Temat przeznaczony na dyskusję związaną z eventami nagród.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Czy coś wiadomo na temat kolejnego eventu czy może zostanie uruchomiony dopiero po fuzji? Z góry dziękuje za odpowiedź.
-
Jeszcze jeden tak naprawdę się nie skończył.
O kolejnych eventach proszę szukać informacji w NiO
-
Aktualnie czekam na event, którego dawno nie było - tańsze skracanie za AM, bo robię astro. Wobec tego nie było dla mnie aż takim problemem anulować astrofizykę i kliknąć na chwilę następny poziom laboratorium, bo takie dostawałem zadania (wielokrotnie). Mogę sobie wyobrazić jednak, że puszczając badania nie do skracania za AM, niekoniecznie będę chciał marnować jakieś tygodnie postępu. A patrząc na to, że kopalnie wychodzą mi bardzo drogo przez ich znaczne rozwinięcie, proste zadania pokroju "zacznij budowę laboratorium/kopalni" mogą być problematyczne. 200 trycjum tu, 300 tam i nagle się człowiek nie wyrobi na ostatnią nagrodę.
Repertuar budynków, o rozbudowę których woła, jest dość ubogi.
Jeżeli się nie mylę, nie ma zadania na ACS, nawet na nieaktywnego gracza - a szkoda. Skanowanie X planet? Lub "odwet za szpiegostwo" - czyli zestrzel sondy, których inny gracz użył do szpiegowania Twoich planet? Tak, aby wyrzucić z obiegu np. rozbudowę laboratorium albo którejś z kopalń.
-
-
No są ubogie. I akurat tych z niszczeniem obrony nie lubiłem, trzeba albo szukać idlaków, albo liczyć na to, że któryś kolega nie ma nic na moonie i postawi specjalnie. Bo przebijać się przez tysiące dział trochę bez sensu. Walki flot są wygodniejsze.
No i patrząc się na to, co nieraz każe budować, jednym z zadań do dodania mogłoby być "zezłomuj niepotrzebną jednostkę lub pozycję obronną".
-
Generalnie możliwości na rozbudowę/zmianę zadań jest tyle ile przyjdzie pomysłów do głowy.
Można byłoby nawet wziąć pod uwagę możliwość zamiany kłopotliwego zadania, bądź powiększenia puli zadań i zrobienie tylko wybranych które i tak dadzą łącznie maksymalną pule trytu 1000/1200 przewidzianą na jeden dzień.
-
To jest dobra myśl. Jedno zadanie więcej, ale można otrzymać maksymalnie 1000 trycjum + ewentualne 20% za sztab. Jeżeli nie - wyrzucenie z obiegu rozbudowy kopalń, laboratorium i stoczni (jeżeli w ogóle teraz jest).
Do tego nowe zadania:
- Przewaga informacyjna - wyślij X sond z misją szpieguj na planety lub księżyce aktywnych graczy,
- Rozpoznanie przed rabunkiem - wyślij X sond z misją szpieguj na planety lub księżyce nieaktywnych graczy,
- Odwet za szpiegostwo - zestrzel X sond przeciwnika, przyłapanych na szpiegowaniu Twojej planety lub księżyca,
- Kompania - wyślij minimum X jednostek w ataku łączonym na innego gracza,
- Czyszczenie hangarów - sprzedaj u handlarza złomu X niepotrzebnych jednostek,
- Wojna pozycyjna - użyj rakiety międzyplanetarnej przeciwko innemu graczowi.
-
My takie zadania robimy wzajemnie w sojuszu, ktoś stawia 5 ldl na moonie i ktos inny to kasuje.
Sporo mozna sobie pomagac, mi ubogie zadania nie przeszkadzajja.
na drogie budynki surke mozna pozyczyc
-
- Odwet za szpiegostwo - zestrzel X sond przeciwnika, przyłapanych na szpiegowaniu Twojej planety lub księżyca,
To zadanie raczej odpada - a przynajmniej dopóki nie naprawią błędu z kontrwywiadem (przypominam - szansa na zestrzelenie sond jest losowana tylko wtedy, gdy na skanie skanujący gracz zobaczy flotę - jeżeli widzi tylko surowce, to sond mu nie zestrzelimy). Mam szpiegowską na 26 + 3 poziomy ze sztabu. Normalne skany flociarzy, po 5-15 sond, zazwyczaj nigdy nie widzą moich statków, więc i sondy im nie spadają. Raz, może dwa razy w miesiącu ktoś z niskiego top śle po 200-300 sond, żeby obejrzeć moje badania i wtedy je traci, ale szansa, że zrobi to ktoś nieświadomie akurat we właściwym momencie otrzymania takiego zadania jest znikoma. Oczywiście można poprosić znajomego o przeskanowanie dużą ilością sond, ale przecież nie o to w tym chodzi
-
Oczywiście można poprosić znajomego o przeskanowanie dużą ilością sond, ale przecież nie o to w tym chodzi
Ale na tym polega połowa tych zadań. Pisanie w sojuszu kto mi postawi lekkie lasery, wyrzutnie rakiet albo puści na mnie atak.
-
Ja też w tym evencie zauważyłem, że są zadania typu zniszcz 1 lekkie laser statkami.
Zadanie dość łatwe a wcześniejsze eventy to było zniszcz np. 50.
o tego nowe zadania:
Przewaga informacyjna - wyślij X sond z misją szpieguj na planety lub księżyce aktywnych graczy,
Rozpoznanie przed rabunkiem - wyślij X sond z misją szpieguj na planety lub księżyce nieaktywnych graczy,
Odwet za szpiegostwo - zestrzel X sond przeciwnika, przyłapanych na szpiegowaniu Twojej planety lub księżyca,
Kompania - wyślij minimum X jednostek w ataku łączonym na innego gracza,
Czyszczenie hangarów - sprzedaj u handlarza złomu X niepotrzebnych jednostek,
Wojna pozycyjna - użyj rakiety międzyplanetarnej przeciwko innemu graczowiTe zadania mogły by być moim zdaniem.
Mogły by być trudniejsze zadania a w zamian za to więcej trycjum a może lepsze nagrody, chociaż te są dobre - w ramach zadań dodatkowych oprócz tych co są teraz dla chętnych.
-
Oczywiście można poprosić znajomego o przeskanowanie dużą ilością sond, ale przecież nie o to w tym chodzi
Ale na tym polega połowa tych zadań. Pisanie w sojuszu kto mi postawi lekkie lasery, wyrzutnie rakiet albo puści na mnie atak.
tak to wyglada, druga czesc zadan to kliknij i odkliknij....i gotowe
-
Gram sam, w jednoosobowym sojuszu.
W obecnym evencie miałem zadanie zniszczenia 2 MT. Ponad dwie godziny szukałem odpowiedniego celu, bo miałem do dyspozycji tylko 200 krążków, gdy reszta floty latała na fs'ie.
O ile znalezienie MT jeszcze jest jako tako możliwe, bo to mają zarówno górnicy, jak i flociarze, to już zadanko z ubiciem 100 LM potrafi zająć pół dnia poszukiwań
-
O trudniejszych zadaniach też myślałem. Ewentualnie jako losowane z puli zadania stałe (niezmienne przez cały event), które dają ekstra trycjum i są zupełnie opcjonalne. Np. atakując w pojedynkę doprowadź do walki, której skutkiem będzie powstanie księżyca. Powiedzmy jedno lub dwa zadania "dla chętnych kujonów", mogące nadrobić niedogodne zadania codzienne.
-
No dlatego może ciut za łatwe te zadania, że rozpoczęcie budowy? Może trudniejsze zadania i lepsze nagrody?
Może znajdź sobie kogoś zaprzyjaźnionego.
-
W obecnym evencie miałem zadanie zniszczenia 2 MT. Ponad dwie godziny szukałem odpowiedniego celu, bo miałem do dyspozycji tylko 200 krążków, gdy reszta floty latała na fs'ie.
O ile znalezienie MT jeszcze jest jako tako możliwe, bo to mają zarówno górnicy, jak i flociarze, to już zadanko z ubiciem 100 LM potrafi zająć pół dnia poszukiwań
Sam fakt proszenia kogokolwiek o postawienie 5 wr czy 2 ldl jest dosyć zabawny. Zadania powinny być tak zbalansowane, bądź tak jak wyżej napomknąłem powinno być ich tak dużo by nie musieć w to angażować osób trzecich/nie zabierały czasu na mozolne poszukiwania.
-
No dlatego może ciut za łatwe te zadania, że rozpoczęcie budowy? Może trudniejsze zadania i lepsze nagrody?
Ja byłbym za gdyby nagrody faktycznie były lepsze.
Wg mnie zbilansowanie zadan na nowym i starym uni nie dziala.
-
powinno być ich tak dużo
Mogło by być w puli 30 zadań a do wybrania można by było z tej puli wybrać max. 10. Ale max. ilość trycjum na dzień musi być taka sama dla każdego.
-
SPIN DOKTOR Równie dobrze można byłoby to rozwiązać na zasadzie albo albo. Zniszcz 2 mt lub zerknij w inna galaktykę. Wybierasz dogodniejsze do wykonania dla siebie zadanie.