Event z nagrodami - dyskusja

• Mam na myśli zadania z transportem. Prozaiczna sprawa.

Co do drugiej, faktycznie, dużo muszę odpuścić (np Magazynów od tak już nie porobię, ani fuzyjnych bo porobione wysoko i nie wydam 5 paczek metalu, żeby zdobyć jedną ^^)i zwykle zaliczam tylko i aż ~10+k trytytek. Nigdy full.

Dodam tylko że Misja "Zbuduj budynek" Zalicza się rónież [rzy wyburzaniu tego budynku, po natychmiastowym anulowaniu wyburzenia

EDIT: Jesli chodzi o magazyny, to wystarczy kliknąć budowę na księżycu i od razu anulować

• Mi się podoba zadanie typu: zbuduj coś w stoczni, dwa piętra niżej: zbuduj 20x krążownik - i zalicza oba.

Minimalnym kosztem :)

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Że ja na to nie wpadłem?! Przecież to jest świetny pomysł, który wypróbuję przy pierwszej okazji. A ja durny zbieram/kombinuję/po idlakach, aby nazbierać pierdylion surowców na coś tam....

Przecież mogę wykorzystać moona! człowiek się całe życie uczy :popcorn:

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

/

• Skolonizuj planetę - pierwszy raz widzę to zadanie 0_0

Nowe uni, czy stare?

• Otrzymywane zadania będą uzależnione od tego, które rzeczywiście można wykonać pod pewnymi warunkami. Jeśli zadanie wymaga kolonii, której nie ma na koncie, takie zadanie nie będzie oferowane.

Inne:

Zadania z wymaganiami:

• Użyj falangi - pojawia się tylko wtedy, gdy masz już falangę na księżycu
    • Wyślij rakietę - pojawia się tylko wtedy, gdy posiadasz rakietę międzyplanetarną
    • Rozpocznij rozmieszczenie - pojawia się tylko wtedy, gdy masz kolonię i/ lub księżyc
    • Transport do siebie - pojawia się tylko wtedy, gdy masz kolonię i / lub księżyc
    • Skolonizuj nową planetę - pojawia się tylko wtedy, gdy masz wolne miejsce na planetę

:)

• napisalem mu juz dosłownie post przed toba.....serio masz parcie na licznik postów na forum.....

• Stare unii stare konto mam 9 planet na 8 możliwych :beaten:

To takie konto z rodzaju "najstarsi indianie" widzieli.

Ja dziś z szokujących zadań, musiałem zniszczyć 20x wyrzutnia rakiet ! Szok i skandal, ponieważ zawsze była 1 albo 5.

Wszędzie podwyżki, no wszędzie !

/

• Że ja na to nie wpadłem?! Przecież to jest świetny pomysł, który wypróbuję przy pierwszej okazji. A ja durny zbieram/kombinuję/po idlakach, aby nazbierać pierdylion surowców na coś tam....

Przecież mogę wykorzystać moona! człowiek się całe życie uczy :popcorn:

Cieszę się że czegoś się nauczyłeś!

A tak na serio to poziom malkontenctwa na forum jest co najmniej wkurzający

Nie było eventu? Źle

Jest event? Źle... bo muszę to, bo tamto

Serio nie trzeba ani brac udziału w evencie, ani płakać że przez 2 godziny nie działa jakieś zadanie, ani narzekać ze nagrody są beznadziejne - są jakie są, czasu no ukończenie wszystkich poziomów jest aż nadto, zadania są banalnie proste, a oczywistym jest że nie każde z nich uda się wykonać.

Proponuję trochę konstruktywnej dyskusji która może w dłuższej perspektywie wpłynie na kierunek jaki obiera gra, bo obecna postawa Ty zły, Ty głupi, Ty spamerze a Ty się nie znasz trochę zmienia wiekszość tematów w dział SPAM

[mod='Ruda']Wulgaryzm[/mod]

• Nerthil

Piszesz o marudzeniu na trudność event. Czy ja wiem czy to na pewno marudzenie na event jest... Czy po prostu zwykły +1 post.

Określanie możliwości budowania magazynu na moonie z powodu kosztów jako "coś ratującego życie" jest dla mnie hmm śmieszne. Mam różne konta, jedne z bardzo mocnym eko (topka ogame) i konta z słabym eko (maskotka sojuszu :rolleyes:). I na żadnym serwerze zaliczenie magazynu nie stanowi problemu. Im większe eko tym większe magazyny trzeba, tak ale wtedy mamy też większe wydobycie. Średnio potrzeba mi 1-5h wydobycia żeby zaliczyć zdanie z magazynami. Oczywiście w sytuacjach awaryjnych może się przydać (np. mamy godzinę 13:40 i przypomina się nam o event) ale zwyczajnie wydobędzie się to bez problemu z eko i nie trzeba kombinować (np farmić szaraków żeby zebrać surowce na rozwalanie magazynu...).

(Nadal przecież mamy jakiś zapas surowców na zbudowanie kopalni)

• Budynek lub badanie to jest dobry pomysł, powinni o tym pomyśleć jak było na początku. Nie musiałby być to nawet dok tylko jakiś inny budynek typu stocznia, badanie plazmowa. Czekam też na kolejna zmianę klasy.

Plusem tych eventów na pewno jest to, że jest tam geolog, sztab itd. Jest również nie mało antymaterii więc powodów do narzekania aż tak mieć nie można. A trudności zadań na koncie rozwiniętym chociaż trochę jest mała. :D

• Ja licze na dok, roboty i astro

To już każdy czytał 100 razy na forum. :rolleyes:

Wymyśl już coś innego.

Powinni w końcu dać jakiś budynek / badanie :)

LVL bez ograniczeń robią niezłe zamieszanie. Premiują dodatkowo konta które istnieją od dawna. Każdy zrobi +1 lvl ale niektóre poziomu nie są do osiągnięcia bez wpisu w bazę. Więc konto które 'przeżyło' więcej eventów z bonusem +1 lvl byłoby wygrane.

• Kopalnie mogliby dawać, ich mnożnik kosztów to tylko 1.5, 1.6 - kryształ. Dla doku mnożnik to 5 dlatego był tak lukratywny.

a) aspekt finansowy dla kopalni ma sens, bo przy mnożniku 1.5 musiby postawić więcej lvl (np +3) żeby realnie na tym zarobić poprzez event. Częstokroć wiąże się to ze skracaniem za any.

b) rzadko rozwijane badania np jonowa.

c) mogliby dać też terraformer, tu również pojawia się konieczność wydania anty celem jego rozbudowy - satki, czas, etc.

Ma to fundamenty ekonomiczne, jak wiadomo GF nie liczy się ze zdaniem graczy, liczy $ w portfelu.

A jak ktoś ma problem z "wyburzaniem" to niech sobie zrobi jonową na 25 lvl i nie będzie się martwił, że na zadanie mu nie starczy surowca :D