Ciekawe co się stanie jak się okaże że to było niezamierzone a ktoś od razu wydał to anty i nie da się mu odpisać bo wyszłoby na minusie.
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
Teraz? Prawdopodobnie nic. Za dużo osób odebrało to na serwerach w wielu krajach. Jeżeli to rzeczywiście błąd, muszą pochylić głowę i przyjąć to na klatę. Patrząc po ostatnich problemach maja doświadczenie w akceptacji swoich niedoskonałości.
-
nic się nie stanie
jaracie się anty jak sama zmiana klasy jest droższa
-
Niemiaszki mają weekend i nie ma kto poprawić.Nie sądzę ,żeby chcieli dać taką ilość antymaterii za free.
Też tak na początku myślałam ale...
Nie masz sztabu w podstawowych więc musisz kupić. Dostajesz finalnie 182,5k.
Teraz pytanie czy ktoś brał sztab przed dojściem do 5. Jak rozmawiałam z paroma graczami to nikt nie kupował wcześniej sztabu a odebrali nagrody wcześniejsze już więc nie odstaną np. tych 12,5k z rangi 4.
Mam 3 zmiany klas (każda po 500k), 4 złote pola +15 (każda po 300k), 1 złote pole moon +8 (130k anty), 5 pól moon +6 (każde po 100k) itd. Może nie dawali anty ale jednak były dodatki które są potrzebne i warte uwagi.
Dlatego zaczęłam się zastanawiać nad tym czy to na pewno błąd.
-
nic się nie stanie
jaracie się anty jak sama zmiana klasy jest droższa
Hmm. Jaramy się bo mamy zmianę klasy + sporą ilość anty (co się dotąd nie zdarzyło). To coś złego? Mamy być oburzeni?
-
Hmm. Jaramy się bo mamy zmianę klasy + sporą ilość anty (co się dotąd nie zdarzyło). To coś złego? Mamy być oburzeni?
nie widzę żeby ktoś pisał o zmianach tylko o samym anty ale mniejsza nie będę burzył tematu
ciapka dodaj do tego dopałki 40% na 30 dni
-
nie widzę żeby ktoś pisał o zmianach tylko o samym anty ale mniejsza nie będę burzył tematu
Też nie mam zamiaru sie burzyć. Niepotrzebne to tutaj. Po prostu patrząc całościowo ten "dodatek" to miła niespodzianka, bo ostatnio posunięcia GF nie są ciepło przyjmowane.
-
Wiadomka. Było tego więcej ale wypisałam tylko rzeczy stałe, jak np. pola (oczywiście na moonie są do zniszczenia). Pomyślałam sobie że dopalacze do eko/energii czy pakiety surowców są gratisami które osoba grająca aktywnie może zniwelować - więc nie musisz sobie kupować np. 9 paczek wszystkich surowców bo to tylko 9 dni gry.
Pola na planecie zawsze się przydają. Szczególnie jak ktoś np. kombinował z planetami gdy jeszcze było ograniczenie 4-12 przy przenoszeniu.
-
Ciekawe co się stanie jak się okaże że to było niezamierzone a ktoś od razu wydał to anty i nie da się mu odpisać bo wyszłoby na minusie.
Stażysta który machnął się przy wprowadzeniu cyferek dostanie negatywną ocenę w sprawozdaniu z praktyk...
-
W tierze 4 było 12,5k anty, więc podejrzewam, że w 5 miało być 25k, ale komuś się palec omksnął.
-
Nam pozostaje tylko jakoś te ich niekompetencje przeboleć.
-
Nie, nie było tak. Tu chodzi o to byśta kupowali antymaterię na sztab, kto był mądry to nie odbierał od razu, i jeśli miał kilkadziesiąt tyś anty, to zyska odbierając 5 poziom.
A kto nie ma anty (jak ja) - to musi ją kupić.... ja głupi odbierałem co 2.500 nagrodę, walą mnie dodatki, bo i tak nie stać mnie na sztab. Teraz jest szansa by zebrać więcej anty,
ale to najpierw muszę ją wykupić , i jeszcze dzisiaj mała zachęta (oczywiście zupełnie przypadkiem) 30% więcej przy zakupie anty niż normalnie - przypadek?
Czy GF jeszcze nas zaskoczy? Póki co wszystkie ich "zagrywki" są czytelne. W sumie zmiana reguł już trwającego eventu to nowość, więc ok GF jak ty mnie zaskoczyłeś
-
Większość jednak potrzebną ilość anty zapewne miało... i ta większość przez jakiś czas już zakupów nie zrobi. Zwłaszcza, że chwile wcześniej był event na anty z ekspedycji.
-
Tu chodzi o to byśta kupowali antymaterię na sztab,
Jestem tego samego zdania.
