I zadania są jakieś łatwiejsze (w moim odczuciu, bo nie wymagają marnowania slotów na ataki).
Event z nagrodami - dyskusja
-
-
W nocy już można było działać nad ranem zaliczał ekspedycje. Zadania w moim przekonaniu podobne do tych z ostatniego eventu.
Podobne też są nagrody, jedynie brak tu zmiany klasy ale może będzie w następnych eventach bo przydała by się jeszcze jedna nagroda z wyborem klasy.
-
I zadania są jakieś łatwiejsze (w moim odczuciu, bo nie wymagają marnowania slotów na ataki).
Czy one były kiedyś trudne?
Mówiłem już dawno, że te zadania nie są adekwatne do danej nagrody. Ale przynajmniej możemy sobie te wszystkie aktualizacje i kopowanie anty takim eventem zamortyzować
-
Może nie to słowo, że trudne, ale dla kogoś kto robi tylko zwózki na klasie zwieracza, to jakaś tam fatyga. Ale nie tam zaraz uciążliwa. W sumie bardziej zauważam, że pierwszy raz zrobiłem dwa sety zadań max po godzinie każdy.
Zastanawiam się czy zrobić kalkulator, który wskazuje jasno różnice zysków między wybranymi nagrodami głównymi. Tak na marginesie
-
Haha - jeśli masz wolny czas i ochotę to why not?
tylko po co? Zadanie które trwa nadłużej to: puść ekspę na 4h - takie zadanie wykonuję w 4h50m.
Ktoś pisał, że miał problem z budynkiem.: zacznij budować kris. No to co? Klikasz "anuluj" - i klikasz ponownie budowę. Czas stracony? 2-3 dni w tą czy w tamtą stronę...
Gorzej z badaniem lub budową lab'a. Bo jeśli badanie masz 10 tyg, a został tydzień, to już osobiście oleję te 200 Trycjum, życie , i tak mamy 1500 Trycjum zapasu by ów event zaliczyć w całości.
-
Mam na myśli zadania z transportem. Prozaiczna sprawa.
Co do drugiej, faktycznie, dużo muszę odpuścić (np Magazynów od tak już nie porobię, ani fuzyjnych bo porobione wysoko i nie wydam 5 paczek metalu, żeby zdobyć jedną ^^)i zwykle zaliczam tylko i aż ~10+k trytytek. Nigdy full.
-
Ale tutaj chodzi tylko o kliknięcie budowy, nikt Ci nie każe tego kończyć.
-
Zadania są losowe. Jeden ma z flotami. Inny nie.
Ale w głupoty tutaj piszecie.
"Zadania banalne sa". Serio? Musiał to ktoś napisać bo bez tego nikt by się nie skapnął że mając konto minimum 2-3 miesiące zadania są banalne?
Który to już event? 7?8? Brawa za odkrycie ameryki i uratowanie wszystkim zycia.
-
No, nie rozumiemy się. Z resztą i tak wszytko jest proste do ogarnięcia, bo zadania należy czytać dosłownie.
-
Zadania są losowe. Jeden ma z flotami. Inny nie.
Ale w głupoty tutaj piszecie.
"Zadania banalne sa". Serio? Musiał to ktoś napisać bo bez tego nikt by się nie skapnął że mając konto minimum 2-3 miesiące zadania są banalne?
Który to już event? 7?8? Brawa za odkrycie ameryki i uratowanie wszystkim zycia.
To już nawet nie można sobie luźno skomentować, pospamować o evencie. Bo przyjdzie wredna baba z Radomia i i tak będzie zjebka.
No chyba, że też przyszłaś pospamować, to jak najbardziej zapraszamy
Ale... są też zadania które banalne nie są na odpowiednim poziomie! Bo co jak ktoś ma kris wszędzie na 43, i nie nazbierasz na kolejny do jutra. To jak taki problem rozwiązać ?
-
The buildings tasks for example works if you deconstruct the said building and then cancel the deconstruction as well as actually building it so that helps cut the cost by a huge amount.
That is really the only one I can think of you may have trouble with but I have mines in 40's level range and don't seem to have any issue.
While I can't give you an "official statement" I can say that you have been able to deconstruct and it counts since the reward system released.
There will be no sanctions for doing this as it's not 'cheating' and we have had no word that it is not supposed to work this way, so feel free to do it.
Ciekawe i przydatne, jeśli ktoś nie wiedział - zamiast budować można wyburzać.
Ty no ale to już wiadome było jakiś czas. Ktoś o tym nie wiedział ?
Bo co jak ktoś ma kris wszędzie na 43, i nie nazbierasz na kolejny do jutra. To jak taki problem rozwiązać ?
-
Ale... są też zadania które banalne nie są na odpowiednim poziomie! Bo co jak ktoś ma kris wszędzie na 43, i nie nazbierasz na kolejny do jutra. To jak taki problem rozwiązać ?
Wydaje mi się że już wielokrotnie to pisałam.
Wysokie LVL trochę się budują. Jeżeli budują się krótko to zazwyczaj nie stanowią dużego problemu żeby zebrać surowce. Jeżeli to wysoki LVL to zazwyczaj mamy już coś w budowie.
Ja osobiście na innym serwerze w chwili ogłoszenia event kliknęłam najtańszą kopalnię i gdy była konieczność zaliczenia zadania przerywałam ją i zlecałam wyburzanie budynku. Wyburzanie jest tańsze więc nie musimy mieć zawsze wszystkich surowców.
Nie trzeba nic wozić, niczego pilnować a surowce zawsze dostępne.
Tak na pewno pisałam to parę razy.
Nie wiem dlaczego ciągle robicie problem tam gdzie go totalnie nie ma.
[ciach]
Moderator Ruda:
Komentarz do usuniętego postu ciach -
Zastanawiam się czy zrobić kalkulator, który wskazuje jasno różnice zysków między wybranymi nagrodami głównymi
Ciekawy pomysł, trzymam kciuki za realizację, choć nawiasem mówiąc zwykle widać co się bardzo opłaca. Na obecny event najlepsza jest 4 ranga jak już ktoś wspomniał.
Tylko pytanie czy przeliczać te nagrody na deuter czy na antymaterię czy może na zaoszczędzony czas gry? Różnie to można zrobić
-
zwykle widać co się bardzo opłaca.
Kluczowe słowa. Pomysł jest raczej stricte w celach weryfikacyjnych - wiesz, że nie każde ratio kopalni przekłada się tak samo na punkty. Jak zrobię dla siebie, to może opublikuję. To samo podejście mam do drugiego pomysłu, o którym wiesz Nie chcę deklarować pod publikę, bo potem mi ktoś zarzuci, że dużo gadam, a mało robię (na przykład taki, co sam nic nie robi, krytykuje i na dodatek korzysta z Twojej pracy, nie przyznając się do tego :D).
czy przeliczać te nagrody na deuter czy na antymaterię czy może na zaoszczędzony czas gry?
Mi chodzi tylko o dopałki i pakiety. Kalkulator będzie prosty do zrobienia, ale na razie mozolnie modyfikuję planer i poza tym, jak wiesz, mam mało wolnego czasu, żeby gospodarować go tylko na ogeja. Opcje o których piszesz musiałyby być wmontowane w kalkulator, który liczy wszystko - a takiego jeszcze nikt nie wymyślił
[ciach]
[mod='Ruda']Komentarz do usuniętych postów ciach[/mod]
-
Zastanawiam się czy zrobić kalkulator, który wskazuje jasno różnice zysków między wybranymi nagrodami głównymi
Ciekawy pomysł, trzymam kciuki za realizację, choć nawiasem mówiąc zwykle widać co się bardzo opłaca. Na obecny event najlepsza jest 4 ranga jak już ktoś wspomniał.
Tylko pytanie czy przeliczać te nagrody na deuter czy na antymaterię czy może na zaoszczędzony czas gry? Różnie to można zrobić
Hmmm
Trzeba taki kalkulator?
Ranga 1:
Sztab - przy dopalaczach lub surowcach bardziej korzystniejszy. Dostajemy dużo bonusów + 10% eko z all planet. Dopalacz daje 40% ale na jednej. Kryształ - mało. Dodatkowo sztab daje możliwość reszty nagród.
