Hej,
Mam parę pytań, więc piszę zbiorczo niż rozbijać to na tematy:
1) Jak najlepiej latać na ekspedycje? Jaka kombinacja pionierów/mt? Czy latanie wszystkich 6 ekspów w jedno miejsce da mi mniejszy zysk niż rozbijanie tych 6 ekspedycji każde na inny układ?
2) Jakiego statku używać do FS niemajac GŚ? Recykler?
3) Badania, co najpierw badać, astrofizykę czy międzygalaktyczną sieć badań naukowych?
4) Czy za denerwowanie agresora można wyrwać bana? Atakuje mnie jeden gracz i często ucieka potem na urlop. Czy jak wyślę na niego 1 recykler z prędkością ustawioną na 10/100, to wyrwę bana? Wtedy by nie mógł iść na urlop
5) Jaki poziom bunkra skutecznie odstraszy agresora? Mam proporcję mięsa armatniego do ciężkiej broni w proporcjach 50:1. Czyli na 50 wyrzutni przypada jedna plazma/gauss.
6) Czy happy hour na antymaterię jest tylko do poziomu x2, czy jest większy przelicznik czasami?
7) Obecnie gram odkrywcą, od jakiego poziomu punktów/eko opłaca się przełączyc na zbieracza?
Jak liczona jest odległość w ogame? Flota z 1 galaktyki do 6 galaktyki leci dłużej czy krócej niż od 1 galaktyki do 3 galaktyki?
9) Jakich zachowań unikać, aby nie dostać złoma od silniejszych? Deuter rozbijam na metal i krysie przez handlarza i ładuję w bunkier/badania.
Z góry dzięki za pomoc!