U mnie ledwo są się otworzyć jakąkolwiek zakładkę
Formy życia - Feedback
-
-
-
Autoryzacji wymaga. Nie da się wejść w grę na Bermudzie.
Ruda jak możesz to tam podziałaj.
Jest problem z Bermuda.
Drodzy Gracze,
z powodu problemów serwer Bermuda został wyłączony na pewien czas.
Trwają prace techniczne, które mają je rozwiązać.
Czekamy na informację, kiedy zostanie serwer będzie dostępny do dalszych testów.
Przepraszamy za utrudnienia.
Wasz OGame Team
-
-
Ja czekam na moje sto milionów od Leszka...
-
To ja już nawet nie loguję, bo widzę komunikat, że wyłączona Bermuda.
Mam nadzieję, że szybko naprawią, bo już się wciągnąłem w te nowości.
Całkiem fajnie się zapowiada
-
To ja już nawet nie loguję, bo widzę komunikat, że wyłączona Bermuda.
Mam nadzieję, że szybko naprawią, bo już się wciągnąłem w te nowości.
Całkiem fajnie się zapowiada
Przed chwila u mnie zadziałała. Normalnie, bez lagów.
-
U mnie też już śmiga.
-
Jak oceniacie bonusy dla kont? Czy są one za wysokie? Odpowiednie?
Zaczynam mieć mieszane uczucia do niektórych bonusów. Zwłaszcza, jeżeli miesza się bonusy ras.
-
Ta wersja to coś nowego i fajny zamysł oraz inicjatywa stworzenia czegoś od nowa. Całej struktury budynków i badań połączonych w kilku rasach w dość fascynujący sposób. Wiele intersujących badań do odkrywania w dość epicki sposób. Mnie się osobiście całkiem podoba z małymi uwagami. Sporo budowania i odkrywania i sumowania sporo badań. Może to zachęcić też nowych graczy do rozpoczęcia gry.
Uważam, że bonusy z badań są trochę za wysokie uwzględniać fakt iż z każdej planety badania na bonus surowców się łączą i można byłoby zrobić mniej badań na zwiększenie surowca a zwiększyć koszty i bonus unormować.
Poszczególne badania pojedyncze nie są aż tak duże jednak sumując badania z każdej planety będzie to trochę ciut za dużo.
Ale ogólnie bonusy z badań mogłyby zostać nawet w takiej formie.
Na pewno bonusy z budynków dające zwiększenie surowców są zbyt duże i należy je na 100 % zmniejszyć.
-
Zwłaszcza, że mamy bonusy do wydobycia z badań jak z samych budynków.
-
Bonusy z budynków są dość spore i sięgają kilkudziesięciu nawet procent. Więc można śmiało tutaj trochę zmniejszyć.
Metal magmy kuźni19 lvl budynku daje 38 % bonusu do wydobycia. Abstrakcja jakaś.
Z badania na metal 18 lvl daje 3,6 %. Więc różnica jest ewidentnie zbyt duża.
Badanie można ciut zmniejszyć lub zostawić natomiast budynki do zmniejszenia co najmniej o połowę chyba.
Tak uważam ale nie będę się przy tym upierał. Jeśli ktoś chce tak zostawić to proszę bardzo.
Przy tym w czym bym się upierał to zrobić jedno badanie na metal, kryształ i deuter zwiększyć wtedy bonus i koszty badania bo po co kilkanaście badań z surowców. Tak samo ulepszanie statków.
-
Jak oceniacie bonusy dla kont?
U mnie konto jeszcze w powijakach, żeby móc w pełni sprawdzić potencjały, więc wstrzymam się jeszcze z wypowiadaniem. Ale ja po coś innego tu zaglądam.
Zgłaszam bug dotyczący paczek (wiem, wiem, są tacy, którzy napiszą, że mogliby to tak zostawić, ale mniejsza z cebulami). Gagatków proszę nie offtopić o kondycji wydobycia, bo to nie ma żadnego merytorycznie znaczenia.
Na planecie macierzystej pokazuje mi prawidłowy wynik dobowego wydobycia:
Na pozostałych planetach natomiast zaokrągla mi w dół, w granicach bliskich maksymalnych pojemności magazynów i zbiorników:
Zastanawiałem się chwilę czy nie sprawdzić teraz ile wjedzie surki na planetach, żeby porównać czy wynik będzie jak na załączonych tutaj obrazach, ale chcę podciągnąć wspomniane wydobycie i przestrzenie magazynowe. Być może ktoś ma podobnie i ubiegnie mnie w raporcie odnośnie tej kwestii.
-
38% bonusu wydobycia brzmi bardzo dobrze Nie sadzę żeby musiała być to zmniejszona wartość (a przynajmniej nie mocno). Przypomnijcie sobie jakiego kopa dostali górnicy po wprowadzeniu klas. Zbieracz daje +25%, pełzacze kolejne przyjmijmy +50%. Do tego geolog +10% i klasa sojuszu 5%, plazma na 20 to 20% dla metalu. Łatwo podwoić wydobycie kopalni już bez tego budynku. dodatkowe 30, 40 czy nawet 50% będzie jak najbardziej na miejscu
-
(...)
Kurde, 38% to nie tak źle. Ciekawe jakie dadzą itemy po oficjalnym apdejcie...
-
Pamiętajmy, że jeszcze są bonusy do wydobycia metalu na pozycjach 6-10
Ja mam takie inksze pytanie. Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...
Co do zmniejszenia poziomów budynków i zwiększenia proporcjonalnie ich wydajności i czasu budowy jest jak najbardziej sensownym rozwiązaniem, bo żeby wytrenować populację T3 do odblokowania wszystkich badań z T3 będzie się pewnie trzeba zbliżyć do 100 poziomów produkcji populacji i żywności
-
Pamiętajmy, że jeszcze są bonusy do wydobycia metalu na pozycjach 6-10
Ja mam takie inksze pytanie. Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...
Co do zmniejszenia poziomów budynków i zwiększenia proporcjonalnie ich wydajności i czasu budowy jest jak najbardziej sensownym rozwiązaniem, bo żeby wytrenować populację T3 do odblokowania wszystkich badań z T3 będzie się pewnie trzeba zbliżyć do 100 poziomów produkcji populacji i żywności
Reset daje możliwość wyboru innych badań dla danej planety (można wybierać z innych losowo).
Ilością poziomów jestem przerażona... Koszty śmieszne i bezsensowne klikanie. Ale z tego co widzę "kontent' jest pod nowe uni i nowe konta.
-
Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...
Mając odkryte więcej niż jedną rasę można robić tak, jak na obrazku poniżej. Badania z fioletowymi prawymi górnymi narożnikami są z rasy odkrywców (podstawowa na tej planecie), niebieskie narożniki to Mechy.
Tier 1 wszedł w tej kolejności za 3 podejściem (dwa razy losowanie badań z szansą 25% na to konkretne). Tier 2, pomimo trzech losowań, udało się poskładać za pierwszym podejściem.
-
No okej rozumiem, ale z tego co mi wiadomo to badania są do całego konta, czy to nie oznacza tego, ze robię na 4 planetach 4 różne rasy i na nich klikam badania do danej rasy i bonusy mam z każdej rasy na całym koncie i one się sumują? Może coś się zmieniło w międzyczasie i nie zanotowałam tego, więc proszę o wyjaśnienie, bo średnio ogarniam temat
-
Planeta A - rozwijam badanie X z tieru 1 na poziom 5.Planeta B - jeżeli wybiorę sobie badanie X z tieru 1 (bez względu na to, jaką mam tu rasę) na tej planecie, będzie ono od razu miało poziom 5.Można uruchomić rozwój poziomu 6 na dowolnej z tych dwóch planet.Jeżeli dane badanie nie ma w swoim opisie podane, że działa dla wszystkich planet, to jego efekt będzie zauważalny tylko na tych koloniach, na których będzie wybrane w danym Tierze.Czyli zakładając, że badanie X nie ma takiego dopisku, to na planecie C, na której w miejscu slotu badania X wybrane zostało jedno z pozostałej trójki badań innych ras, badanie X nie będzie dawało żadnego efektu.W ten sposób każda kolonia może mieć swój własny indywidualny zestaw badań w swoich Tierach - np. kolonia górnicza pozbiera wszystkie badania zwiększające wydobycie z wszystkich 4 ras, a kolonia flociarza bonusy do szybkości statków i zmniejszające ich spalanie.Post edytowany, bo zawierał błędne informacje -> Formy życia - Feedback