Ranga 2:
Klasa Zbieracz: Geolog.
Inne klasy pełzacz - one w dłuższej perspektywie dają więcej.
Ranga 3:
Czynny odkrywca: slot ekspedycji:
Reszta: Pakiet kryształu to 100% ze wszystkich planet, Dopalacze to 560% z jednej kolonii. Kryształ się bardziej opłaca +/- jak mamy więcej niż 5 kolonii. 5 kolonii to już każdy ma na starym. Jak zakładamy konto nowe na starym serwerze to znajomy wysyła surowce i szybko mamy 5 kolonii.
Ranga 4:
Antymateria. Za anty mamy 2 tyg admirała więc się nie opłaca.
Dopalacze energii, czy ktoś poza robieniem grawitonów korzysta?
Ranga 5:
Wchodzimy w paczki i wybieramy to co daje nam najwięcej surowców.
W sumie zajęło mi to jakieś...1 min.
Co tu przeliczać?
-
czy ktoś poza robieniem grawitonów korzysta?
Jeszcze terraformery No ale z import/ eksport tyle tego badziewia jest, że na każdy poziom można osobny dopalacz poświęcać.
-
Rozmawiałem kiedyś z holonem o tych dopałkach. Skąpe ilości w oszczędzaniu deu na fuzji - napisał o tym. Ale kogo to obchodzi. Z resztą... Analizowanie tego nie ma sensu. Każdy jest mądry tylko dla siebie.
-
Rozmawiałem kiedyś z holonem o tych dopałkach. Skąpe ilości w oszczędzaniu deu na fuzji - napisał o tym. Ale kogo to obchodzi. Z resztą... Analizowanie tego nie ma sensu. Każdy jest mądry tylko dla siebie.
Moje wszystkie fuzyjne pobierają 4kk deuteru dziennie.
Jednak... nie odbieram tego jako koszt. Pobiera mi deuter ale za to mam dodatkową kopalnie która niweluje koszt deuteru. Wychodzę na 0.
Za 10k anty mamy geologa na 7 dni który daje +10% eko.
Dopałka daje na fuzyjnej... 1-5% eko tylko w dex...
czy ktoś poza robieniem grawitonów korzysta?
Jeszcze terraformery No ale z import/ eksport tyle tego badziewia jest, że na każdy poziom można osobny dopalacz poświęcać.
No tak..
-
Jednak... nie odbieram tego jako koszt.
(...)
Dopałka daje na fuzyjnej... 1-5% eko tylko w dex...
To samo pisałaś w okolicach 1. kwietnia 3 lata temu, gdy weszła modyfikacja pojemności statków?
Pobiera mi deuter ale za to mam dodatkową kopalnie która niweluje koszt deuteru.
W związku z powyższym, - bo pamiętam co pisałaś, - ja z kolei odbijam sobie to w farmach. Gubimy się znowu w kwestii "kto na jakim uni gra".
Mam to w dupie - dla mnie 1-5% na Quasar to dużo.
-
Moje wszystkie fuzyjne pobierają 4kk deuteru dziennie.
Jednak... nie odbieram tego jako koszt. Pobiera mi deuter ale za to mam dodatkową kopalnie która niweluje koszt deuteru. Wychodzę na 0.
Przepraszam że się wtrącam ale Ty ciap masz fuzyjne na 25lvl, energetyczną na 25, jak wiadomo wydajność fuzyjnych znacznie wzrasta z ich rozbudową i badaniami. Konto, które chce korzystać z dobrodziejstwa pełzaczy, a niedawno zaczęło (pamiętajmy że to na nich skupia swoją uwagę GF), musi, po prostu musi włączać te dopałki energii aby bilans energetyczny się zgadzał. Nie chawląc się jam kiedyś proponował ich wprowadzenie a że zaśmiecają import/export i licka starym graczom, cóż, coś za coś.
Także dopałki energii należy rozpatrywać w kategorii ujemnego bilansu energii. Oczywiście, ich zakup za anty to już inna sprawa.