Niebotyczne przyrosty

• cześć jak w temacie...

Czy ktoś slyszał o jakimś nowym sposobie omijania przepisów???

Skąd takie przyrosty graczy Antharas. Valhalla @megan :/

Czy w grę wchodzi tylko kasa? Czy jakis inny magiczny sposób??

Co na to administracja gry Art. Panda. I inni?

Proszę o jakieś zdanie w tym temacie administracji...

Lidzie ktorzy grają w tą niegdyś fajną grę zachodzą w głowę jakim sposobem ktoś rośnie w jeden dzień o kilka miliardów pkt.

Czy gra już się skończyła?? Czy tak właśnie wygląda koniec ogame??

:thumbdown::thumbdown::thumbdown::thumbdown:

• Antharas ,Valhalla , Kapitan Majtas , Megan , Finito GJ GF ,to są gracze którzy w cudowny sposób rozmnażają swoje pkt. już nie w milionach lecz w miliardach ,Thor to są nowi cudotwórcy Ogame PL

może ankiete zrobić, w ktorej spytać się wszystkich na u68 czy usunąć te konta z gry :)

• Kto by pomyślał że ludzie są wstanie wydać kilka tysięcy zł na obrazki i bycie w topce :lool:

Temat rekordów powinien zniknąć z forum bo i tak większość to rekordy za złotówki, ale jak to piłka jest odbijana w tym temacie - każdy wydaję swoją kasę na co chce:rolleyes:

Kiedyś to była fajna gra i dająca dużo frajdy, teraz więcej jest nerwów i przegadywania się kto komu paczki zafundował ile wydał itp.:/

I nic raczej się w tym temacie nie zmieni - lepiej poszukać sobie innej gierki, tylko nie wiem czy jest jeszcze taka która nie jest uzależniona od pieniążków:D

• To może teraz ja... osoba która sama kupiła paczki i wydała swoje własne ciężko zarobione pieniążki.

Sprawa bardzo prosta, dawniej mieliśmy odkrywce i super ST (pz) z exp, ukręcili to bo dobrze było na klasie odkrywców, ludzie na potęgę budowali LM i DT i mieli kilkanaście kkk dziennie surowca za free.... ale po zmianach mniej zaczęło się to opłacać.

Co mamy teraz... jak kogoś stać to wydaje kasę, GF daje promocje po 100% anty więc jak nie skorzystać, potem jak ktoś ma dobre eko metal i promocję na zakup paczek to wydaje ile może.

I w taki sposób mamy przyrost kkk pkt w jedną dobę, sam z tego korzystam choć powiem szczerze jak zacząłem tak serio o tym rozmawiać z innymi graczami którzy tak jak ja grają od zalania dziejów z ogame, mają super konto ale są nisko przez legalny push, jest to jednak nie fer... ale też grzech z tego nie skorzystać jak ktoś ma możliwości. To GF powinno zmienić zasady aby takiej dysproporcji nie było.

Więc ja jestem za tym bo GF coś zmieniło, nie wiem ograniczenie wprowadzili że możesz kupić tyle i tyle i nie więcej --> choć to jest czysta kasa dla nich ;).

Bardziej mnie martwi inna rzecz...

Bo kto patrzy co się dzieje to widzi... pewnie oberwę za to po UF no ale cóż, mój kolega Jumek się będzie cieszył że sobie już wrogów na innym uni zrobiłem, a mianowicie....

Problem polega na tym że jakim cudem gracz ze słabym eko bardzo... nagle tak bardzo przyrasta w pkt. ? wygrał w totka ? NIE, obawiam się że jest po prostu tzw. "koparka kryptowalut" a mianowicie "koparka metalu", inni gracze płacą temu kto ma super eko on robi paczki i in odsyła potem metal... Legalne ? Legalne ! bo nikt tego nie sprawdzi;(

Ja się przyznam bez bicia będę miał możliwość to będę kupował stać mnie, choć teraz przystopuję bo na Malediwy zasponsorowałem sobie z żoną wycieczkę pod koniec stycznia, to muszę odpuścić. Ale jednocześnie jestem za tym by to zmienić by nie robić tak że gracze "legendarni" z różnej strony, od różnych tytułów odchodzi z racji takich rzeczy, ale to GF musi zdecydować.

PS: To kiedy następne 100% anty ;)

• Raien. Może i masz racje opisując problem, że jest tak jak mówisz. Nie mniej jednak GF musi coś z tym zrobić. Wiadomo, że nie ograniczą kupowania anty bo to dla nich kasa, ale ograniczyć kupowanie paczek to już mogliby wprowadzić...

Pz z exp dawał dużo, ale też dużo można było stracić..sam wtopilem milion krązkow, 20milionow lm i z milion panckow. To była kalkulacja...

Kupowanie czegos za cebulaki aby być top to już nie moze sie nazywać grą.

Dla mnie jak i dla wielu gra sie skończyła po tych przekrętach (legalnych lub nie, wszak nasz namber łan niedawno na banie był tzn. Antharas )

Szkoda..

