Dyskusja - " Uni Bez Paczek "

• Jak dla mnie pomysł z abonamentem jest spoko.
    Uni bez paczek jak najbardziej fajny pomysł sporo graczy by zaczęło grac z powrotem.

Dokładnie, sporo graczy zaczęło by grać spowrotem.

Art a moze warto by siąść jednego wieczoru i napisac do Gfów czy gdzie wy tam piszecie i tak to uargumentować ?

Brak paczek ale za to więcej graczy i moze więcej nowych graczy bo przecież na graczach mają euro :)

Myslę, że mimo mniejszych wpływów z tylko jednego uni GF miało by plus z tego, że przybyłoby graczy, póxniej część tych gracz uzależnionych już od gry pójdzie na kolejne nowe uni gdzie już bedą paczki i pewnie zacznie wydawać cebuliony :) To tak jak z dilerem, pierwsza działka za darmo, po więcej sami przyjdą :)

Wcześniej uważałem pomysł za totalnie nierealny, ale widzę ilu osobom zależy na takim uni - więc również do nich dołączam. Byłby to pierwszorzędny zabieg marketingowy. Art zgłoś to proszę, niech GF się ustosunkuje i wyda oficjalne oświadczenie (nie utną ci premii ;), a wręcz przeciwnie - mogą docenić, w końcu jesteś "naszym głosem" dla nich). Zrobić akcję zachęcającą w mediach społecznościowych + mailowo. A tak jak pisał kolega wyżej napływ graczy spowodowałby przeniesienie części z nich na nowe już "normalne" uni.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Takie pomysły są tutaj i w podobnych grach wiecznie. Tutaj to trwa już naście lat, ale kto wie - może akurat się wam uda.

Skoro argument: wielu graczom zależy, przejdzie to idzcie dalej. Piszcie do rządu o województwo bez podatku dochodowego. Wielu obywatelom na tym zależy.

PS. a tak poważnie. To są pomysły długoterminowe, a w grach tego typu liczy się tu i teraz. Także prędzej zobaczycie "Kup anty 200% extra, tylko dzisiaj!" niż ogame bez paczek.

• Również dopisuje się do pomysłu, jestem jak najbardziej za ! Na tak.
    Akurat ten pomysł przypomina mi grę uuuu naście lat temu, jak ostro popykałem na U15... gdzie nawet ACS nie występował.
    Wtedy człowiek musiał się natrudzić by wbić sobie wysoki TOP. Trochę mi tęskno za tym. Dlatego jak najbardziej pomysł zacny i do końca sam nie rozumiem, czemu z pośród wielu, naprawdę wielu Uni, jednego nie można było by zrobić. Ale cóż, miejmy nadzieję, że nawet dla "fanu" bo po to jest przecież pomysł gry, ktoś pójdzie po rozum do głowy i jednak się skusi, bo hajs to nie wszystko Panowie i Panie :)

• Uni bez paczek to byłoby coś pięknego. Lepiej nie robić sobie nadziei bo szanse (delikatnie mówiąc) marne ale pomysł super, jestem za :thumbup:

• No jestem ciekaw, czy GF tym razem pochyli się nad problemem, czy jednak po raz kolejny wyjdzie z pozycji monopolisty, który pokaże nam wszystkim drzwi. Oczywiście po ostatnim przecinku poprzedniego zdania, mamy do czynienia z bardzo głębokim eufemizmem.

• Jeden serwer płatny przez abonament to przejdzie ale nie wszystkie serwery, które są obecnie bo dużo ludzi odejdzie z obecnych uni jeśli by wprowadzić wszędzie abonament. Więc takie coś odpada.

Oddzielany serwer dodatkowy tak.

• Ja nadal jestem za :D

Tylko co nam da takie uni bez paczek?

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Ja nadal jestem za :D

Tylko co nam da takie uni bez paczek?

Ty chyba nie pytasz poważnie. Na Quasar top 1 ma 3 miliardy punktów. Najwięksi flociarze mają kupione floty (oczywiście o ile tylko kupione xD). Praktycznie nie ma możliwości, żeby im dorównać w toku normalnej gry.

Jeden serwer płatny przez abonament to przejdzie ale nie wszystkie serwery, które są obecnie bo dużo ludzi odejdzie z obecnych uni jeśli by wprowadzić wszędzie abonament. Więc takie coś odpada.

Oddzielany serwer dodatkowy tak.

