"Nowe" statki dla wszystkich

• Obecnie, po likwidacji Rynku, jedyną możliwością na zdobycie Rozpruwacza i Pioniera to latanie na ekspedycje i liczenie na szczęście, że kilka przyleci. Przy czym jeżeli ktoś nie gra odkrywcą, przyleci dosłownie kilka. Ponadto, pełzacza nie można zdobyć na ekspach, więc jedynie Zbieracz może go posiadać.

Czy w związku z powyższym można znieść wymagania klasy na budowę nowych statków w stoczni?

Można by przy okazji zmienić funkcję (dodać/usunąć, zwiększyć/zmniejszyć), tak żeby Klasa która obecnie jest wymagana do budowy danego statu miała z niego jakiś dodatkowy bonus.
    Np. Odkrywca, który i tak jest już kilka razy lepszy od pozostałych klas może wykorzystać Pioniera do zbierania PŻ z pozycji 16.

Dla przykładu: Rozpruwaczowi można znieść możliwość zbierania PŻ nie-Generałom, a Pełzaczowi znieść boostowanie wydobycia kosztem energii dla nie-Zbieraczy.

P.S. Właśnie uświadomiłem sobie, że istnieje inna możliwość na posiadanie wszystkich statków - zmiana Klasy. Co napawa mnie niepokojem do tego pomysłu, z oczywistych powodów: Pieniążki :(

• Na eventach masz w nagrodach zmiane klasy

Nie tylko zmiana klas, ale również i te "unikalne" statki można zgarnąć.

Racja, nie pomyślałem o tym. Nawet w obecnym evencie miałem do zgarnięcia Rozpruwacze, Pioniery, albo Pancerniki.

Mimo wszystko, na pewno przez mój typ charakteru ;), trochę denerwuję mnie to, że nie mogę tych statków zdobyć. Jak mi je ktoś rozwali, to znowu trzeba czekać bóg wie ile na jakąś okazję.

• Pieniążki? Przecież GF jest na tyle kochane, że średnio co miesiąc daje Ci Rhoshar szansę na DARMOWĄ zmianę klasy, wystarczy się tylko zalogować...

Sam już nazbierałem co nieco:

Generał: 3

Odkrywca: 4

Zbieracz: 2

Nie zapłaciłem za to nic. Jak dajo to biere :beaten:

A te zmiany "ustawień" każdego statku są mało możliwe, więc wątpię by to przeszło. Dlatego celuj w eventy, warto.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Zniesienie takich wymagań to kolejny krok do zrównania klas, a raczej nie po to się je wprowadziło.

Jak wyżej, dzięki temu że pojawiają się zmiany klas w nagrodach to KAŻDY w ciągu 1-2 miesięcy może zmienić klasę i wrócić. Wymaga to odrobinę cierpliwości, przygotowania i planowania - ale tym właśnie zawsze był Ogame, więc nie widzę konieczności wpychania paluchów tam gdzie nie trzeba z możliwością powstania kolejnych błędów.

Jedynie co można łatwo poprawić to same nagrody, bo takie 250 rozpruwaczy raz na miesiąc, czy 1kk dexu na 2miesięcznym uni to trochę śmiech.
    Tylko ja bym tu widział dodatkowy event, który wymaga aktywności i ewentualnie progi z nagrodami. Bo obecny event można zrobić w 5 dni nie robiąc nic specjalnego.

• Jak wyżej, dzięki temu że pojawiają się zmiany klas w nagrodach to KAŻDY w ciągu 1-2 miesięcy może zmienić klasę i wrócić.

Kiedys zmiany klasy pojawiały sie czesto, ostatno był przestój koło 3,5 miesiaca nie liczac nagrod z początku roku nawet 4M wiec tak z szybkim powrotem rożnie... Obecny event jest ok jezeli tylko zalicza logowane, im mniej kliknania tym lepiej a i gf nie dostaje po pysku za niezałajace zadania itp.

Gf mogło by robić nowy event ,,happy ship hour,, w którym można budowac wszystkie statki ale tylko tyle ile zdązy w czasie trwania eventu, reszta przepada - zarobili by na detroidach a gracze odzyskali by crawlery.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis