Czy ktoś jeszcze ma problemy z nieskończonym kończeniem budowy budynków form życia na U68?
Wersja 9.X - dyskusja
- Ruda
- Closed
-
-
i się zaczyna
Takie były problemy na Bermudzie - teraz widzę, pojawiają się na innych uniwersach
Może to ma związek z tym:
-
No niestety, serwer nie dał rady.
GF przenosi go na inną maszynę, więc jeżeli lagi się utrzymają prosimy o info.
-
i się zaczyna
Takie były problemy na Bermudzie - teraz widzę, pojawiają się na innych uniwersach
Może to ma związek z tym:
Zapewne
Ruda Trochę się poprawiło ale dalej sewer nie do końca ogarnia.
-
U mnie budynki formy życia nadal zawieszone na "wykonano"...
-
Ludzie zaczęli masowo stawiać nowe budynki to serwery nie wytrzymały... było to do przewidzenia.
-
Flota też nie lata prawidłowo, misja transportuj wraca z surowcami, raportów brak...
-
Dobrze, w ogóle wraca i nie zawiesza się w locie. Mnie się tak zawiesiła.
-
Fs mi wrócił bez laga, ale kolejki budowania dalej się wieszają. Kolejny poziom wskakuje po minucie od zakończenia.
-
Obecnie to koło ~10 minut serwer "mieli" to, że jakiś budynek LF się wybudował...O wyburzeniu nie mówię, bo jak wrzuciłem budynek ~19:45 to póki co nadal wisi jako "wykonano".
Ciekawe jakie lagi by były jakby na u68 grało aktywnie z 5-10x tyle graczy, skoro przy 200 online "mocniejszy" serwer nie daje rady
-
Ludziom floty poznikały na 30 minut i więcej, kiedy blokada ataków?
-
Długo będziemy czekać aż gf ogarnie serwery na tyle dobre by lagi z niekonczącymi się budynkami i nie wracającymi flotami się skończyły? Bo wczoraj to nawet na serwerze gdzie nie ma LF były lagi i floty nie wracały...
-
Otrzymaliśmy informację, że dzisiaj mają zostać podjęte działania w tej sprawie.
-
Oj Ruda ja to Cię podziwiam za Twoją cierpliwość - przekazujesz nam na bieżąco informacje od tej bandy nieudaczników, a sama również wysłuchujesz za czyjąś niekompetencję - SZACUN!
Z tymi formami chyba lepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzanie nowych uniwersów, które miały by tą NOWOŚĆ. Stare uniwersa bez form zostawiłbym tak jak są, a ludzie pewnie systematycznie sami by się przenosili. W konsekwencji doprowadziłoby to do tego, że uniwersa bez form pomalutku by znikały
Bo w ten sposób, to może się stać tak, że sporej ilości ludzi w ogóle odechce się grania w Ogejma - takie moje skromne zdanie jest aktualnie!
-
Wybaczcie, bo na pewno było mówione.....ale mam pytanie.
Czy te formy życia są wprowadzane na każdym polskim uni i czy docelowo kazdy kraj, w którym jest ogame, bedzie miało ten dodatek ?
-
Otrzymaliśmy informację, że dzisiaj mają zostać podjęte działania w tej sprawie.
czy aby na pewno? bo dalej jest jak jest ;x jutro piątek to dla gf już prawie weekend...
-
Na u68 powtórka z wczoraj. Floty nie wracają. Kolejka budowania stoi.
O 4 rano fajnie chodziło, ale wtedy kilku graczy było na serwerze.
-
Budynek który ma sie robić 2-3 min robi się finalnie 2h.
Ja nie wiem jak ludzie dają radę robić tyle punktów...Ciągle coś mi się buduje a top 100-150 jest...
Innym nie zwiesza?
-
Myślicie, że w epoce ogólnodostępnych paczek czas wprowadzania LF na poszczególne uniwersa ma aż tak duże znaczenie?
Wydaje mi się, że tzw. paczkomaty i tak szybko nadrobią różnice o ile takowe w ogóle powstaną u takich graczy.
OJ bys sie zdziwił jak można sobie zrobić na każdej planecie około 40% wszystkiego wydobycia szybko to jednak dla paczkomatów duzo zmieni:)
-
Szczerze to przy totalnym olaniu problemu lagu na u68 przez GF ("mieli się zająć" - pewnie stwierdzili, że hajs się nadal zgadza i w sumie to "może tak samo spadnie jak na Bermudzie jak już pobudują początkowe budynki" to po co szukać rozwiązania ) nasz Team w postaci Art Kasia321 smoki też jak zwykle się nie popisują nic nie robiąc bo chociaż mogliby wymusić blokadę ataków do czasu jak ten lag się unormuje albo GF znajdzie jakieś rozwiązanie (bo na serio - idzie weekend a w GF w weekendy NIKT nie pracuje kto mógłby się tym tematem zająć na poważnie, najszybszy realny fix to może we wtorek będzie, wątpię że jutro coś naprawią) bo teraz to wygląda tak, że wcześnie rano u68 działa jakoś poprawnie, przez dzień (10?-15?) lag to ok. 1-2 minuty na każdej czynności a potem im bliżej godzin wieczornych i większej liczby graczy online tym lag rośnie wykładniczo - obecnie już jakieś 20-25 minut na czymkolwiek.
Wracamy do czasu IE 6.0 czy coś?