Niebotyczne przyrosty

• Lojty ale nie zezlomujesz takiego gracza. Może stać flota i 5 największych flot na uni nie da rady, chyba że się rozbić ;).

Ja też zapiąłem zaległy urlop i mam wolne jak reszta naszego sojuszu :). Pierwszy urlop od 2005 roku.

start: 6 marca 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    koniec: 20 stycznia 2022

• BŁAGAM NIECH KTOŚ TO UCZYNI !!!!!!! WOLAŁBYM PŁACIĆ ABONAMENT 20-50ZŁ MIESIĘCZNIE ŻEBY ZAGRAĆ NA TAKIM UNI !!!! 10TYŚ UŻYTKOWNIKÓW RAZY 50 ZŁ = 500 000 ZŁ DLA OGAME :saint:

Takie coś nie przejedzie bo większość graczy nie będzie płacić i sporo osób odejdzie.

uni bez anty też nie ma szans, samo w sobie. Anty od 2007 roku jest w ogame co najmniej nie wiem czy nie dłużej, więc to element gry prawie, że od samego początku. Jedynie chyba rok 2005 był bez, ale wielu graczy się już przyzwyczaiło do tego a gf do zysków. Więc nic z tego nie będzie. Pewnie, że strategia gry się zmieniała i zmienia coraz bardziej. Paczki i zyski wcześniej z odkrywcy bardzo zmieniły tą grę. Trzeba bardziej iść co tu zmienić z paczkami ale to też proste nie jest. Są nowe propozycje zmiany regulaminu. Można się wypowiadać i proponować zmiany.

Aktualizacja Regulaminu gry.

• GF powinna usunąć konta, które walą przekręty i tyle. To by był krok w przód.

Ta jasne i zaraz by było klik chargeback :) Nie masz abo na gre, nie płacisz na start to masz potem różne sposoby na wyciągniecie kasy z gracza, jedne kosmetyczne a inne zmieniający grę. Obstawiam, ze nastawienie gf jest takie, że albo przełkniesz albo się udławisz i sobie pójdziesz :) Nowe unie cały czas powstają i schemat jest taki sam znaczy się jest popyt.

• Kolejne nowości to będą nowe promocje na zakup anty, 200% więcej, 300%, 500% więcej za tą samą kase. Konta paczkowe napuchną 10-20 razy bardziej. Konta bez paczek z top 10 spadną na top 200.

A tuż przed końcem ogame HIT promocja: skróć o połowe/zakończ natychmiast lot floty za 1kk anty ;D

• Kolejne nowości to będą nowe promocje na zakup anty, 200% więcej, 300%, 500% więcej za tą samą kase. Konta paczkowe napuchną 10-20 razy bardziej. Konta bez paczek z top 10 spadną na top 200.

A tuż przed końcem ogame HIT promocja: skróć o połowe/zakończ natychmiast lot floty za 1kk anty ;D

Myślę że wcześniej pojawia się platynowe paczki dające X razy dziennie wydobycie.

Czyli wyssysamy co się da i zwijamy interes.

Ostatni gasi światło.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• A tuż przed końcem ogame HIT promocja: skróć o połowe/zakończ natychmiast lot floty za 1kk anty ;D

ja już o tym pisałam pare lam temu :D Przy okazji jakiejś nowości, która była wtedy wprowadzana, że niedługo będą dopalacze do skracania lotu floty :P No więc wcale bym się nie zdziwiła ;]

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• że niedługo będą dopalacze do skracania lotu floty :P No więc wcale bym się nie zdziwiła ;]

Nie będzie czegoś takiego bo to wpływa w mechanizm gry. Może być dopalacz podniesienia napędu o poziom lub więcej na ileś dni. Może być podniesienie technologii bojowych czy szpiegowskiej itp.

Dopalacze w napędy ingerowały by w strategie gry więc było by to bardzo złe posuniecie. Reszta może być.

• i żal albo i nie tych ludzi, którzy podnoszą swoje ego w wirtualnym świecie...

Zamkną ogame i będzie fala samobójstw :trollface:

Takich ludzi Ci żal xDDD szkoda że Ci uzależnionych nie szkoda albo schorowanych tylko osób które mogą to wydają pieniądze

Mrozu ,właśnie tacy ludzie są uzależnieni więc i takim należy współczuć czy też żałować ,a to że Ogame się skończy to normalna rzecz ,coś się zaczyna i kiedyś kończy

• Trzeba przyznać 8| <brawa> ja już sam tylko czytam i się przyglądam temu co się dzieje bo szkoda kolejny raz strzępić 'ryja' na niektóre zagrywki/zmiany w naszym kosmicznym świecie :D ale takie zmiany warto pochwalić - szybko to weszło.

I jak widać warto poruszać takie dyskusje - na pewno ta samowolka stanie się przez ten zapis bardziej upierdliwsza i o to chodziło :thumbup:

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Trochę za poźno, mleko rozlane ciao grającym normalnie...

• Suma darowizn, otrzymanych od graczy w ciągu jednego tygodnia, nie może przekroczyć 5 krotności punktów ogólnych konta osoby obdarowanej. Tydzień jest liczony od poniedziałku godzina 00:00:00 do niedzieli godzina 23:59:59

Każdorazowo otrzymanie darowizny musi być zgłoszone poprzez system zgłoszeń na stronie support.pl.ogame.gameforge.com . Obowiązek zgłoszenia ciąży na obdarowanym graczu.

