To słabo szukałeś, bo jest w zakładce z badaniami form życia :P.
Już znalazłem, dzięki!
To słabo szukałeś, bo jest w zakładce z badaniami form życia :P.
Już znalazłem, dzięki!
Spora część graczy czeka na formy, gdy inni się już nimi świetnie bawią...
Ja nie czekam! Po tym co tu czytam, to raczej się modlę, aby wprowadzili formy na naszym uni najpóźniej jak się da!
Druga kwestia jest taka, że z tą zabawą bywa różnie. Raczej widzę nerwy i frustrację wśród graczy, których formy już sięgnęły! - no ale to tylko moja subiektywna opinia
Zmienisz zdanie Zwłaszcza np jak rocktalowie zrównają ci wydobycie metalu 15 pozycji z 8 Mnie osobiście przekonał ten fakt heheh
Mam takie pytanie. Czy jak losujecie badania, to w losowaniu pokazują się wszystkie badania, nawet te, z niedostępnych jeszcze drzewek technologi ? Czy tylko takie, na które wam pozwala populacja T2, T3 ??
Nie losuje badań i dlatego nie wiem.
Tak, mrovka ja to wszystko wiem, bo grałem na Bermudzie sporo czasu i testowałem co nieco! Bardzo fajnie ten pomysł wygląda i wnosi wiele ciekawych rozwiązań.
Przeraża mnie jednak nieudolność GF we wprowadzaniu takich atrakcji. Za dużo rzeczy na raz, sporo im się kaszani, a każda próba naprawy czegokolwiek wiąże się z zepsuciem kilku innych rzeczy, które już śmigały!
Ja im na prawdę kibicuję, żeby szybko to ogarnęli, ale niech to działa bez jakichś większych błędów i wpadek! Na razie jestem na etapie, że mi się po prostu do tego nie spieszy!
, żeby szybko to og
Szybko no, tylko od września pracują nad tym. Także bardzo szybko.
Artefakty są widoczne w zakładce badań LF, max. 3600 można ich mieć z tego co widać.
Faktycznie za 400 artefaktów można wybrać takie badanie jakie się chcę z tych dostępnych na tym poziomie z każdej odkrytej rasy.
To zmienia postać rzeczy w tych badaniach. Nie trzeba losować co sprawi, że można mieć takie badania jakie się chce.
Z tego tak wynika.
Badania poziomu 1 - 200 artefaktów
Badania poziomu 2 - 400 -artefaktów
Display More, żeby szybko to og
Szybko no, tylko od września pracują nad tym. Także bardzo szybko.
Artefakty są widoczne w zakładce badań LF, max. 3600 można ich mieć z tego co widać.
Faktycznie za 400 artefaktów można wybrać takie badanie jakie się chcę z tych dostępnych na tym poziomie z każdej odkrytej rasy.
To zmienia postać rzeczy w tych badaniach. Nie trzeba losować co sprawi, że można mieć takie badania jakie się chce.
Z tego tak wynika.
Badania poziomu 1 - 200 artefaktów
Badania poziomu 2 - 400 -artefaktów
Czyli dobrze myślę, że np jeżeli grasz ludźmi i masz odkryte tylko drugie drzewko ludzkiej technologi, to w możesz sobie kupić badania innych ras, ale tylko do 'ich' drugiego drzewka technologi ? Tzn takie badania, na które pozwala Ci populacja ?
Tzn takie badania, na które pozwala Ci populacja ?
Nie da się odblokować badania, którego nie ma bo nie spełnione są wymagania populacji. Muszą być odblokowane badania i tylko takie można wymienić.
SPIN DOKTOR jest to pocieszające, co piszesz....ale finalnie, ta różnorodność wśród ras, w moim odczuciu, straci na znaczeniu.
A jak jest z częstotliwością odkrywania ras i artefaktów ? Bo wprowadzili limit 50ciu slotów do odkrywania ras i boje się ze może być kiepsko z odkrywaniem.
Teraz puszczam czasami 200 slotów i przywiozę kilka ras, a po limicie 50ciu slotów sobie tego nie wyobrażam.
SPIN DOKTOR jest to pocieszające, co piszesz....ale finalnie, ta różnorodność wśród ras, w moim odczuciu, straci na znaczeniu.