Część osób zastanawiała się nad kupnem antymeterii - ta nagroda na pewno rozwiała ich wątpliwości, część osób kupiło aby zyskać nagrodę, część i tak kupuje. Na tej zagrywce gf na pewno zyskało -
Sztab na tydzień kosztuje 42,5k. Na czwartym poziomie było 12,5k anty do zyskania, chwile przed był event na anty z ekspów gdzie średnio 15k+ bez problemu można było uzbierać. Do tego jeśli ktoś nie odebrał wszystkich nagród od razu to miał do dyspozycji geologa i komandora na 1 i 2 poziomie... Jestem więc ciekaw ile osób faktycznie musiało dokupić anty. Teraz patrząc w drugą stronę...ciekawe ile osób po odebraniu tak "wysokiej nagrody" zrezygnuje przez najbliższy czas z zakupów. Głównie mam na myśli tych co kupują regularnie i teraz spokojnie jedne zakupy mogą sobie odpuścić. Ja anty nie kupuję, ale min te 100k zawsze na koncie mam. I jeszcze jedno... z ekspów standardowo można spokojnie z 1k dziennie w górę wyfarmić (zależy od ilości slotów). Na odbiór 5 poziomu od momentu ogłoszenia zmiany nagrody miało się gdzieś z tydzień (nie chce mi się dokładnie sprawdzić), więc można jeszcze dodatkowe 7k uzbierać.
-
Sztab na tydzień kosztuje 42,5k. Na czwartym poziomie było 12,5k anty do zyskania, chwile przed był event na anty z ekspów gdzie średnio 15k+ bez problemu można było uzbierać. Do tego jeśli ktoś nie odebrał wszystkich nagród od razu to miał do dyspozycji geologa i komandora na 1 i 2 poziomie... Jestem więc ciekaw ile osób faktycznie musiało dokupić anty. Teraz patrząc w drugą stronę...ciekawe ile osób po odebraniu tak "wysokiej nagrody" zrezygnuje przez najbliższy czas z zakupów. Głównie mam na myśli tych co kupują regularnie i teraz spokojnie jedne zakupy mogą sobie odpuścić. Ja anty nie kupuję, ale min te 100k zawsze na koncie mam. I jeszcze jedno... z ekspów standardowo można spokojnie z 1k dziennie w górę wyfarmić (zależy od ilości slotów). Na odbiór 5 poziomu od momentu ogłoszenia zmiany nagrody miało się gdzieś z tydzień (nie chce mi się dokładnie sprawdzić), więc można jeszcze dodatkowe 7k uzbierać.
Ja z eventu zgarnąłem łącznie 250 K antymaterii i sporo dopalaczy
Dzięki temu przez długi czas antymaterii nie kupię
Po pierwsze bo jednak Czerwcowy Bojkot
Po drugie - po co skoro już ją mam? I tak używam jej tylko na sztab, który obecnie mam ważny do prawie połowy lipca a anty dalej 170 k
Ja raczej uważam że to był błąd, a zachęcić do kupowania anty nikogo nie zahcęci - bałagan, brak fixów - za co niby mielibyśmy płacić?
-
Witam ! Ja osobiście płacę za tę grę (100zł na 3 miechy) - wiele jest gier które są po prostu płatne (100 to nieraz za mało na takie gry), a ogame daje masę zabawy (jak się lubi eksperymentować), odreagować po ciężkim dniu, czy w pracy, czy po prostu spędzić czas z innymi maniakami klikanek :P. Ludzie którzy zrobili tą grę zasługują na uznanie - ile by błędów w obecnej części nie było, a 100zl/3miesiące to nie wielka kwota(zwłaszcza przy takich nagrodach, jak ktoś nie ma pieniędzy to może sobie z nagród pozbierać na sztab).
Owszem znajdą się i tacy co nie chcą wydawać na gry pieniędzy i ja ich rozumiem (sam taki byłem, ale zacząłem pracować XD). Jestem zwolennikiem takiego podejścia do klienta, bo sam jakbym miał grę to dawałbym wybór - podoba Ci się - możesz zapłacić; nie podoba - też możesz zapłacić XD.
-
Ja raczej uważam że to był błąd, a zachęcić do kupowania anty nikogo nie zahcęci - bałagan, brak fixów - za co niby mielibyśmy płacić?
Za okrągłe przeliczniki 3/2/1, +3 sloty do farmienia, połowę strat obrony na wypadek złomu. Coś się znajdzie.
-
Za okrągłe przeliczniki 3/2/1, +3 sloty do farmienia
To wszystko mam z ekspedycji... A straty z obrony? Obronę na planecie to ostatni raz zaatakował mi ktoś z jakieś 3-4 lata temu. Wystarczy odpowiednio prowadzić konto
-
To wszystko mam z ekspedycji...
Nie wymieniasz codziennie po 3/2/1 z ekspedycji. Mniejsza o to. Moja wypowiedź była ogólnikowa, tzn. jest kilka płatnych rzeczy, które zachęcają do kupowania anty, mimo licznych i znanych od dawna bugów. Zrobiłem wtrątkę odnośnie cytowanego stwierdzenia.
Wystarczy odpowiednio prowadzić konto
Jak odpowiednio prowadzić konto?
Nie wiem czy chcę wnikać w szczegóły.