Wersja 9.X - dyskusja

• Obstawiam, że technologia:

Rock'talT3S1.png

Moduły Kryształów Jonowych

Rock'tal.png 3 1 Moduły kryształów jonowych obniżają wraz z każdym poziomem zużycie energii i zwiększają wydajność Pełzacza. +0,1 prod.

-0,1 energia

200.000 100.000 100.000 1,2

nie ma za bardzo zastosowania dla większości poważnych górników na u68, ponieważ mają już osiągnięty cap 50% bonusu z pełzaczy.

Nie rozumiem sensu pchania jej do drzewka przy ciągle ukrytym limicie 50% z pełzaczy podczas gdy z LF można osiągnąć dużo większe bonusy do wydobycia.

Nawet jeśli ktoś w nią zainwestuje we wcześniejszym etapie gry, to będą to "stracone" surowce, bo prędzej czy później nie będzie jej aktywnie używać.

Uni 25 - [NBH] - Krzysieek - top 40 - off

Uni 62 - [OwNed] - Krzysieek - top 12 - off

Uni Pegasus - Strangelet - top 14 - Uni Fusion

Uni Taurus - [IRA] - Strangelet - top 5 - Uni Fusion

Uni 68 - [IRA] - Strangelet - top 134 - on

• A czy budynki nie powinny mieć też zastosowania do księżyców?

Np. fabryka wydajnego recyklingu, nie powinna działać też do moona?

pytam bo nie wiem, może miała działać a nie działa? A może jest dobrze jak jest?

Ktoś coś?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Ja z takim pytaniem, jak tam idą testy form życia na u68? Coś poprawiono? Minął miesiąc testów i jak to wygląda? Czy kolejne uni dostaną i kiedy formy? Czy dalej lipa jest z tą wersją na u68 i nie naprawiono? Ruda wiesz coś? :) Dzięki.

• Miesiąc testów? na pewno nie na 68...

Właściwie to nic nie poprawiono, bo jak się gra zawieszała tak dalej zawiesza. Wcześniej były MEGA lagi, bo budynki robiły się po kilka sekund, więc w momencie jak każdy gracz zaczął klikać te kilkusekundowe budynki na wszystkich planetach to serwer po prostu padł. Ponoć było coś robione z tym, by lagi nie występowały, ale albo nic nie zostało zrobione, albo po prostu nic to nie dało. Nie mniej lagi dalej są z tym, że mniejsze/krótsze i sporadyczne

A co z moim pytaniem?

A czy budynki nie powinny mieć też zastosowania do księżyców?

pytam bo nie wiem, może miała działać a nie działa? A może jest dobrze jak jest?

Ktoś coś?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• A czy budynki nie powinny mieć też zastosowania do księżyców?

Ktoś coś?

Art smoki  kruszynka czy ktokolwiek wyjawi tajemnice magii??

pnZMuihsj

S. King

• A ktoś może przybliżyć jak działa ta Fabryka Wydajnego Recyklingu?

Niby "umożliwia wydobycie zasobów z powstałego wskutek ataku pola zniszczeń". Ale skoro działa tylko na planecie, to jak? Tylko wtedy gdy ktos mi zezłomuje flotę na planecie?

Miałem nadzieję, że to recki więcej zbierają. Tylko jesli nie działa to na moonie, to recki musiałyby lecieć z planety? A może flota atakująca też z planety?

A może jeszcze jakoś inaczej?

• Ech... z tymi formami życia to tylko kupa zachodu! Ze wskazaniem na kupa!

Testowałem to na Bermudzie i pomysł wydaje się fajny, ale widzę że im bliżej wprowadzenia tego na wszystkie uniwersa tym gęstszy las, czy jakoś tak to przysłowie leciało ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

Niby "umożliwia wydobycie zasobów z powstałego wskutek ataku pola zniszczeń". Ale skoro działa tylko na planecie, to jak? Tylko wtedy gdy ktos mi zezłomuje flotę na planecie?

Miałem nadzieję, że to recki więcej zbierają. Tylko jesli nie działa to na moonie, to recki musiałyby lecieć z planety? A może flota atakująca też z planety?

jak ktoś na Ciebie leci na planetę (co potwierdziła Ruda, że budynki LF działają wyłącznie na planetach) , i agresor poniesie jakieś straty w tym starciu, to ten budynek zbiera jakiś % z pz. Trzeba tylko pamiętać, że surowce z PZ pojawiają się od razu na planecie obrońcy, więc w zależności ile agresor stracił w starciu i jaki % z pz zbiera budynek, odpowiednia ilość surowców pojawi Ci się na planecie zaraz po starciu. Coś w stylu rozpruwaczy, które też automatycznie po starciu zbierają PZ.

pnZMuihsj

S. King

jak ktoś na Ciebie leci na planetę (co potwierdziła Ruda, że budynki LF działają wyłącznie na planetach) , i agresor poniesie jakieś straty w tym starciu, to ten budynek zbiera jakiś % z pz. Trzeba tylko pamiętać, że surowce z PZ pojawiają się od razu na planecie obrońcy, więc w zależności ile agresor stracił w starciu i jaki % z pz zbiera budynek, odpowiednia ilość surowców pojawi Ci się na planecie zaraz po starciu. Coś w stylu rozpruwaczy, które też automatycznie po starciu zbierają PZ.

To jest pewne i przetestowane czy tylko domysły?

Bo z tego co do tej pory napisano, to właśnie też mi sie taki obraz wyłonił.

Tylko PZ z ataku na moją planetę.

Ile osób na zaawansowanym Uni atakuje planety?

Chyba tylko żeby zniszczyć satelity i rozpruwacze.

I w tym momencie jest zasadne Twoje wczesniejsze pytanie - czy to na pewno nie działa na atak na moona. Przecież PZ tworzy się nad planetą i nad moonem.

Jeśli antyrakiety z planety działają też na moonie, to chyba ta fabryka też powinna działać na cały układ planeta-moon. W innym przypadku całe badanie jest bardzo mało przydatne

• przetestowane sondami, bo najszybsze :P

ja bym jeszcze dodała, że dok kosmiczny też działa zarówno do starć z planet jak i z moonów :P

no ale moim zdaniem po przemyśleniu tego z tym budynkiem LF dobrze jest jak jest, bo w końcu jeśli masz rozpruwacze na planecie a ktoś leci na moona to te też nie zbierają pz ze starcia powstałego na moonie :P

pnZMuihsj

S. King

• Cóż... mimo oficjalnej informacji jaką otrzymałam sprawdziłam jak to wygląda w praktyce.

Opierając się na budynku mechów Nano-Boty -> Generał otrzymuje dok wraz z bonusem wysyłając swoją flotę z księżyca. Tak samo wygląda to w obronie.

I teraz pytanie czy ma to tak działać... 8o Zapytałam, gdy będę coś wiedzieć dam znać.

P.S Chyba, ze bonus opiera się na działaniu doku (który wybudowany na planecie działa tu i tu).