Mrozu [KGH] vs. Mutsu [CDnDR] ~ 5792.21%

• Jakieś tam skanowanie bez większych nadziei. Jednak coś tam się trafiło. Obrońcy odbudowy Pozdro sojusz i znajomi

Dnia 26-02-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Mrozu [KGH]

Okręt wojenny 555.555

Obrońca Mutsu [CDnDR]

Mały transporter 1.766

Duży transporter 464

Lekki myśliwiec 57.581

Ciężki myśliwiec 9.106

Krążownik 41.313

Okręt wojenny 624

Recykler 1

Sonda szpiegowska 1.476

Bombowiec 570

Satelita słoneczny 2.055

Niszczyciel 203

Pancernik 534

Crawler 1.108

Reaper 29

Pathfinder 7.512

Wyrzutnia rakiet 586.811

Lekkie działo laserowe 21.584

Ciężkie działo laserowe 429

Działo Gaussa 592

Działo jonowe 402

Wyrzutnia plazmy 1.150

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Mrozu [KGH]

Okręt wojenny 552.980 ( -2.575 )

Obrońca Mutsu [CDnDR]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

10.036.287 Metalu, 2.088.622 Kryształu i 1.425.952 Deuteru

Agresor stracił łącznie 154.500.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 3.336.243.500 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 397.619.100 metalu i 181.602.000 kryształu.

Agresor przejął łącznie 13.550.861 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 291.780.387

Kryształ: 145.065.622

Deuter: 1.425.952

agresor zyskał łącznie 438.271.961 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -2.499.540.287

Kryształ: -648.099.622

Deuter: -202.154.452

obrońca stracił łącznie 3.349.794.361 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

• Coś tam się trafiło. % zaliczony, strat w paliwie nie ma więc trzeba się cieszyć :)

Gratulacje.

(...)

A ponad pół banki OW lata za darmo, więc strat w paliwie faktycznie nie ma.

Atak kupionymi OW na dobytek innego gracza, wytworzony według normalnych zasad - po to by znowu zaistnieć w tym dziale. Czego tu gratulować ? Wykorzystania przewagi dzięki patologicznym zasadom ?

Obrońcy SzO.

• A ponad pół banki OW lata za darmo, więc strat w paliwie faktycznie nie ma.

Pewnie nie ma bo przecież kopalnie są i własne wydobycie. Moja cała flota lata tylko na fs-s i co , też przepały.

Atak kupionymi OW na dobytek innego gracza

Tego nie wiem czy kupione czy wyspawane ze złomu po innych graczach , więc się nie wypowiadam.

Czego tu gratulować ?

ST , które zostało osiągnięte dzięki własnym umiejętnością a nie tak jak na U68 zrobiły to szopy.

• A ponad pół banki OW lata za darmo, więc strat w paliwie faktycznie nie ma.

Pewnie nie ma bo przecież kopalnie są i własne wydobycie. Moja cała flota lata tylko na fs-s i co , też przepały.

Ale rentowność tego konkretnego ataku należy oceniać biorąc pod uwagę koszty poniesione w toku akcji i korzyści ze złomu/rabunku. Jakby się rozbił zadając jakieś małe straty obrońcy, to też byś przyklasnął, bo przecież przez pół roku wydobył tyle surowca aby to odbudować i mimo wtopy byłby w związku z tym na plus ?

Atak kupionymi OW na dobytek innego gracza

Tego nie wiem czy kupione czy wyspawane ze złomu po innych graczach , więc się nie wypowiadam.

Czego tu gratulować ?

ST , które zostało osiągnięte dzięki własnym umiejętnością a nie tak jak na U68 zrobiły to szopy.

Jeśli nawet OW zostaly wyspawane ze złomu po innych graczach, to było to możliwe dlatego, że wcześniej została wytopiona flota z surowców z paczek, której użycie umożliwiło wygenerowanie tego złomu z owych graczy. Kwestia umiejętności jest w tym momencie dalszorzędna.

• Ale rentowność tego konkretnego ataku należy oceniać biorąc pod uwagę koszty poniesione w toku akcji i korzyści ze złomu/rabunku.

Konwenter liczy także przepalone paliwo więc zysk jest , nawet jakby miał straty w paliwie a spory zysk w innych surowcach to liczymy po 3-2-1 i jeśli wychodzi zysk to i są gratulacje.

Jeśli nawet OW zostaly wyspawane ze złomu po innych graczach, to było to możliwe dlatego, że wcześniej została wytopiona flota z surowców z paczek

Nie wiem nie mam takich danych. Może za paczki postawił sobie kopalnie i spawa statki z własnego wydobycia. Nie wiem też czy zakupił paczki , ja nikomu w portfel nie zaglądam.

Jakby się rozbił zadając jakieś małe straty obrońcy

Wtedy gratulował bym obrońcy a jemu życzył SzO.

Pomyśl czasami o czym piszesz,

• Ale rentowność tego konkretnego ataku należy oceniać biorąc pod uwagę koszty poniesione w toku akcji i korzyści ze złomu/rabunku.

Konwenter liczy także przepalone paliwo więc zysk jest , nawet jakby miał straty w paliwie a spory zysk w innych surowcach to liczymy po 3-2-1 i jeśli wychodzi zysk to i są gratulacje.

Ja na RW widzę, że rabunek paliwa co do sztuki odpowiada dalej przedstawionemu bilansowi wyliczonemu przez konwerter, więc jednak koszty lotu nie są uwzględnione. Pomyśl o czym piszesz.

Jeśli nawet OW zostaly wyspawane ze złomu po innych graczach, to było to możliwe dlatego, że wcześniej została wytopiona flota z surowców z paczek

Nie wiem nie mam takich danych. Może za paczki postawił sobie kopalnie i spawa statki z własnego wydobycia. Nie wiem też czy zakupił paczki , ja nikomu w portfel nie zaglądam.

Ja za to wiem ile miał OW jeszcze kilka tygodni temu i ile od tego czasu było promocji na paczki i +100% anty oraz jakie przyrosty miał w tym czasie. Surka z paczek szła i na eko i na flotę.

Jakby się rozbił zadając jakieś małe straty obrońcy

Wtedy gratulował bym obrońcy a jemu życzył SzO.

Pomyśl czasami o czym piszesz,

Weź pod uwagę cały-szerszy kontekst i sedno tego co napisałem, a nie wmawiasz mi jakąś ułomną logikę, która towarzyszy właśnie Twojemu tokowi rozumowania.

• Taka polemika i tak śmierdzi banem a co najmniej usunięciem postów.

Już mi ODYSSEY zgłosił do admina kilka postów :/

Dalsza polemika z Tobą nie ma sensu [mniam]

" TWOJA RACJA A MÓJ SPOKÓJ"

Moderator kasai:
    Upominam za obraze.

• m fox podziwiam Cię za chęci polemiki ale on jest przykładem wiejskiego filozofa! Przerażające jest to że jest ich tu więcej

Gratulacje starcia

„A teraz chodź tu do mnie, (ja muszę żyć)

będę opowiadał czary Ci

I tylko siądź koło mnie, (ja muszę żyć)

takich rzeczy nie usłyszał nikt,

Zamienię Cię O-o-o,

w koraliki które zawsze mam.

I nie bój się O-o-o,

nie pozostawię cię w ciemnościach złych.”

u40 -->u69-->uNekkar-->uKalyke

• m fox podziwiam Cię za chęci polemiki ale on jest przykładem wiejskiego filozofa! Przerażające jest to że jest ich tu więcej

Na kacu to człowiek wylewny się robi, po kilku piwkach może bym polemiki nie podjął . I tak za chwilę bana dostane za moją wylewność i pisanie postów nie do końca zgodnych z założeniami administratora. Zwłaszcza jak moje posty zostają zgłaszane i usuwane przez administrację jako nie na temat albo z innego powodu.

Wszystkie posty staram pisać się zgodnie z regulaminem forum ale administracja wie lepiej.

Na kacu to człowiek wylewny się robi, po kilku piwkach może bym polemiki nie podjął . I tak za chwilę bana dostane za moją wylewność i pisanie postów nie do końca zgodnych z założeniami administratora. Zwłaszcza jak moje posty zostają zgłaszane i usuwane przez administrację jako nie na temat albo z innego powodu.

Wszystkie posty staram pisać się zgodnie z regulaminem forum ale administracja wie lepiej.

Ja tam Cie podziwiam że Trolla od kilku dni karmisz :) Ostatnio Qnick mnie spushował na 500 k Niszczarek i jeszcze zadowolony był. a i idlaki też swoje dają :)

• Jestem, gratulacje.

500k niszczar u Ciebie, a u mnie skok o kilka pozycji i to bez wydanej złotówki :D tylko ciiiiii bo Adanio wpakuje mi bana za pasożytnictwo, w końcu nie sponsoruje GFu jak co niektóre oSzOłomy...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Gratulacje wlotu w bunkierek.

Zysk jest więc atak jak najbardziej słuszny a nawet jeśli paliwo na minus to też st byłoby udane gdyż ilość sury rekompensuje tą stratę.

Czasami też liczy się wykręcony procent a tu jest fajny, nawet jeśli miałby być słabo lub wcale opłacalny. To gra taktyczna i militarna nie tylko sama ekonomia tu wchodzie grę a nawet zastraszenie przeciwnika.

Także nawet rw bez zysku a na duży procent będzie sukcesem.

Nie wiem czy nie lepiej byłoby lecieć panckami większą ilością bo mniejsze straty własne ogólne i mniejsze zużycie paliwa.

Ale kwestia indywidulana gracza i jego zamiarów. @m fox

Brawo za akcje

:brawo:

Jak ktoś ma coś do mnie to pisać ale kulturalnie bo z chamami nie będę pisał tylko merytoryczna rozmowa. Z głupkami, którzy myślą że są mądrzejsi nie będę rozmawiał bo mam doktorat. :D

ż mam i się nie muszę chwalić, bo wcale a wcale to nie symbol inteligencji i mądrości, a

Qnick Możesz mi wierzyć czy nie, nie lubię się tym chwalić i bardzo rzadko to robię a prawie wcale. Ale jak mnie baran jeden z drugim obgaduje to czasem dostaje czegoś. :D Generalnie jak mówisz inteligencja i mądrość różnie wychodzi, nie zależy od poziomu wykształcenia. Jednak podnosi pewien poziom wiedzy, inteligencji ogólnej i rozumowania pewnych rzeczy niż kogoś z niższym wyksztalceniem. Znam z autopsji. Oczywiście w rozmowie twarzą w twarz nie na forum. :D

Suma sumarum się pochwaliłeś mnie hehe to gratulacje, sam wiesz co trzeba przejść żeby się obronić. ;) Pozdrawiam.