Ankieta dok i pz

• Hej, proszę o ankietę dotyczącą zmianę % ze złomu a tym samym zwiększenia % z doku kosmicznego.

Proponuje złom na poziomie około 50 % tak żeby z doku można było uzyskać około 30%. Kwestia doprecyzowania konkretnie. Czym wyżej tych wartości tym lepiej. :rebels:

Argumentacja::rebels:

1. 70 % złomu jest dziwną abstrakcją według mnie gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie.

2. Przez to mała liczba szczątków z doku 15% a nie ponad 30% po zezłomowaniu gracza powoduje to, że sporo graczy zdecyduje się na koniec z grą zamiast dalej grać.

Przy poziomie 30 % przy sporej flocie komuś zostaje jeszcze całkiem spora flota z odzysku i może dalej dość fajnie kontynuować grę. A chyba o to też chodzi. :rebels:

Dlatego proponuje też te zmiany, myślę, że prawie każdy byłby zadowolony z takiego rozwiązania. :rebels:

Ujednoliciło by to też w przyszłości podczas łączenia z uni 68 gdzie procent złomu będzie taki sam 50%.

Proszę o pozytywne rozpatrzenie sprawy. Dziękuje.

Art proszę o wypowiedzenie się na ten temat jeśli możesz.

Ankietę można połączyć z pytaniem o ładowność sond.

• gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie

Hej, użyłem polecanego przez graczy TrashSim, wpisałem tam 500 okrętów wojennych przeciwko 1000 okrętów wojennych zgodnie z tym co napisałeś i tam atakujący nie ma żadnego zysku przy złomie 70%. Cała flota mu sie rozleciała a obrońcy zezłomowało tylko 70 okrętów wojennych. Nie trzyma się kupy twój argument :thumbdown:

• gdyż dwa razy słabsza flota punktowo złomuje taką 2 razy mocniejszą złomując ją nie w całości ale z zyskiem. Coś tu ewidentnie nie gra logicznie

Hej, użyłem polecanego przez graczy TrashSim, wpisałem tam 500 okrętów wojennych przeciwko 1000 okrętów wojennych zgodnie z tym co napisałeś i tam atakujący nie ma żadnego zysku przy złomie 70%. Cała flota mu sie rozleciała a obrońcy zezłomowało tylko 70 okrętów wojennych. Nie trzyma się kupy twój argument :thumbdown:

2 razy słabsza flota punktowo napisałem. Wtedy jest różnica, licz się całość statków, całe składy floty. Podam przykład jeśli nie wiesz o co chodzi.

Sprawdzałem i tak jest jak napisałem.

2 razy słabsza flota punktowo napisałem. Wtedy jest różnica, licz się całość statków, całe składy floty. Podam przykład jeśli nie wiesz o co chodzi.

Sprawdzałem i tak jest jak napisałem.

Przecież połowa 1000 okrętów wojennych to 500 sztuk - to samo co ty mówisz - 2 razy słabsza punktowo flota. To jest całość statków jakie ma gracz. Podaj przykład bo nie wiem o co ci chodzi.

• Przecież połowa 1000 okrętów wojennych to 500 sztuk - to samo co ty mówisz - 2 razy słabsza punktowo flota. To jest całość statków jakie ma gracz. Podaj przykład bo nie wiem o co ci chodzi.

Agresor X pkt floty w statystykach powyżej 500 mln pkt

Lekki myśliwiec 28 000 000

Reaper 300 000

Krążownik 1.800 000

Okręt wojenny 380 000

Pancernik 700 000

Pathfinder 290 000

KOntra słabsza flota w statystykach punktowo ok 250 mln pkt

Lekki myśliwiec 18 000 000

Reaper 300 000

Krążownik 2 000 000

Pancernik 200 000

Niszczyciel: 500 000

słabszy nie wygrywa ale zysk jest

gość

Może nie w każdym przypadku to jest dokładnie tam 2 razy ale to widać w symulacjach, że w ogóle sporo słabsze floty są w stanie złomować z zyskiem te większe. Tu jest absurd moim zdaniem.

