Reset ekspedycji

• Cześć, czy może mi ktoś powiedzieć kiedy resetuje się no właśnie jak wam to wytłumaczyć, puszczam sobie ekspedycje w tym samym układzie, w poradnikach pisali żeby po chyba 15 zmienić układ bo się "zużywa" i trzeba poczekać aż się odnowi stąd moje pytanie po jakim czasie to nastąpi? Minął już chyba drugi albo trzeci dzień a dalej mam komunikaty że układ jest zużyty :( dzięki za odpowiedzi.

• Nie potrzeba tu żadnych GMów... wystarczy obserwacja... po wprowadzeniu wersji 7.0 przestała działać mechanika "zużywania się układów". Po pierwsze, komunikaty same sobie zaprzeczają. Pierwsza ekspedycja potrafi dostać komunikat typu "cudem uniknięto zderzenia z inną ekspedycją", natomiast druga dolatująca kilkanaście sekund później coś w stylu "jesteśmy tutaj pierwsi". Po drugie widać to po zyskach... ja cały czas wysyłam ekspy w jednym układzie i nie zauważyłem, by w jakikolwiek sposób wpływało to na zyski.

• Nie potrzeba tu żadnych GMów... wystarczy obserwacja... po wprowadzeniu wersji 7.0 przestała działać mechanika "zużywania się układów". Po pierwsze, komunikaty same sobie zaprzeczają. Pierwsza ekspedycja potrafi dostać komunikat typu "cudem uniknięto zderzenia z inną ekspedycją", natomiast druga dolatująca kilkanaście sekund później coś w stylu "jesteśmy tutaj pierwsi". Po drugie widać to po zyskach... ja cały czas wysyłam ekspy w jednym układzie i nie zauważyłem, by w jakikolwiek sposób wpływało to na zyski.

muszę powiedzieć że u mnie obserwacje potwierdzają działanie zużycia układu, przynamniej jeśli chodzi o raport

Nie dobijam do progu 10 eksp dziennie w tym samym układzie i zawsze raport z sondy mam informujący o tym że "jesteśmy tu pierwszymi"

Czy ma to wpływ na rezultat ekspy szczerze nie wiem, raczej nie obserwuję tego aż tak pilnie, ale raczej ekspy pokrywają się mniej więcej z założonym prawdopodobieństwem wystąpienia poszczególnych efektów (czyli tak jakbym latał cały czas w obrębie pierwszy 10 eksp danego dnia)

• muszę powiedzieć że u mnie obserwacje potwierdzają działanie zużycia układu, przynamniej jeśli chodzi o raport

Zgadzam się z Tobą!
    U mnie tak samo, co dowodem są zamieszczone zrzuty....

Nie dobijam do progu 10 eksp dziennie w tym samym układzie i zawsze raport z sondy mam informujący o tym że "jesteśmy tu pierwszymi"

Także dostaje losowe komendy, że już ktoś cos pozostawił a po tej ekspedycji, że jesteśmy tu pierwsi, w ogóle nic ma się do tego, co uważam, że Ekspedycje są do poprawy.