Valhalla [SzO] & Megan [SzO] & Finito_GJ_GF [SzO] vs. kropek [3 X] & Incoming [P N] & DemoN [3 X] & Celestial General [P N] & QRFA (ABW) [P N] ~ 7 351 960.85% TOP 1 ACS ogame.pl X1

• Twoje statki typu Recykler (214000 szt.) posiadają łączną ładowność 8.132.000.000. U celu

[x:xxx:x] znajduje się 439.631.126.346 szt. metalu i 266.691.518.558 szt. kryształu. Udało ci się odzyskać 4.066.000.000 szt. metalu i 4.066.000.000 szt. kryształu.

Dziękuję za zaufanie oraz, że mogłem w małym promilu Wam pomóc.

Sprawa wyższej wagi zaowocowała porozumieniem ponad podziałami.

Cziterstwu, bugusingwi mówimy stanowcze NIE!.

Gratulacje przede wszystkim dla flot obrońców. Gratulacje dla wszystkich co ogarniali logistykę, i inne ważne rzeczy :)

• wróg mojego wroga jest moim przyjacielem :) - i wszystko jasne.

A nie pisałem niedawno że PN nie zostawi płazem niedawnej akcji na Dikim ....

I akcja w której czuć wruma ręke; bo gsy na takiej akcji to nie byle co...

Obrońćom gratulacje

• Ciężko przejść obok takiego % bez komentarza... :)

Gratulacje udanej akcji, sianko nie zawsze pomaga :)

21-GoW

33-KoU

Leo-MNS

Ursa-MNS

Wasat-MNS

Antares-TAG

Quantum-TTG

Galatea-NFZ/TYLKO MY

Quasar-TYLKO MY/LbK

• jak to mówią ,,wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" Grzesiu pomyłka ,jeden ma bana a drugi as na urlop dał nogę ,graty akcji panowie ,przypomniały mi się stare czasy z u13 :love:

• Wielkie gratulacje tak skompilowanej akcji w obronie i to tylu graczy z tak potężnymi flotami.

Coś pięknego aż się całe u 68 zawiesiło co nie dobrze świadczy o gf ale nic.

Pomysł oraz wykonanie było perfekcyjne i finezyjne.

Trzeba nie tylko mieć potężne floty ale i dobrze nimi grać co widać. :rebels:

Ilości surowca są olbrzymie do podziału.

Procent jest gigantyczny. Pięknie zrobiliście tę podstawkę, nawet nie wiem jak wam się to udało ale super akcja. :6stars:

:goodjob:

Warto grać swoje i nie patrzeć na tych co kupując paczki jak widać.

Liczba żniwiar bomb spora u graczy Liczba pacnków i krazkow też wymiata u niektórych.

super

brawo dla was oby więcej takich splotów wydarzeń, które zapoczątkowaliście.

:brawo:

• Gratulacje!

Nie ma jak to udana podstawka! Osobiście sam najbardziej lubiłem podstawki. (Pisze w czasie przeszłym, bo samo słowo "lubić" w kontekście OGame daje się używać wyłącznie w czasie przeszłym, no ale nie spamuję już...)

Incoming regularnie odsysa deuter z konta mojej żony, trochę tym podnosił mi ciśnienie, ale widzę, że poszło na szczytny cel, więc przymknę oko :) Chwilowo. ;)

• Procent powala, trzeba przyznać. Gratulacje :)

Co do zachowania graczy, którzy nie potrafią grać normalnie tylko ratować się paczkami, lagami i innymi przekrętami to dla mnie jest to kwintesencja [mniam] Permy powinny być dla każdego, kto tak gra. Miejmy nadzieje, że na stałe:

valh.jpg

[mod='kasai']Upominam za pseudowulgaryzm.[/mod]

• hehehe ładnie łupnęło aż mnie w zaświatach dosięgło :D

co za egzotyczny skład obrońców, Demon lamczo ty dalej klepiesz gęsi :D pozdrowienia dla całego [3 X]

akcja super, tak się powinno grać w ogame - kombinacje, kontry, podstawki - kwintesencja tej gry, chapeau bas :D

Gratulacje dla wszystkich obrońców.

Szonom permik :)

• Może za pieniądze z odbudowy paczkomatu GF dorzuci ze 2 cory i trochę RAMu do wirtualnej maszyny na której stoi to uni.

Gratulacje akcji, widać pewność siebie zawiodła atakującego.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Inpost już zgłosił sprawę do prokuratury... nie można tak bezkarnie wysadzać paczkomaty...

Gratulacje dla obrońców, ładnie opisana akcja, ładnie wszystko zorganizowane :)

Przetapiajcie zyski bo macie tego troche i polujcie na kolejne paczkomaty :D

Dyzma ogame nawet tutaj szuka lizusów

Gratuluję Panowie akcji, aż strach pomyśleć co dalej na unii jeszcze można wymyślić. Długo nikt takiej akcji nie przebije.

Agresor (z przyzwyczajenia dla Dyzmy) pewnie jeszcze wyda kasę i będzie się chciał odegrać.

Pozdrawiam znajomych

• Ciebie dalej coś boli ?? Pusherku akurat grałem chwilę na uni w 3X, poza tym potrafię docenić dobrą grę, dobre UCZCIWE zagrania w grze których Ty nie zrozumiesz pewnie nigdy :) Nie prowokuj więcej do dziecinnych przepychanek lamusku ;*

Aaa i widać, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem bo to nie obrońca jest tutaj przegranym i widać, ze wszedłeś tutaj zeby wrzucić tylko swój nick do podlizywania :)

Jeszcze raz graty, Bagieta rośnij w siłę ;)

• Gratulacje Panowie :) ładnie to wszystko wyszło i ładnie zostało rozplanowane i prowadzone ale nie zapominajcie że w tym wszystkim dużą albo nawet bardzo dużą role odegrał fart :) ale jak to stare przysłowie mówi szczęście sprzyja lepszym :)

procent meeeega :) dużo plnów poszło w pi.... - czyt. w piach :) bardzo fajna akcja bo daaaaaawno takiej nie było :)

atakujący :szo:

a tak swoja drogą to ciekaw jestem czy jeśli wszystko by szło tak jak miało iść, i wyliczenia by były co do sek. to czy by doszło do tej Obrony :?::?::?:

tego dowiemy się w następnym odcinku bo zapewne taki będzie ...:)

00,00 sarkazmu / 99,99 finezji po alko - bo znowu jakieś upomnienia polecą ;)

Zostaw pod spodem komentarz, jak bardzo się mną zawiodłeś / Sekundę po przeczytaniu tego o tobie zapomnę

• Zysk zwykłego gracza powala, ale kupujący flotę w paczce by się po to nie schylił ^^. Procent super, padł rekord ACS, więc chyba dobrze, że była taka duża flota do zezłomowania pod ręką. Dzięki mu za to, że miał chęci i możliwości. Dla obrońców graty pomysłu i wykorzystania niedostatków napastnika ;) , parcia na siłę na ST, poczucia bezkarności, itd. Długo to nie trwało.

:6stars:

Na koniec: Cieszy, że jednak Celestial ocalał mimo długotrwałego, niehonorowego lagowania silnika gry. Oby dla lagujących ban trwał długo.

start: 6 marca 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    koniec: 20 stycznia 2022

• Od powstania nowego forum, nie chciałem się już rejestrować na nowym bo i wszystkie zmiany zmieniły miłą grę w coś...całkiem innego ;)

Jednak na okazję tego ST, jak i wydarzeń pobocznych przełamałem się :) no... jak tylko odespałem brakujące kilka h, które trzeba było poświęcić na walkę z bug-userami :(

Dziękuję wszystkim za akcję. Miło było połączyć siły w imię dobra wszystkich graczy ;)

Może kogoś zaskoczy, może nie, ale akcja była łopatologicznie prosta. Dam sobie rękę obciąć, że ani 3X na PN, ani PN na 3X nawet nie byłoby blisko wpadnięcia w takie coś.

Świetnie Panowie i Panie się współpracowało, cóż walki i polowania czysto ogamowe między nami wcześniej to jedno, a to co teraz się pojawiło na serwerach to drugie. I tak jak nasze walki były, jak zapomnieć o czymśtam, czyste, a zawsze zgodne z zasadami gry tak teraz musimy się zmagać z chorobą, ale jak widać organizmy mamy jeszcze dobre :P

Śmiem twierdzić, że to ST będzie bardzo długo naszym serwerowym top1 zrobionym zgodnie z prawem- bo podejrzewam, że niezgodne się pojawią jeśli administracja szybko nie ukróci praktyk widocznych od jakiegoś czasu a wyiskrzonych przez 2 ostatnie dni.

Dobrze się stało, że zrezygnowałem z planu zrobienia pożegnalnego ST-rozbijania się wzajemnie ;)

Szczerze to dzięki temu, że na flocie mi niespecjalnie zależy i gram może na 1% aktywności to miałem prawdziwy ubaw jak ktoś może tak bezmyślnie i ostentacyjnie afiszować się się z bug-usingu, na dodatek w starciu z weteranami, którzy zęby zjedli na lataniu :P

A teraz gro dziegciu: do wszyskich SZO.

Zabawa w paczkomaty mimo że głupia z mojej persektywy była zgodna z zasadami (nieważne że 99% potępiało), ale bug-using na tak szeroką skalę?

3 razy w ciągu kilkunastu godzin blokowanie możliwości jakiegokolwiek startu flot przez jakieś dziwne zasypywanie sondami?

Za mało miałem czasu aby ustalić ile czasu blokowaliście wczoraj kropka aby nie uciekł (uciec jak już wiecie nie chciał, ale tym sposobem ukradliście złom, który miał pozbierać swoimi reckami- a których nie mógł podnieść).

Kromaka zablokowaliście na sporo, aby nie mógł podnieść floty do ochrony moona, a tak swoją drogą- weźcie ogarnijcie jak się to robi bo żal było patrzeć, biliony floty, blokowanie bugiem wszystkiego i jeszcze za mało aby moon zbić? No uczyć was nie będziemy...

Mnie zablokowaliście na 20minut, bo akurat z taką "dokładnością" udało się "policzyć"...

Do tego stopnia że wykrzaczyliście serwer... cholera... przez was musiałem z kwadrans przeklikiwać strony raportów aby mi nie wyskakiwały.

Oczywiście cała ekipa:
    Emperor Orcus, Valhalla, Megan, Antharas, Megan

Bana stałęgo dostać muszą, łatwo i z palca, tak głupio nieodpowiedzialnego zachowania nie widziałem od... nigdy?

Jednak chciałbym oszczędzić innym graczom konieczności walki i jakieś back-upy itp aby odzyskać flotę itp, bo swoją aktualną metodą blokowania jakichkolwiek akcji mogą zrobić: flota zeskanowana --> flota zezłomowana.
    A żeby oszczędzić też komuś myśli "a się schowam z aktywnościami to mnie nie wyskanują" to informuję, że SZO z kontami pobocznymi są zasypane botami i Cię wyczają :P Tego pewnie im nie wyłapią, takie rzeczy akurat ogarniają dobrze w przeciwnieństwie do gry, aleowa wiedza może Wam uratować też flotę czy surkę.

Art liczę, że oszczędzicie innym graczom problemów z obcowaniem z bug-userami
    Panda a Ciebie bardzo ładnie proszę... nie wyskakuj z tłumaczeniami kolegów, że to jakieś zwykłe lagi czy coś tak trywialnie oderwanego od rzeczywistości jaką wszyscy widzimy.

Założe jutro (jak będę miał chwilę) temat z opisem działania graczy SZO i w jaki sposób blokują, ze swojej strony sugeruję flotowcom (ale ekowcom też) mały urlop do czasu zbanowania bug-userów. Oraz screeny, które może pomogą Wam się uchronić przed zostaniem ofiarami takich praktyk.

Pozdrawiam cieplutko :)

Prawie emerytowany flociarz ;)

• Miałem się nie wypowiadać bo spokojny ze mnie człowiek... ale kiedy widzi się coś takiego.... to aż się scyzoryk w kieszeni otwiera...

Wymieniając po kolei... osoby wykorzystujące błąd powinny dostać perma. Bez znaczenia i głupiego tłumaczenia, paragraf regulaminu jest.

Gracze ci nie dość, że śmieją się w twarz to jak dobrze zrozumiałem zarzucają te same praktyki osobom które reagowały w danym momencie na akcje... Jakim trzeba być dzbanem by nie rozróżnić permanentnego łamania regulaminu z obroną konieczną... Czyli ja nie mogę się bronić przed kimś odpowiadając na jego agresję... bo sama agresja jest zabroniona ?

Dziwi mnie postawa osoby która reprezentuje jakąś tam władze ... a na discordzie wyraziła już swoją opinię, iż było to najpewniej spowodowane częstymi lagami na serwerze. Może warto wziąć pod uwagę, że ,,lagi na całym serwerze'' zdarzyły się akurat wtedy gdy inni próbowali lagować w znany im sposób. Oby nad tym problemem nie pochylały się te same osoby które próbowały wyliczyć ile surowców przypada na jeden punkt w grze tworząc nowy ptk regulaminu ,,darowizny''.

Art Mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona,