Zmiana odnośnie darowizn surowców

• Nie chcę insynuować niczego bez twardych dowodów, ale faktem jest, iż zaszło podejrzane zjawisko na 26. pozycji w rankingu Quasar. Nieco ponad 300kk punktów w jeden dzień, od zera. mmorpg nie zarejestrowało jeszcze rekordów z serwera, a konto posiada tylko jedną planetę. Spieszmy się kochać zasady - tak szybko odchodzą :D

może się przeniósł po prostu ;)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Kasuj posty, wiesz jak zawsze ;)

Hah! teraz zobaczyłam, że mój post też skasowała XD

No genialne! Prawdę napiszesz, to wywali do kosza! MISTRZOSTWO!!

Napiszę, zatem, RAZ JESZCZE!

Mam 700kk pkt. Dostaję paczkę wielkości 3,5kkk pkt (3,5 biliarda surowców i tutaj zmiana w porównaniu do oryginalnego posta - tego skasowanego :beaten:, bo dostaję 3,5kkkk DEUTERU, a że gram eko to wymieniam na metal i kryształ po max przelicznikach w stosunku 3:2 i posiadam 7kkkk metalu i 2,3kkkk kryształu). Po przetopieniu zamiast 700kk pkt mam 10kkk pkt

I tym samym stajesz się top 1...

Wiadomo, że GF nie usunie paczek bo mają z tego ogromne profity, na tyle duże że co chwila pojawia się promocja +100% anty, która nigdy wcześniej nie występowała. Aby zacząć działać wprowadzają reguły dotyczące darowizn, ale dając przelicznik x5 nie wiele tak na prawdę zmieniają...

ZDOBYWCA dobrze napisał... darowizny powinny być w ogóle zakazane i to rozwiązało by ten patologiczny problem

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Właśnie miałem pisać o antymaterii. Kiedyś 50% to było na święta, a teraz... Popyt jest bardzo duży na anty skoro 100% jest co tydzień...

To jest patologia, która powoduje odejscie ludzi od gry, ale GF sie cieszy bo ma zysk.

Tym samym na uni zostaną P2W, ktorych bedzie z 20, a reszta albo urlopy albo kasacja albo bedą pykać dla fun i tyle

Brawo GF :D

• może się przeniósł po prostu ;)

Owszem, mógł, ale nie uwierzę, że zrobił to przenosząc tylko jedną planetę.

To jest patologia

To było do przewidzenia. Skoro dali tyle itemów - zwłaszcza droższych, to siłą rzeczy musieli z czasem dać więcej anty, żeby się sprzedawały. Było podnoszenie i standaryzowanie wyrównawcze prędkości eko wielu unii pod fuzje. Jak połączy się te punkciki, to podwyżka anty nie powinna dziwić. To jak z inflacją. Trzeba dodrukować.

• Owszem, mógł, ale nie uwierzę, że zrobił to przenosząc tylko jedną planetę.

na pewno ma więcej planet, tylko AGR jeszcze nie zaktualizowało ich ;)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Owszem, mógł, ale nie uwierzę, że zrobił to przenosząc tylko jedną planetę.

na pewno ma więcej planet, tylko AGR jeszcze nie zaktualizowało ich

Jeśli chcesz ze mną o tym polemizować, to zapraszam na priv. Ja tylko zrobiłem żartobliwą wtrątkę odnośnie pakowania się możliwego multikonta na wypadek wprowadzenia kolejnych regulaminowych ograniczeń. Szukanie argumentów na siłę, bez weryfikacji przedłożonych wyżej przeze mnie danych jest tylko dywagacją. Może lepiej zakończmy ten wątek na publicznym forum.

Nota bene - na marginesie, konto widnieje w układzie jednego z topowych kont, co do którego wcześniej miałem podejrzenia o dziwne zagrywki multi, ale czas to zweryfikuje.

• A wystarczyło by wprowadzić nie koniecznie łatwiejszy sposób ale na pewno był by dużo skuteczniejszy.

Obowiązek zgłoszenia darowizny spoczywał by na wysyłającym gdzie maksymalna ilość wysłanych surowcy nie była by większa niż 2-krotność pkt osoby obdarowanej ( to i tak jest wystarczająca ilość surowcy), oraz dać np: możliwość wysłania darowizny maksymalnie 5 razy w tygodniu przez jednego gracza.

Dodatkowo dodać zapis o darowiźnie która by nie musiała być zgłaszana dla gracza poniżej 100k pkt ( jednakże maxymalna darowizna nie mogła by przewyższyć wartości tych właśnie 100k pkt).

ALE WIADOMO TAKIE COŚ SIĘ NIE STANIE BO KOCHANE GF WTEDY NIE ZAROBI NA PACZKACH !!!!

ORAZ :goodjob: ADMINISTRACJO ZA WPROWADZENIA KOLEJNEGO BUBLA W ZASADACH PRZESZKADZAJĄCEGO NORMALNYM GRACZOM.

• Obowiązek zgłoszenia darowizny spoczywał by na wysyłającym

Nie rozumiesz dlaczego GF zdecydowało dlaczego ten obowiązek powinien spoczywać na zyskującym graczu.

Dalsza część postu pewnie będzie skwitowana reakcją moderacji w prośbie o składanie wniosków i pomysłów do odpowiedniegodziału - co uważam za słuszne.

NAPRAWDĘ!!!!!1

• Dalsza część postu pewnie będzie skwitowana reakcją moderacji w prośbie o składanie wniosków i pomysłów do odpowiedniegodziału - co uważam za słuszne.