A jak jest z częstotliwością odkrywania ras i artefaktów ? Bo wprowadzili limit 50ciu slotów do odkrywania ras i boje się ze może być kiepsko z odkrywaniem.
Teraz puszczam czasami 200 slotów i przywiozę kilka ras, a po limicie 50ciu slotów sobie tego nie wyobrażam.
10% na odkrycie rasy (dalej tak samo jak przed wprowadzeniem artefaktów)
25% na znalezienie artefaktów
Przynajmniej na chwilę obecną, bo 10% szansy na rasy i limit 50 ekspedycji na dzień nie idą w parze.
Dodatkowo na start aktualizacji wszyscy gracze dostaną dodatkowe sloty do wylatania, których wartość będzie różnicą tego co wylatał top1 danego uniwersum (top1 w lotach w poszukiwaniu ras), a tym co wylatał dany gracz:
QuoteZeroChill — 14.11.2022
Sagen wir du hast nie Missionen flogen, der #1 Typ hat 1000 geflogen. D.h. das Limit wird gesetzt auf 1000 .. du hast 0 von 1000 = du kannst an einem Tag 1000 Missionen fliegen und zu ihm aufholen. Am nächsten Tag habt ihr beide X von 1050 ..
Wenn das Artefakt Update kommt wird das Daily Limit auf allen Servern die schon Lebensformen haben gesetzt basierend auf der #1 im Discovery-Ranking
Zabieg ten ma na celu danie możliwości graczom, którzy nie latali na ekspedycję rasowe dogonienie gracza top1 w tej kategorii (bo po aktualizacji będzie ten limit 50/dzień i nie byłoby możliwości odrobienia strat).
Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że jest bardzo prawdopodobne, że ekspedycje, które zostaną wylatane do aktualizacji zostaną przeliczone i za nie dostanie się artefakty. Według pracownika GF średnia liczba artefaktów na puszczoną ekspedycję będzie wynosić 8 (chodzi o ogół puszczanych ekspedycji, a nie tych które znajdą artefakt). Więc dla przykładu, jeśli gracz przeprowadził 1000 lotów, to po aktualizacji już będzie miał na start około 8000 artefaktów (500*8). Będzie miał wtedy ponad limit, ale to się tyczy tylko tego przypadku.
Macmichael czyli jak mam to rozumiec ?
Jeżeli teraz mam powiedzmy 3% (3 poziom) doświadczenia, to po aktualizacji będe liczony według nowego systemu i będe miał 3 poziom, ale już 0,3% i wyrównają mi to artefaktami ?
Jeżeli teraz mam powiedzmy 3% (3 poziom) doświadczenia, to po aktualizacji będe liczony według nowego systemu i będe miał 3 poziom, ale już 0,3% i wyrównają mi to artefaktami ?
Artefakty nie mają nic wspólnego z poziomami ras, aczkolwiek ta aktualizacja zmienia również % bonusu z poziomu ras (z 1% na 0,1%) oraz liczby potrzebnego doświadczenia na każdy poziom. Po aktualizacji zostanie to przeliczone na nowy system. U mnie na bermudzie jedna z ras miała poziom 3 (3% bonusu) + 738907 doświadczenia na kolejny poziom, co po aktualizacji na nowy system dało poziom 25 (2,5% bonusu).
Ile na swoim uniwersum masz pkt w rankingu "Odkrycia formy życia"?
Każdy poziom to 0,1% w premii technologicznej.
Poziom 3 daje 0,3% premii technologicznej form życia.
Display MoreSPIN DOKTOR jest to pocieszające, co piszesz....ale finalnie, ta różnorodność wśród ras, w moim odczuciu, straci na znaczeniu.
10% na odkrycie rasy (dalej tak samo jak przed wprowadzeniem artefaktów)
25% na znalezienie artefaktów
Przynajmniej na chwilę obecną, bo 10% szansy na rasy i limit 50 ekspedycji na dzień nie idą w parze.
Dodatkowo na start aktualizacji wszyscy gracze dostaną dodatkowe sloty do wylatania, których wartość będzie różnicą tego co wylatał top1 danego uniwersum (top1 w lotach w poszukiwaniu ras), a tym co wylatał dany gracz:
QuoteZeroChill — 14.11.2022
Sagen wir du hast nie Missionen flogen, der #1 Typ hat 1000 geflogen. D.h. das Limit wird gesetzt auf 1000 .. du hast 0 von 1000 = du kannst an einem Tag 1000 Missionen fliegen und zu ihm aufholen. Am nächsten Tag habt ihr beide X von 1050 ..
Wenn das Artefakt Update kommt wird das Daily Limit auf allen Servern die schon Lebensformen haben gesetzt basierend auf der #1 im Discovery-Ranking
Zabieg ten ma na celu danie możliwości graczom, którzy nie latali na ekspedycję rasowe dogonienie gracza top1 w tej kategorii (bo po aktualizacji będzie ten limit 50/dzień i nie byłoby możliwości odrobienia strat).
Jako ciekawostkę dodam jeszcze, że jest bardzo prawdopodobne, że ekspedycje, które zostaną wylatane do aktualizacji zostaną przeliczone i za nie dostanie się artefakty. Według pracownika GF średnia liczba artefaktów na puszczoną ekspedycję będzie wynosić 8 (chodzi o ogół puszczanych ekspedycji, a nie tych które znajdą artefakt). Więc dla przykładu, jeśli gracz przeprowadził 1000 lotów, to po aktualizacji już będzie miał na start około 8000 artefaktów (500*8). Będzie miał wtedy ponad limit, ale to się tyczy tylko tego przypadku.
Czyli na uni 68 wszystko jest zależne odemnie, ile będziecie mieć slotów XD fajnie
i po co te starania ,2 miesiecy wysylania ile sie da jak za chwile kazdy beddzie mnie mogl przegonic grrr, to niech juz lepiej usuna ten ranking i tyle
Artefakty nie mają nic wspólnego z poziomami ras, aczkolwiek ta aktualizacja zmienia również % bonusu z poziomu ras (z 1% na 0,1%) oraz liczby potrzebnego doświadczenia na każdy poziom. Po aktualizacji zostanie to przeliczone na nowy system. U mnie na bermudzie jedna z ras miała poziom 3 (3% bonusu) + 738907 doświadczenia na kolejny poziom, co po aktualizacji na nowy system dało poziom 25 (2,5% bonusu).
Ile na swoim uniwersum masz pkt w rankingu "Odkrycia formy życia"?
jestem 12, mam 753 odkrycia - jedna rasa ma już 3%
jestem 12, mam 753 odkrycia - jedna rasa ma już 3%
Czyli opierając się na statystyce wygląda to następująco.
Znalazłeś rasę 753 razy, czyli przeprowadziłeś około 7530 lotów ekspedycyjnych (bo szansa na znalezienie to 10%).
Przy 7530 lotach gra naliczy Ci około 7530*8=60240 artefaktów (bo statystycznie każdy wysłany lot daje 8 artefaktów).
Przynajmniej tak to się prezentuje na tą chwilę i wszelkie wartości mogą się jeszcze zmienić. Zanim wersja z formami życia opuściła serwer testowy zdążyła dostać kilka razy nerfa, teraz może być podobnie jeśli chodzi o to rozszerzenie, ale nie musi
Display Morejestem 12, mam 753 odkrycia - jedna rasa ma już 3%
Znalazłeś rasę 753 razy, czyli przeprowadziłeś około 7530 lotów ekspedycyjnych (bo szansa na znalezienie to 10%).
Przy 7530 lotach gra naliczy Ci około 7530*8=60240 artefaktów (bo statystycznie każdy wysłany lot daje 8 artefaktów).
Przynajmniej tak to się prezentuje na tą chwilę i wszelkie wartości mogą się jeszcze zmienić. Zanim wersja z formami życia opuściła serwer testowy zdążyła dostać kilka razy nerfa, teraz może być podobnie jeśli chodzi o to rozszerzenie, ale nie musi
Czyli w nowym systemie będę miał 0.3% i 60240 artefaktów ? Trochę kiepsko. Jakbym wiedział ze zarywam nocki dla 0.3% to raczej bym sie w to nie bawił
No chyba ze dalej nic nie rozumię
Czyli w nowym systemie będę miał 0.3% i 60240 artefaktów ? Trochę kiepsko. Jakbym wiedział ze zarywam nocki dla 0.3% to raczej bym sie w to nie bawił
No chyba ze dalej nic nie rozumię
Nie, poziomy nie przechodzą 1 do 1. Stary poziom 3 nie przejdzie na nowy poziom 3. Zsumowane zostanie doświadczenie jakie zebrałeś w ekspedycjach w starym systemie i przeliczone na nowy. Pi razy drzwi, stary poziom 3 (3%) da w nowym poziom 20%+ (2%+). Nowy wzór jest tak dobrany, że na niższych poziomach będziemy stratni, ale za to później za tą samo liczbę znalezionego doświadczenia będzie większy bonus do badań form życia niż w starym systemie.
