Formy życia - Feedback

• Autoryzacji wymaga. Nie da się wejść w grę na Bermudzie.

Ruda jak możesz to tam podziałaj. :)

Jest problem z Bermuda.

• To ja już nawet nie loguję, bo widzę komunikat, że wyłączona Bermuda.

Mam nadzieję, że szybko naprawią, bo już się wciągnąłem w te nowości.

Całkiem fajnie się zapowiada :)

Przed chwila u mnie zadziałała. Normalnie, bez lagów.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Ta wersja to coś nowego i fajny zamysł oraz inicjatywa stworzenia czegoś od nowa. Całej struktury budynków i badań połączonych w kilku rasach w dość fascynujący sposób. Wiele intersujących badań do odkrywania w dość epicki sposób. Mnie się osobiście całkiem podoba z małymi uwagami. Sporo budowania i odkrywania i sumowania sporo badań. Może to zachęcić też nowych graczy do rozpoczęcia gry.

Uważam, że bonusy z badań są trochę za wysokie uwzględniać fakt iż z każdej planety badania na bonus surowców się łączą i można byłoby zrobić mniej badań na zwiększenie surowca a zwiększyć koszty i bonus unormować.

Poszczególne badania pojedyncze nie są aż tak duże jednak sumując badania z każdej planety będzie to trochę ciut za dużo.

Ale ogólnie bonusy z badań mogłyby zostać nawet w takiej formie.

Na pewno bonusy z budynków dające zwiększenie surowców są zbyt duże i należy je na 100 % zmniejszyć.

• Bonusy z budynków są dość spore i sięgają kilkudziesięciu nawet procent. Więc można śmiało tutaj trochę zmniejszyć.

Metal magmy kuźni19 lvl budynku daje 38 % bonusu do wydobycia. Abstrakcja jakaś.

Z badania na metal 18 lvl daje 3,6 %. Więc różnica jest ewidentnie zbyt duża.

Badanie można ciut zmniejszyć lub zostawić natomiast budynki do zmniejszenia co najmniej o połowę chyba.

Tak uważam ale nie będę się przy tym upierał. Jeśli ktoś chce tak zostawić to proszę bardzo.

Przy tym w czym bym się upierał to zrobić jedno badanie na metal, kryształ i deuter zwiększyć wtedy bonus i koszty badania bo po co kilkanaście badań z surowców. Tak samo ulepszanie statków.

• Jak oceniacie bonusy dla kont?

U mnie konto jeszcze w powijakach, żeby móc w pełni sprawdzić potencjały, więc wstrzymam się jeszcze z wypowiadaniem. Ale ja po coś innego tu zaglądam.

Zgłaszam bug dotyczący paczek (wiem, wiem, są tacy, którzy napiszą, że mogliby to tak zostawić, ale mniejsza z cebulami). Gagatków proszę nie offtopić o kondycji wydobycia, bo to nie ma żadnego merytorycznie znaczenia.

Na planecie macierzystej pokazuje mi prawidłowy wynik dobowego wydobycia:

1.png

Na pozostałych planetach natomiast zaokrągla mi w dół, w granicach bliskich maksymalnych pojemności magazynów i zbiorników:

2.png

Zastanawiałem się chwilę czy nie sprawdzić teraz ile wjedzie surki na planetach, żeby porównać czy wynik będzie jak na załączonych tutaj obrazach, ale chcę podciągnąć wspomniane wydobycie i przestrzenie magazynowe. Być może ktoś ma podobnie i ubiegnie mnie w raporcie odnośnie tej kwestii.

• 38% bonusu wydobycia brzmi bardzo dobrze :D Nie sadzę żeby musiała być to zmniejszona wartość (a przynajmniej nie mocno). Przypomnijcie sobie jakiego kopa dostali górnicy po wprowadzeniu klas. Zbieracz daje +25%, pełzacze kolejne przyjmijmy +50%. Do tego geolog +10% i klasa sojuszu 5%, plazma na 20 to 20% dla metalu. Łatwo podwoić wydobycie kopalni już bez tego budynku. dodatkowe 30, 40 czy nawet 50% będzie jak najbardziej na miejscu :)

Dinozaur, w nałogu od 2005...

u7, u39, Andromeda, Libra, Quasar

• Pamiętajmy, że jeszcze są bonusy do wydobycia metalu na pozycjach 6-10 :P

Ja mam takie inksze pytanie. Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...