Przecież jasno jest określone, że mówimy o nowym uni w liczbie JEDNEJ SZTUKI. Wrzuciłeś wpis tylko po to, żeby obalić tezę, której nikt nie postawił? xD

• Przecież jasno jest określone, że mówimy o nowym uni w liczbie JEDNEJ SZTUKI. Wrzuciłeś wpis tylko po to, żeby obalić tezę, której nikt nie postawił? xD

Mylisz się, on wrzucił wpis bo chlubi się spamem, po prostu go lubi, ten typ tak ma: zero wiedzy, byle zaczepić - spamer.

A jeśli chodzi Ci o to co ja napisałem, to pytam poważnie! Na co Ci uni bez paczek, gdzie i tak będa inne "wspomagacze" do kupienia,

no chyba, że mówisz o uni bez żadnej anty, tak jak dawno temu było. Tylko, że z tamtych graczy została tylko garstka, więc nie rozumiem sensu.

Dziś gimbaza rządzi, i hajsy ich starych. I nic na to nie poradzisz :rolleyes3:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Myślę, że Autorowi posta chodziła o Uni bez jakichkolwiek wspomagaczy. W toku dyskusji pojawiła się opcja "płatnej subskrypcji" za grę na takim uni, żeby szwaby nie były stratne finansowo. Moim zdaniem? Pomysł świetny i tym razem, moim zdaniem nie jest nierealny. Tak na prawdę GF nie miałby tutaj uzasadnienia odmowy.

• Dokłądie chodzi tu o nowe i JEDNO uni bez PACZEK ale z ANTYMATERIĄ jak dawniej więc GF dalej miałoby wpływy. A na jednym uni by nie stracili a dali by plebsowi ogejmowemu (czyli mnie) pociechę i dzięki temu każdy byłby zadowolony, Ci co nie wydają kasy mieliby swoje uni, a Ci co wydają hajsy mieliby kolejne nowe uniwersa na które moga wydawać tysiące cebulionuf

Jakby był ktoś władczy kto serio chciałby wiercić dziure w brzuchu u niemcuf to moze byłaby szansa na takie uni. jak w pierwszzym poście, były juz pojedyńcze "inne" serwery niz reszta, mozna głupio wierzć, ze i tym razem jest szansa

• ma: zero wiedzy, b

Zaczepić to ty lubisz i sam nie masz wiedzy a nie Ja.

Ja gram dużej niż ty i wiem więcej od ciebie

mówimy o nowym uni w liczbie

Nie ma napisane , że chodzi o nowe uni i tyle w temacie

czytajcie ze zrozumieniem.

Zresztą nikt nie uruchomi specjalnie takiego uni. Jednego w swoim rodzaju.

A jak wyobrażacie sobie sytuacje jak ktoś nagle nie zapłaci abonamentu?

Co, nie wejdzie na konto czy włączy mu się automatyczny urlop?

To jest wiele problemów z tym związanych, których gf nie będzie rozwiązywało na nowo, bo starych jest za dużo.

• Dlatego tak ja w te,acie, bez amonamentu, tylko owe uni z antymaterią, trzymajmy się pierwszego posta to będzie łatwiej :)

• ez amonamentu, tylko owe uni z antymaterią, trzymajmy się pierwszego posta to będzi

Ale jakie masz argumenty dla gf, bez paczek i bez abonamentu? Dla nich bezsensu.

Jak by rozumiem Ciebie i innych, że paczki kupowane psują grę ale gf zarabia. :)

A uni bez paczek nie będzie zarabiać, po co mieli by je tworzyć?

Wiesz to nie ja wysunąłem kwestie abonamentu :D Tylko się odniosłem do tego pomysłu :D

jak będziecie tak nieudolnie debatować to ja wam powodzenia życzę. :D

• Napiszę jeszcze raz bo może nie każdy czyta to co wyżej napisane

1. Na uni dalej zostaje antymateria czyli dalej jakieś zyski są

2. Na uni bez paczek zakłada konta więcej nowych graczy albo tych co przestali grać przez paczki, z tych graczy jakaś częśc uzależnia się tak jak my i z czasem zakłada nowe konta na nowych uni z paczkami i kupuje paczki.