Niezły żart sobie robią zgłaszać każdorazowo teraz

chyba ich cos boli całkiem ta gra spadnie na psy

Jeszcze mam liczyć pkt i sure

^^ już liczę no na pewno

• Ale Wy wiecie, że ten zapisek jest gówno warty??

ja mając (dzisiaj) 700 milionów pkt mogę dostać max 3,5 biliarda surowców na tydzień, to daje mi 4,2 miliarda punktów. Po tygodniu dostaję (tym razem) 21 biliardów surowców (4,2*5) i po przetopieniu w 2 tygodnie mam 25,2 miliarda punktów.

No więc dla kont już w jakimś stopniu rozwiniętych nic to nie zmienia a jedynie trochę w czasie się wydłuży. A konta które dopiero zaczynają grę nie będą mogły otrzymać żadnych surowców na start bo nie mają żadnych punktów.

Edit: tak w sumie to nawet nie w 2 tygodnie XD Bo mogę dostać surowce w niedzielę i przetopić za dopalacze, a w poniedziałek kolejną paczkę surowców dostać:trollface:

W tym roku szybko nadszedł 1 kwietnia :trollface::trollface:

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Marchewa87 znając GF od tylu lat - lepiej późno niż wcale. Mleko się rozlało od czasu botów/rynku/piratów(rynek i piraci byliby świetni - gdyby zostali dopracowani od startu) teraz doszły do tego paczki. One są tylko kolejnym 'etapem', na kolejne 'nowości' nie będziemy pewnie musieli długo czekać więc pozostaje nadal klikać z sentymentu i uśmiechać się pod nosem jak wirtualny świat oddziałuje na zasobność portfela nieudaczników.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

• Marchewa87 znając GF od tylu lat - lepiej późno niż wcale. Mleko się rozlało od czasu botów/rynku/piratów(rynek i piraci byliby świetni - gdyby zostali dopracowani od startu) teraz doszły do tego paczki. One są tylko kolejnym 'etapem', na kolejne 'nowości' nie będziemy pewnie musieli długo czekać więc pozostaje nadal klikać z sentymentu i uśmiechać się pod nosem jak wirtualny świat oddziałuje na zasobność portfela nieudaczników.

Jeśli wieksza czesc graczy sie postawi i trzasnie drzwiami to jest jakas szansa cos zmienic a jak nie bedzie tej większości to przez to "przyzwyczajenie" nie ma co liczyć na cokolwiek, jak dla mnie to ta gra może sie już skończyć...bo walisz nocki działąsz i jak dobrze pojdzie to wpadnie jakis surowiec i rw albo dwa , tylko jak sie taki gracz czuje jak się pomeczy zeby cos mieć a tu za kasiore w zasadzie bez wysiłku ktoś wyklika połowe wartości twojej floty w jeden dzień bądź wiecej... PN pokazało klase i jako jedyni cos zrobili jak reszta nie pójdzie to będzie koniec, a tym co zostają krzyż na droge i śmiech prosto w ryj :)

• Marchewa87 W pełni się z tym zgadzam i to rozumiem tylko jak widzisz my sobie a GF sobie - kasa, kasa, kasa i te same argumenty - GF daje taką możliwość więc legalnie z tego ludzie korzystają albo moje ulubione 'czemu zaglądasz innym w portfel' i tak ta karuzela się kręci a niemcy spijają sos(metin 2, aion tego przykładem - co trafi pod skrzydła dostaje niebotyczne p2w) nie robiąc sobie nic z tego, że gracz który potrafi zostanie prześcignięty przez tego który wywali więcej w wirtualne statki pompując bez żadnego limitu. Sam od lat ani jednej złotówki nie wydałem( i nie zamierzam z prostego wniosku - nie mam żadnego parcia na topke i nie mam zamiaru wspierać tych świetnych pomysłów za które mogę jeszcze grać a raczej rywalizować i tu znowu wracamy - z tym kto ma większy portfel... :D

Podsumowując - widząc takie tematy cieszę się, że jeszcze ktoś ma chęć i ochotę z tym walczyć.

• dziekuje wszystim za posty pod tym tematem...

Rozmowa rozwinęła się na tyle że GF zmieniło zasady gry.. Wszak zmiana to żart ale zawsze coś.

Zakładając ten temat nie myślałem że będzie on poczatkiem jakiś zmian, a jednak...

Wszak chciałem, aby operatorzy gry założyli stałe blokady kont Antharas. Valhalla. Itd. Ogólnie ludzi z sojuszu Szo... Lecz obawa przed samobójstwami nieudaczników wzięła górę...

Także rozumiem GF zdrowie graczy ponad wszystko....

:trollface:

• dziekuje wszystim za posty pod tym tematem...

Rozmowa rozwinęła się na tyle że GF zmieniło zasady gry.. Wszak zmiana to żart ale zawsze coś.

Także rozumiem GF zdrowie graczy ponad wszystko....

:trollface:

Wątpię, żeby akurat ten temat był powodem do "NowegoŁadu" (patrz: zmiany zasad gry).

No czytałem to i śmiechłem :lool:

Takie zmiany to nie zmiany, ale zaczekajmy jeszcze! coś czuję, że włodarze jeszcze nie odkryli wszystkich kart i najlepsze przed nami :popcorn:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF