Event z nagrodami - dyskusja

• Oj wampek, wampek. Stwierdziłem krótko, że anty tak czy inaczej będzie kupowana, a Ty chcesz robić dywagacje z drobnych dygresji generalizując banałami na zadane pytanie. Tak masz rację, nie wolno popełniać podstawowych błędów. Dziękuję za olśnienie ;) Tylko dlaczego nie mieć mechanika gdy się robi bunkier? Mnie by na przykład było szkoda drugiej połowy tego, na budowanie czego niekiedy gracze poświęcają wiele dni. I czy to musi wykluczać dodatkowych 10% do energii? Może faktycznie nie wchodźmy dalej w szczegóły.

• Oby była kupowana, bo inaczej zamkną serwery. Zacytowałeś fragment mówiący o zachęcie do kupna anty... a prawda jest taka że obecna praktyka GF raczej do tego nie zmierza. Owszem, garstka zawsze kupi jak np. handlarze, ale ogół się raczej zniechęci. Ja na swoje aktualne konto nie wydałem ani złotówki, a do dyspozycji mam obecnie geologa na 2 miesiące, admirała na 4 miesiące, 5 darmowych przenosin z fuzji, pełno wszelakich dopalaczy, dodatkowych pól itp. oraz 332k samej anty... i po co tu kasę wydawać? A nadmiar surowców wymieniam samodzielnie we własnym zakresie po max przelicznikach za pomocą handlarzy znalezionych na ekspach.

ciap on to robi specjalnie... odpuść.

• Ja raczej uważam że to był błąd, a zachęcić do kupowania anty nikogo nie zahcęci - bałagan, brak fixów - za co niby mielibyśmy płacić?

Za okrągłe przeliczniki 3/2/1, +3 sloty do farmienia, połowę strat obrony na wypadek złomu. Coś się znajdzie.

Skoro dostałem to za darmo na prawie 6 tygodni, + event z ekspedycji + resztka anty którą jeszcze miałem = 2 miesiące sztabu bez wydawania pieniędzy

Zapytam więc jescze raz - za co miałbym płacić?

• Skoro dostałem to za darmo na prawie 6 tygodni, + event z ekspedycji + resztka anty którą jeszcze miałem = 2 miesiące sztabu bez wydawania pieniędzy

Zapytam więc jescze raz - za co miałbym płacić?

Grasz w Ogame ? Dobrze się bawisz przy tym ? Ktoś Ci każe grać w tą grę ? To twoja wola żeby podziękować twórcom za nią. Najoczywistszym sposób na podziękowanie to zapłata. Ile jest gier do których trzeba sobie wykupić licencje, prawa ? Pod windowsami dość sporo (nawet moje ukochane warcraft3, heroes3) kosztują(albo kosztowały) ponad 100zł. Owszem, twórcy nie dają się wyrolować więc dodają reklamy, i takie tam nielubiane dodatki w grach - wykupisz premium, to znikają. Innymi słowy, jest to zaleta gier darmowych/przeglądarkowych, że nic nie musisz ale jak chcesz, bo Ci się podoba - to możesz :).
    P.S.

Nie jestem sponsorowany przez GF - tak po prostu myślę.

• Rozważmy teoretycznie, że event przestał spełniać swoje główne zadanie czyli stymulować aktywność na uni. Kurek zostaje zakręcony. Gracze przyzwyczajeni do wygód z anty mogliby kupić małą ilość po wyczerpaniu zapasu. Dawniej eventy (zwykłe, nie z nagrodami) pojawiały się znacznie rzadziej, teraz codziennie trwa na coś akcja. GF robi co może żeby utrzymać serwery. Załóżmy przykład: przedsiębiorstwo jest zadłużone na 200%, mimo to jednak wciąż istnieje. Przy życiu jest utrzymywanie tylko teoretycznie, dlatego, że da się z niego wycisnąć ostatnią kroplę zielonego soku. Pytanie czy obecne rozdawnictwo przyspieszy dojście do tej sytuacji czy ją spowolni. Mnie np. event zachęcił do powrotu, ale zgodzę się z powyższym, że anty nie trzeba dzięki temu kupować. Trzeba sobie po prostu zadać pytanie w jakiej sytuacji dochód jest największy? Oczywiście na starcie nowego uni.

• Codzienne logowanie na konto umożliwi Ci otrzymanie nagrody za każdy dzień.

Wydarzenie zaczyna się 9 lipca o 12:00 i kończy 15 lipca o 12:00 (według czasu

Widzieliście to co to niby ma być jakieś szczegóły ktoś zna? O co tu chodzi i dlaczego gna starym forum cisza na ten temat jest?

Starej wersji eventu już nie będzie?

Ruda na starym brak wchodzę i niema.

Czyli wystarczy się tylko logować?

• Rozważmy teoretycznie, że event przestał spełniać swoje główne zadanie czyli stymulować aktywność na uni. Kurek zostaje zakręcony. Gracze przyzwyczajeni do wygód z anty mogliby kupić małą ilość po wyczerp

Zobaczymy jak to będzie wyglądało. Na ten moment główne założenie eventu z nagrodami wydaje mi się pogwałcone. Moim zdaniem chcą po prostu sztucznie poprawić statystyki aktywnych graczy. Poprzednia wersja eventu wymagała minimalnego wysiłku, ta nie wymaga go w ogóle. Może to przez te lagi uniemożliwiające normalną aktywną grę, te parę minut można poczekać żeby odebrać tylko przedmiot, ale flotę wysłać eeee - przecież się nie da :D. Ciekaw jestem.

• Znowu tylko narzekanie... :P

A mnie się podoba! Jest lato, są wakacje, ludziom nie chce się grać w grę, pilnować floty itd...

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King