Co do zmniejszenia poziomów budynków i zwiększenia proporcjonalnie ich wydajności i czasu budowy jest jak najbardziej sensownym rozwiązaniem, bo żeby wytrenować populację T3 do odblokowania wszystkich badań z T3 będzie się pewnie trzeba zbliżyć do 100 poziomów produkcji populacji i żywności :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Pamiętajmy, że jeszcze są bonusy do wydobycia metalu na pozycjach 6-10 :P

Ja mam takie inksze pytanie. Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...

Co do zmniejszenia poziomów budynków i zwiększenia proporcjonalnie ich wydajności i czasu budowy jest jak najbardziej sensownym rozwiązaniem, bo żeby wytrenować populację T3 do odblokowania wszystkich badań z T3 będzie się pewnie trzeba zbliżyć do 100 poziomów produkcji populacji i żywności :P

Reset daje możliwość wyboru innych badań dla danej planety (można wybierać z innych losowo).

Ilością poziomów jestem przerażona... Koszty śmieszne i bezsensowne klikanie. Ale z tego co widzę "kontent' jest pod nowe uni i nowe konta.

• Do czego jest funkcja resetowania badań i ich losowego wyboru, skoro żeby odblokować badanie drugie, trzecie czy kolejne, to wpierw muszę odblokować to pierwsze by móc odblokować kolejne...? A losowe wybranie badania do odblokowania działa na zasadzie że jest 100% szans na dane badanie bo nie ma innych odblokowanych...

Mając odkryte więcej niż jedną rasę można robić tak, jak na obrazku poniżej. Badania z fioletowymi prawymi górnymi narożnikami są z rasy odkrywców (podstawowa na tej planecie), niebieskie narożniki to Mechy.

Tier 1 wszedł w tej kolejności za 3 podejściem (dwa razy losowanie badań z szansą 25% na to konkretne). Tier 2, pomimo trzech losowań, udało się poskładać za pierwszym podejściem.

025926f622650975gen.png

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

• No okej rozumiem, ale z tego co mi wiadomo to badania są do całego konta, czy to nie oznacza tego, ze robię na 4 planetach 4 różne rasy i na nich klikam badania do danej rasy i bonusy mam z każdej rasy na całym koncie i one się sumują? Może coś się zmieniło w międzyczasie i nie zanotowałam tego, więc proszę o wyjaśnienie, bo średnio ogarniam temat :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Planeta A - rozwijam badanie X z tieru 1 na poziom 5.

Planeta B - jeżeli wybiorę sobie badanie X z tieru 1 (bez względu na to, jaką mam tu rasę) na tej planecie, będzie ono od razu miało poziom 5.

Można uruchomić rozwój poziomu 6 na dowolnej z tych dwóch planet.

Jeżeli dane badanie nie ma w swoim opisie podane, że działa dla wszystkich planet, to jego efekt będzie zauważalny tylko na tych koloniach, na których będzie wybrane w danym Tierze.

Czyli zakładając, że badanie X nie ma takiego dopisku, to na planecie C, na której w miejscu slotu badania X wybrane zostało jedno z pozostałej trójki badań innych ras, badanie X nie będzie dawało żadnego efektu.

W ten sposób każda kolonia może mieć swój własny indywidualny zestaw badań w swoich Tierach - np. kolonia górnicza pozbiera wszystkie badania zwiększające wydobycie z wszystkich 4 ras, a kolonia flociarza bonusy do szybkości statków i zmniejszające ich spalanie.

Post edytowany, bo zawierał błędne informacje -> Formy życia - Feedback

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta

Edited once, last by zefir ().