3 mimo ciągle malejącej liczbie graczy dzięki temu uni, trochę to się zmniejszy

GF kilka razy pokazywało, że cofa się z różnymi rzeczami dla graczy, tylko trzeba to nadmuchiwać. Nikt tu nie pisze o wyłączeniu paczuf na każdym nowym uni tylko na jednym :)

"Bogaci" i tak pójdą na uni z paczkami żeby coś znaczyć w świecie cyferek a Ci "biedni" dostaną na pocieszenie serwer dla siebie i każdy zadowolony. Każdy gracz dostanie wybór, GF dalej będzie zarabiać. Ma to sens tylko adanio i inne nasze łączniki z niemcami musza wyjść ze swojej strefy komfortu i czymś się zająć a nie tylko liczeniem 'kopert' z u68 :D

• . Na uni dalej zostaje antymateria czyli dalej jakieś zyski są

po co gf ma się ograniczyć do jakichś, jak może mieć to co teraz. Jak ma więcej hajsu to będzie chciało nagle pozbawić się kasy i pobierać mniej? Nie

aczuf na każdym nowym uni tylko na jednym :)

Właśnie chodzi o nowe uni, które powstają i tam jest pęd do bycia pierwszym i kupowania paczek. Wątpię, że to gf przekona na pozbawienie się przez to zysku. Każde nowe uni z paczkami to nowy hajs. Nie.

Moim zdaniem to nie przejdzie ale próbować warto. Powodzenia.

:)

• Nie ma napisane , że chodzi o nowe uni i tyle w temacie

czytajcie ze zrozumieniem.

Wszyscy jakoś ogarnęli, że chodzi o odpalenie nowego uni, tylko nie Ty i geniusz incepcja.

Zamiast produkować posty bez treści i większego sensu, skup się na ich jakości.

Spamujesz w każdym temacie i wszyscy mają z Ciebię bekę. Chyba nie o to Tobie chodziło?

SŁYCHAĆ MNIE? MOŻEMY SIĘ ROZEJŚĆ, TEMAT JEST DO ZAMKNIĘCIA. ODYSSEY MÓWI, ŻE NIE DA RADY.

A jak wyobrażacie sobie sytuacje jak ktoś nagle nie zapłaci abonamentu?

Tak samo jak nie zapłacisz abonamentu za netfliksa, którego dzielisz z kolegami.

Tak na prawdę, to jest bardzo proste do wprowadzenia. Mechanizmy płatności istnieją i są ogólnodostępne.

Jedyne czego potrzeba to chęci, no ale specjalista odysesy powiedział, ze się nie uda, więc GF się nie zgodzi. Dramat.

No, ale to nie było omawiane we wpisie autora postu, więc nie było tematu ;)

SŁYCHAĆ MNIE? MOŻEMY SIĘ ROZEJŚĆ, TEMAT JEST DO ZAMKNIĘCIA. ODYSSEY MÓWI, ŻE NIE DA RADY

Fuzję też kilka tygodni temu odwołał, a jak widać po wpisach Arta jakieś prace trwają.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Jaka ta dyskusja jest daremna ... :D cale GF ma sie zmieniac bo kilka osob na forum placze , ze paczki są złe.

Bedzie gralo wiecej osob , bedzie fajniej ...a kto na to da gwarancje ? PRzez Wasze pier ... bedzie wiecej osob ? Bo ja np. nie chce uni bez paczek!

Guzik bedzie , a nie wiecej osob. Poza tym co to jest za dzielenie , ze bez paczek , ale z anty ? A co anty nie daje nic ? Detroidy , newtrony itp. to klik klik.

Ten temat przypomina protest biedaków kontra bogaci. Na paczki nie dam bo sa drogie , ale na anty , komandorow itp poswięce 50 zl ...

Wy nie dacie na paczki , ale na komandorow i reszte tak , ja nie dam na komandorow i trzeba bedzie zalozyc kolejny temat : " uni bez komandorow" ?

• Jaka ta dyskusja jest daremna ... :D cale GF ma sie zmieniac bo kilka osob na forum placze , ze paczki są złe.

Bedzie gralo wiecej osob , bedzie fajniej ...a kto na to da gwarancje ? PRzez Wasze pier ... bedzie wiecej osob ? Bo ja np. nie chce uni bez paczek!

Guzik bedzie , a nie wiecej osob. Poza tym co to jest za dzielenie , ze bez paczek , ale z anty ? A co anty nie daje nic ? Detroidy , newtrony itp. to klik klik.

Ten temat przypomina protest biedaków kontra bogaci. Na paczki nie dam bo sa drogie , ale na anty , komandorow itp poswięce 50 zl ...

Wy nie dacie na paczki , ale na komandorow i reszte tak , ja nie dam na komandorow i trzeba bedzie zalozyc kolejny temat : " uni bez komandorow" ?

Jakie całe GF? Nie chcesz uni bez paczek? Cóż. pomijając fakt o czym to świadczy (xD) , to po prostu się na nim nie zarejestrujesz. Problem?