Odnośnie tego zapisu to też Wy gracze wyszliście z inicjatywą aby w jakiś sposób przystopować/kontrolować przesyłanie surki na słabsze konta :) Co do Twojego postu qdark to niestety nie ma opcji dogodzić każdemu. Co byśmy nie wprowadzili, to zawsze pojawiają się głosy za i przeciw.

Hah! teraz zobaczyłam, że mój post też skasowała XD

No genialne! Prawdę napiszesz, to wywali do kosza! MISTRZOSTWO!!

Napiszę, zatem, RAZ JESZCZE!

Mam 700kk pkt. Dostaję paczkę wielkości 3,5kkk pkt (3,5 biliarda surowców i tutaj zmiana w porównaniu do oryginalnego posta - tego skasowanego :beaten: , bo dostaję 3,5kkkk DEUTERU, a że gram eko to wymieniam na metal i kryształ po max przelicznikach w stosunku 3:2 i posiadam 7kkkk metalu i 2,3kkkk kryształu). Po przetopieniu zamiast 700kk pkt mam 10kkk pkt

Dzisiaj uzyskasz odpowiedź na to pytanie oraz na inne nad którymi właśnie pracujemy.

• Panda ale Avinashi nie zadała pytania... tylko stwierdziła fakt...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Wiadome jest że nie dogodzi się każdemu ale z tego co widać większość osób z tych zmian się śmieje. Czy to normalne jest że osoba z 2kk pkt robi taki przyrost Evolution 23-01-22 / 25-01-22: +55 164 651(+2 598.20%) po dosłownie tygodniu grania i dziwnym trafem było to zrobione przed dzień wprowadzenia tych waszych śmiesznych zasad. Tak samo przyrosty top 1 po tygodniu serwera na poziomie ponad 150kk pkt

• Nie chcę insynuować niczego bez twardych dowodów, ale faktem jest, iż zaszło podejrzane zjawisko na 26. pozycji w rankingu Quasar. Nieco ponad 300kk punktów w jeden dzień, od zera. mmorpg nie zarejestrowało jeszcze rekordów z serwera, a konto posiada tylko jedną planetę. Spieszmy się kochać zasady - tak szybko odchodzą :D

to konto przyszlo z cmentarza wystarczy sprawdzic i widac wiecej planet

10 sec roboty i mam kilka planet wystarczy chciec

c38bc270aa2645b69ef99299db666ae1.png

https://gyazo.com/c38bc270aa2645b69ef99299db666ae1

• Zabardzo kombinujecie z tymi zmianami ograniczeniami 5krotnosci... raz w tygodniu itp itd siejecie wiecej zametu niz to jest warte a prawda jest taka ze jezeli chcecie rozwiazac problem o ktorym mowa czyli sprzedawanie surowcow to wystarczy wprowadzic zasade dla top 1-5 eko na uni ze nie moze wysylac darowizn i chyba juz nic wiecej nie trzeba dodawac.

Nie widze sensu zeby GO przegladali setki ticketow o wysylce surowca gracza z top 6> do gracza top 2000 bo to zupelnie bez sensu plus ograniczy ilosc graczy ktorzy chca dolaczyc do znajomych ktorzy zaczeli na uni grac pare dni/tygodni wczesniej.

to konto przyszlo z cmentarza wystarczy sprawdzic i widac wiecej planet

10 sec roboty i mam kilka planet wystarczy chciec

c38bc270aa2645b69ef99299db666ae1.png

https://gyazo.com/c38bc270aa2645b69ef99299db666ae1

Ale Brodaty napisał, że to była tylko żartobliwa wtrątka :beaten:

Oczywiście, moje zdanie, że przyszło z cmentarza to nic innego jak polemizowanie, bo ja się mylę, a on ma rację, nawet jak się myli :D

pnZMuihsj

S. King

• Odnośnie tego zapisu to też Wy gracze wyszliście z inicjatywą aby w jakiś sposób przystopować/kontrolować przesyłanie surki na słabsze konta :)

Na forum widziałem jeden temat, tylko kilka osób się w nim wypowiadało - niekoniecznie przychylnie temu pomysłowi - dlaczego więc wprowadzacie zmiany? Nie było ankiety na ten temat. Ile osób musi wyjść z inicjatywą aby coś zmienić w grze lub jej zasadach? 3 osoby? 10?

Znacznie więcej osób wychodzi z inicjatywą, aby tworzyć serwer bez antymaterii - z tym nic nie robicie - dlaczego?

W jakich kwestiach jeszcze możemy wychodzić z pomysłami aby coś zmienić? Może warto zająć się nieuczciwymi graczami i odświeżyć system banowania??

• Może dało by się zrobić jakiś limit na tydzień, od którego nie trzeba zgłaszać darowizny.

Bo to utrudni grę i pomoc w sojuszach. Nie utrudniajmy tej gry tylko ułatwiajmy.

Panda

Proszę o komentarz i odpowiedź.

Może zrobic np. 1 darowizne na tydzień do jakiegoś pułapu punktowego konta słabszego np. Nie można pomagać gdy konto ma np. 500mln pkt. (Wielkość może być jeszcze mniejsza) i tyle i zamknąć temat datowizn.

Kto chce płacić niech pompuje swoje konto, a nie 10 osobom w sojuszu..

Art. ??

• Jestem nowym graczem

zaczynam na nowym uni . Nie jestem obeznany z zasadami gry ,więc klikam w zakładkę "zasady gry"

Pogrążony w lekturę czytam :

Ok wiem wszystko mogę zaczynać przygodę z ogame
    :)

może nawet poproszę kogoś z doświadczonych graczy o pomoc na start , nigdzie nie znalazłem informacji, że silniejszy gracz nie może mnie wesprzeć