• Pomysł bez sensu, nie obniża się % pz, a te Twoje przykłady to po prostu dobrze dobrana flota, a nie wina "dziwnego" procentu pz. Przy flocie x i 1/2 x nie masz zysku.

• e Twoje przykłady to po prostu dobrze dobrana flota, a

Przy takim samym składzie floty ale mniejszym % z pz nie ma zysku a tu jest przy 70%, sprawdzone.

Jest różnica między 50 % złomu a 70 %, słabszej flocie się nie opłaci przy 50 a przy 70 słabsza ma zysk przy takim samym składzie floty.

• Hej w ogóle coś czytałeś o statkach i wiesz, że jedne mają szybkie działa na drugie i lepiej eliminują dany typ statku ???? po co w ogóle dawać takie duże liczby jak można obciąć zera i przejrzyściej to wygląda to raz a dwa po wprowadzeniu tych statków do TrashSim mam stosunek agresora do obrońcy 1.18 : 1 więc coś ci się chyba pomyliło bo to nie jest różnica 50% tylko znacznie mniejsza. Sprawa numer dwa właśnie zauważyłem że TrashSim odejmuje wartości surowców od siebie i dla niego 1 metal = 1 kryształ = 1 deuter. Jak ktoś traci 12 miliardów deuteru to potrzebuje 24 miliardy kryształu albo 36 miliardów metalu żeby go kupić od ludzi więc ja nie wiem dalej gdzie jest ten twój zysk bo nie zgadza się ANI STOSUNEK FLOT, ANI STRACONE SUROWCE. Najlepiej wklej całe zdjęcie z twojego TrashSim bo z każdą naszą koleją wymianą zdań idzie ci coraz gorzej.

• Nie kombinuj, sytuacja gdzie ktoś leci się rozbić zdarzy się raz na Ruski rok, zobacz na dział ST Kalyke i aktywność tam. Dzięki temu uni żyje, a Ty chcesz, żeby była mniejsza zachęta do lotów, żeby uni nam zdechło...

• Zrób sobie jakiś skład floty i zobaczysz, że słabsza flota przy 50 % złomu nie opłaca się lecieć na mocniejszą a zrób 70% i już się będzie jej opłacało.

Nie kombinuj, sytuacja gdzie ktoś leci się rozbić zdarzy się raz na Ruski rok, zobacz na dział ST Kalyke i aktywność tam. Dzięki temu uni żyje, a Ty chcesz, żeby była mniejsza zachęta do lotów, żeby uni nam zdechło...

Ale chodzi o to żeby dok oddawał więcej z foty, żeby ten zezłomowany miał możliwość dalej grać.

Jak nie ma chęci do pomysłu to trudno. :D

• Tak Ruda racja, nigdy jeszcze nikt mnie nie zezłomował ale chodzi o wszystkich graczy, nie każdy się tak pilnuje a czasem ktoś zachoruje i nie wejdzie.

A potem ciężko nie każdy chce pomóc i gracze odchodzą zamiast grać dalej. A chyba chodzi o to żeby gracze byli a nie ubywało.

Chciałem coś zaprezentować ale widzę parcie idzie na jak największy % złomu. :D

No trudno. Biorę na klatę. :D

• Nie chce Ci nic mówić, ale tacy gracze mieli wybór u68 gdzie jest pz 0.4.

Zwykle kierując się wyborem uni gracze zwracają uwagę na pz pod kątem szczątków które zostają na polu, a nie tym ile dostanie poszkodowany z doku (:whocares:).

Bo jak na razie to Ty nagle uznałeś, że debris powinien być mniejszy i z tego co widzę nikt Cię nie poparł, więc nie widzę tych "wszystkich graczy" o których mówisz.

Możesz sobie podnosić dok wyżej, masz darowizny w soju, więc nie widzę uzasadnienia tego Twojego myślenia.