Macmichael rozjaśniłeś mi umysł.
Oby zostało to już bez zmian. Bo zapowiada się ciekawie z badaniami - pozostało nam rozmnożyć populacje
Czyli teraz, mieć aktywne wszystkie cztery rasy ma sens.
Bo skoro można będzie żonglować badaniami jak tylko się chce, to warto mieć te procenty doświadczenia aktywne.
Oczywiście zakładam, że gdy jakaś rasa jest nie aktywna, to jej doświadczenie nie przechodzi na kupione badania.
No bo to już było by bez sensu, rasy straciły by już wtedy całkowicie na swojej różnorodności i równie dobrze można było dołożyć tylko całą paletę badań
Fajnie się to zapowiada, ale zastanawia mnie jeszcze ten limit 50 slotów na odkrycia ras.
Jak to ma wyglądać ? Będą dwie ikonki w galaktyce ? jedna DNA, która nie będzie już aktywna po 50 klikach w danym dniu, a obok ikonka na artefakty ?Bo z tego co rozumie, to pogoń za artefaktami, nie będzie miała limitu.
Osobiście uważam, że limit na odkrycia ras zostanie szybko ściągnięty, jak tylko spadnie sprzedaż dodatkowych slotów.
Na chwile obecną, wykupuje 10 dodatkowych slotów, ale po wprowadzeniu limitu przestane dokupywać slotów, bo 50 slotów dziennie ogarnę dzięki komputerowej
Grosik, nie możesz zwalniać tempa. Raz, by utrzymać się na pozycji, a dwa, by dać nam jak najwięcej slotów.
Mam tu dwa pomysły
Pierwszy, że wstrzymamy się z odkryciami, by Grosik jak najbardziej od nas odskoczył.
A drugi to zrzutka dla na anty, byś ich odkrył jak najwięcej przed dniem resetu eheheeh
Jak to ma wyglądać ? Będą dwie ikonki w galaktyce ? jedna DNA, która nie będzie już aktywna po 50 klikach w danym dniu, a obok ikonka na artefakty ?Bo z tego co rozumie, to pogoń za artefaktami, nie będzie miała limitu.
Artefakty znajduje się na tych samych ekspedycjach co rasy, więc siłą rzeczy to też będzie limitowane na dzień.
Obecnie jest:
10% szansy na rasę
90% szansy na nic
Po zmianach:
10% szansy na rasę
25% szansy na artefakty
65% szansy na nic
I tak jak piszesz, po przekroczeniu 50 lotów dziennie (i oczywiście nadrobieniu straty do top1 w lotach) ikonka przestanie być aktywna, aż do kolejnego dnia. Dodatkowo przyznany limit dzienny, który nie zostanie wykorzystany będzie przechodził na kolejne dni, czyli np. zamiast latać codziennie po 50 lotów, można będzie polecieć w jednym dniu tygodnia 350 razy.
Display Morejestem 12, mam 753 odkrycia - jedna rasa ma już 3%
czekaj, czekaj.. czyli możesz już teraz zbierać sobie artefakty "na zaś"? po prostu po wprowadzeniu artefaktów przeliczą je i dodadzą do konta?
czekaj, czekaj.. czyli możesz już teraz zbierać sobie artefakty "na zaś"? po prostu po wprowadzeniu artefaktów przeliczą je i dodadzą do konta?
Dokładnie tak, aczkolwiek ma być jeszcze jakiś maksymalny limit artefaktów, które zostaną przyznane na start, za loty sprzed wprowadzenia aktualizacji z artefaktami. Na becie miałem (jak już ogarnęli pierwsze bugi nowej aktualizacji):
QuoteArtefacts collected: 105280/3600
Jak się dowiem, jaki to ma być limit startowy, to napiszę.