Może GF woli utrzymywać serwer dla 20 graczy, którzy płacą cebulakami, a całą resztę mieć w "piździe"

:trollface:

• Jeżeli jest tak jak mówicie i rzeczywiście z konta z dobrym eko płyną surowce z paczek na słabsze konta flotowe to dla mnie jest to omijanie zasad gry. Tak już każdy zrobić nie może. Na szczęście potencjalnie uderza to też w portfel GF więc jest nadzieja że się za to wezmą bo dla mnie podchodzi to pod handel surowcami za pieniądze.
    Dalej jednak uważam że gracz nie łamie zasad jeżeli sam ze swojego eko sie rozwija za anty.

Art , Panda możecie się jakoś odnieść do tego ? Może czas poprawić zasady i wprowadzić zakaz przesyłąnia surowców do słabszego gracza jeżeli pochodzą one z antymaterii ? Bo rozumiem że bez dowodu przelewu nie możecie zbanować ?

• Mrozu. Ni nic nie mogą...

Oni tylko siedzą i czekają aż ktoś im ticketa napisze xd

To tak jak by Policja mająca wszystkie dostępne narzędzia do śledzenia przestepców czekała, aż pani Krysia przyjdzie i złoży zawiadomienie o przestępstwie :D

Ta gra to dno i trzy metry mułu..

Zasady gry spisane podczas defekacji na papierze toaletowym...

GF za kasę i przymrużenie oka na łamanie zasad zabiła tą grę...

Szkoda wielka szkoda ...

Art. Panda. Coś powiecie?? :trollface:

• Spoko, ale nie zdziw się Raien, że ty i inni będziecie sobie grali zaraz sami w tą grę ;)
    Krąży taka teoria, że GF ma już dosyć Ogame, bo za dużo ich to kosztuje, a za mało osób gra i płaci, więc chce wyciągnąć z gry ile się da i zamknąć ja, a najlepiej, żeby gracze sami odeszli :D . Dali więc bonusy +100% anty kilka razy w ciągu 30 dni, żeby wycisnąć ile się da od tych co chcą płacić i rzucą sie na to jak szczerbaty na suchary (nie zaniepokojeni tą nagłą szczodrością GF), a jednocześnie GF chciał zniechęcić tych co płacą okazyjnie, albo grają za darmo. W ten sposób gra sama umrze. Gracze odejdą, zostanie garstka osób po kilka miliardów punktów i więcej i GF zamknie grę, bo wg. regulaminu "wszystkie konta są własnością GF" i mogą z nimi zrobić co chcą ;) .

A co do latania na ekspy, to każdy mógł to robić, każdy mógł się pomęczyć, stawiać flotę, wysyłać, pilnować powrotów, pilnować na FSie, pilnować zbiorek PZ żeby ci nikt nie ukradł tego "Zysku", wściekać się jak wpadła jedna, czy kilka czarnych dziur dziennie, itd. To nie było tak, że "kupili" PZ z eksp bez wysiłku, czyli bez grania. Widocznie tobie się nie chciało wysilać. Chociaż może się mylę i latałeś. Widze za to ile masz pkt i w jakim czasie to zdobyłeś. Podobnie inni, podobni, w tym na uni 68 :) .
    A "bez grania" to się kupuje paczki :) Kupowanie paczek to "pay to win".
    Tyle w temacie.

start: 6 marca 2005, uni6, sojusz NoMercy. Od: 29 maj 2018, uni68, sojusz P N
    koniec: 20 stycznia 2022

• Spoko, ale nie zdziw się Raien, że ty i inni będziecie sobie grali zaraz sami w tą grę ;)
    Krąży taka teoria, że GF ma już dosyć Ogame, bo za dużo ich to kosztuje, a za mało osób gra i płaci, więc chce wyciągnąć z gry ile się da i zamknąć ja, a najlepiej, żeby gracze sami odeszli :D . Dali więc bonusy +100% anty kilka razy w ciągu 30 dni, żeby wycisnąć ile się da od tych co chcą płacić i rzucą sie na to jak szczerbaty na suchary (nie zaniepokojeni tą nagłą szczodrością GF), a jednocześnie GF chciał zniechęcić tych co płacą okazyjnie, albo grają za darmo. W ten sposób gra sama umrze. Gracze odejdą, zostanie garstka osób po kilka miliardów punktów i więcej i GF zamknie grę, bo wg. regulaminu "wszystkie konta są własnością GF" i mogą z nimi zrobić co chcą ;) .

A co do latania na ekspy, to każdy mógł to robić, każdy mógł się pomęczyć, stawiać flotę, wysyłać, pilnować powrotów, pilnować na FSie, pilnować zbiorek PZ żeby ci nikt nie ukradł tego "Zysku", wściekać się jak wpadła jedna, czy kilka czarnych dziur dziennie, itd. To nie było tak, że "kupili" PZ z eksp bez wysiłku, czyli bez grania. Widocznie tobie się nie chciało wysilać. Chociaż może się mylę i latałeś. Widze za to ile masz pkt i w jakim czasie to zdobyłeś. Podobnie inni, podobni, w tym na uni 68 :) .
    A "bez grania" to się kupuje paczki :) Kupowanie paczek to "pay to win".
    Tyle w temacie.

Tak im sie ta gra nie opłaca że co 2 miesiące otwierają nowe serwery i mamy wyscig szczurów. Pograją tam miesiąc i elo . Tylko na starych universach ta gra żyje i taka jest prawda

• Owszem, mogę się odnieść do tematu. Tak samo jak pisałem na discordzie, to tak samo tutaj odpowiem. Firma daje takie a nie inne możliwości i ludzie mają prawo korzystać. Sprzedaż surowców jest zabroniona i jeśli ktoś ma podejrzenie, że gracz sprzedaje surowce, to prosimy o kontakt przez support. Natomiast samo wysyłanie surowców na słabsze konto nie jest zabronione przez regulamin. Mrozu wyszedł z inicjatywą i poleciłem stworzyć temat do dyskusji dla całej społeczności. Temat znajduje się tutaj Aktualizacja Regulaminu gry. i jeśli ktoś ma coś konstruktywnego do powiedzenia, czy jakieś pomysły, to zapraszam do rozmowy :smash:

• Owszem, mogę się odnieść do tematu. Tak samo jak pisałem na discordzie, to tak samo tutaj odpowiem. Firma daje takie a nie inne możliwości i ludzie mają prawo korzystać. Sprzedaż surowców jest zabroniona i jeśli ktoś ma podejrzenie, że gracz sprzedaje surowce, to prosimy o kontakt przez support. Natomiast samo wysyłanie surowców na słabsze konto nie jest zabronione przez regulamin. Mrozu wyszedł z inicjatywą i poleciłem stworzyć temat do dyskusji dla całej społeczności. Temat znajduje się tutaj Aktualizacja Regulaminu gry. i jeśli ktoś ma coś konstruktywnego do powiedzenia, czy jakieś pomysły, to zapraszam do rozmowy :smash:

Tak jak pisałem wyżej o Policji i pani Krysi....

Oni czekają na tickety xd

:trollface:

• Krąży taka teoria, że GF ma już dosyć Ogame, bo za dużo ich to kosztuje, a za mało osób gra i płaci

przeca tam same puste dzbany pracują i inne art-ysty

zanim zamkną "wpuszczą" nas w mobilna apke, zrobią merdzery krajowe, potem międzynarodowe, jakieś fikuśne eventy,

zacznie sie prawdziwy p2w, posypia się grube $$, eurasy i inne dongi, w grze zostaną portfeliki, ich alter ega... i przydupasy

juz sie nie moge doczekac:popcorn:

"If They stand behind you, protect them. If they stand beside you, respect them. If they stand against your, defeat them"

art - za 5-tke zrobi co louda, anal gratis, sprawdz nowa oferte na ogejm.pl juz dzis, satysfakcja gwarantowana albo zwrot piniedzy

nOOb lvl PRO [SZAMBO]:evil:

• Jest jeszcze jedna rzecz o ktorej nikt nie pomyślał a mianowicie sporo osob ktore beda w taki sposob walic przyrosty tak naprawde predzej czy pozniej dostanie dzwona i skorzystają na tym stare maniaki ktore nocami skanują i czekaja na bfsa wiec mysle ze kazdy bedzie zadowolony :]

• Może ma ktoś pomysł kogo naciskać aby zrobili jedno UNI jak za starych czasów, bez anty

świat się zmienił, wszyscy mają internet mobilny w smartfonach i tabletach więc nie wrócą czasy gdy najlepsze ST wpadały bo komuś zawiesił się net czy komputer, czy też ktoś nie zdążył na autobus i nie wrócił do domu na czas aby odebrać flotę z Fs ^^ ^^ ^^ ale mogą wrócić czasy gdy pięcie się do góry zajmowało trochę czasu i poświęcenia... że statystyki kiedyś się liczyły i to motywowało aby grać...

a także niektórzy tęsknią za jedną aktualizacją punktów... to było super, że 24 godziny nie było wiadomo co robią przeciwnicy... nagle z top 50 spadał na top 200-300 i każdy śledził forum kiedy ST wpadnie i kto kogo złapal 8|8|8|8| taki dreszczyk emocji zawsze był....

FAJNIE JAKBY UDAŁO SIĘ STWORZYĆ JEDNO TAKIE UNI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:wall::wall::wall::wall::wall:

BŁAGAM NIECH KTOŚ TO UCZYNI !!!!!!! WOLAŁBYM PŁACIĆ ABONAMENT 20-50ZŁ MIESIĘCZNIE ŻEBY ZAGRAĆ NA TAKIM UNI !!!! 10TYŚ UŻYTKOWNIKÓW RAZY 50 ZŁ = 500 000 ZŁ DLA OGAME :saint: