują o niej wiedzę za darmo. Rok temu testowałem na Bermudzie rzeczy, które pozwalają mi wymieniać surowce bez pomocy "dziś nie", "może jutro", "kurde, wtopa".

Spal mnie na stosie, ale to jest gra dla ekowców.

Szkoda że buleon się nie odzywa (albo zmienił nick i nie wiem czy to robi).

• Czy ty w ogóle rozumiesz idee serwera testowego? Tu nie chodzi o to by mozolnie przez miesiąc rozwijać konto by w ogóle dostać szanse przetestować jedną, dwie nowe opcje... nie wiem czym ty się zajmujesz na co dzień, ale większość ludzi nie ma na tyle wolnego czasu by rozwijać swoje główne uniwersum, a dodatkowo Bermude, gdzie i tak efekty naszej włożonej pracy wyparują przy resecie serwera. GF chcę dostać informację zwrotną na temat nowych funkcji? To niech dadzą tyle surowców i anty by móc to zrealizować w tydzień, dwa... a nie w pół roku gdzie nowa wersja już dawno zawita na główne serwery... nie wiem czego nie potrafisz tutaj zrozumieć...

ps. SPIN zasłużył sobie na disliki... ogólnie takie zachowanie może i jest dziecinne ale cytując klasyka "Nie popieram, ale rozumiem".

ps2. Nie masz pojęcia ile osób bierze aktywny udział w testach... nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale uwagi należy zwracać poprzez funkcje na serwerze, a nie na forum gdzie i tak nikt mający realny wpływ na grę tego nie przeczyta.

• niektórzy nie lubią jak się wypowiadam na forum

Powiem jak typowa Ruda Karyna - bądź sobą :D Gdybyś był kimś innym, nie byłbyś sobą.

Dziękuje, że mogłem pomóc na ile mogłem.

Ej, ale to nie koniec testów. Dawej wincyj! :D

Nie masz pojęcia ile osób bierze aktywny udział w testach...

Wyjmij kija z tyłka ;)

Edit: Nie to że szukam spiny, bo jak faktycznie zauważyłeś, nie wiesz (nie masz pojęcia) ile mam wolnego czasu do wygospodarowania na jakąś głupią grę... Ale zachowujesz się w tym poście tak, jakbyś nie czytał tematu od początku. A gdybyś czytał, to byś wiedział co napisać w moim kierunku, bo odniosłem się do spraw, które w nim poruszasz - wcześniej.

I jak już mamy tutaj serię podziękowań, to Tobie również dziękuję za ochładzanie moich emocji w kilku innych, niedotyczących testów, wcześniejszych wątkach.

• ps. SPIN zasłużył sobie na disliki...

Sory ale ja tak nie uważam. jak się komuś post nie podoba to można minusować a jak ktoś minusuje wszystko to sory zwykłe chamstwo. A niby czym zasłużyłem sobie? Według opinii jakiegoś marginesu chyba społecznego bo nie kulturalnych ludzi. To, że jak ktoś tak jak Ja lubi pisać kommmenty to jest powód i wyzywanie mnie za cos i obrażanie to chyba żałosny powód to jest. Ale jak widać ludzie są różni.

Powiem jak typowa Ruda Karyna - bądź sobą :D Gdybyś był kimś innym, nie byłbyś sobą.

Dokładnie tak, jestem trudny i mam ciężki charakter i mam wypowiedzi kontrowersyjne i radykalne odbiegające od normalnego rozumowania społecznego. Zdaje sobie z tym sprawę ale nie zrobił bym doktoratu gdybym był ciamajda bez trwale trzymającego uporczywie własnego zdania i swoich koncepcji. :D Rodzina ma zemną ciężko haha i znajomi ale dają rade hahaha :D

Będę cos wiedział nowego na temat nowej wersji to napisze.

• Chyba schodzimy z tematu.

Dokładnie tak, jestem trudny i mam ciężki charakter i mam wypowiedzi kontrowersyjne i radykalne odbiegające od normalnego rozumowania społecznego.

(...)

Będę cos wiedział nowego na temat nowej wersji to napisze.

Nie no luzik. Jaja sobie robiłem.

Btw. Bug wyświetlania sumarycznych ilości surowców Podglądu Imperium na planetach zniknął. Ten poprzedni, czyli aktywowanie działań po przeklikaniu wszystkich planet, aż do ostatniej też, ale nadal trzeba dublować klikanie w cyferki.

• Raporty już działają z wypraw, nie wiem czy to po moim zgłoszeniu do Feedback czy nie ale są. Jak coś przetestuje dam znać .:D

Ciekaw jestem na ile coś tu jeszcze zmienią przed oficjalnym wprowadzeniem. Postulowałem sporo rzeczy do zmiany, zobaczymy. :D

A statek poszukiwawczy form życia można wysłać nawet do kogoś kto jest na urlopie.

Taki news. :D

Edit:

Można również wysłać taki statek na własna planetę.