Jak wyłączyć pojawiające się monity

• Jak w temacie, choć nie wiem czy użyłem prawidłowych określeń

Przykład:

Jestm w zakładce flota i najeżdżam kursorem myszki na ikonke dużego transportera, to odrazu pojawia mi się mini okienko z nazwą 'duży transporter".

Oczywiście podobna sprawa ma się prawie w każdym miejscu grze.

Bardzo mi to przeszkadza.

Jest jakaś możliwość, z pozycji gracza, by to zablokować/wyłączyć ?

Dziękuje za ewentualne odpowiedzi i sugestie, bo rozumie że moje pytanie jest nader banalne

• Jeśli chodzi Ci o to https://prnt.sc/23px61l

To fachowcem nie jestem ale jestem pewien, że nie da się tego wyłączyć nie tylko z poziomu gracza, ale nawet w ogóle.

Kiedyś zainstalowałem Antigame albo coś takiego i pierwsze co zobaczyłem to to, że na wszystkich ikonach, czy to statki, budynki czy badania, pojawiły się nazwy tych że rzeczy (na stałe, nawet jak nie najechać na nie kursorem). Tak bardzo kuło mnie to w oczy że porzuciłem ten dodatek.

Ale nigdy nie spodziewałbym się, że komuś mogą przeszkadzać te "dymki" nad ikonami.

No ale każdy ma swój gust i swoje "widzi mi się".

• W Antigame chyba jest opóźnione ich wyskakiwanie

W antigame to w ogóle nie wyskakują te dymki :P

Ale nigdy nie spodziewałbym się, że komuś mogą przeszkadzać te "dymki" nad ikonami.

na komputerze to może nie, nie wiem bo mam antigame i nie wyskakują, ale na telefonie akurat jest irytujące. Ale tak mi się wydaje, że kiedyś właśnie nie wyskakiwały te dymki

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• W antigame to w ogóle nie wyskakują te dymki :P

na komputerze to może nie, nie wiem bo mam antigame i nie wyskakują, ale na telefonie akurat jest irytujące. Ale tak mi się wydaje, że kiedyś właśnie nie wyskakiwały te dymki

zainstalowac musisz agr na tel i nie bedzie dymkow

• Fachowo nazywa się to "tooltip"...

Jeśli znajdziesz dodatek, w którym będzie opcja "Disable Tooltops" to jesteś w domu :)

Co do mechanizmu ich pojawiania się, jest to bardzo niezręczne zwłaszcza w działaniu na telefonie. Chce wysłać transportery, a niestety najadę i pojawia mi się tooltip recyklera blokujący możliwość wpisania liczby transporterów :/

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• W antigame to w ogóle nie wyskakują te dymki :P

Skąd / Jak instalujesz AGR na telefon?

• na chrome nie dziala

yandex sobie sciagnij i zainstaluj agr ;)

jest jeszcze kiwi

takie a'la chrome w sumie, tyle że ten stary :P

Yup, wiem, mam i używam. Po prostu napisałam iż na telefonie są one irytujące

Fachowo nazywa się to "tooltip"

o właśnie, tegoż słowa mi brakowało pisząc posta. Jednakże każdy wie o co chodzi :P

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Podbije temat jeszcze raz...

Wszelakiej maści oprogramowania dla mnie są czarną magią, ale muszę spytać....

Czy pojawiło się już coś na chromebook'i, co mogło by zablokować te TOOLTIPY !?

Jeżeli tak, to byłbym wdzięczny za napisanie nazwy owego dodatku, jak i mały tutorial jak owy dodatek uaktywnić na moim chromebook'u

Swoją drogą - nie wierze ze tego nie można wyłączyć...po co to w ogóle jest ? :P czy ktoś naprawde nie może się bez tego obejść ?

• Jest jakiś legalny dodatek, który pozwoli mi wyłączyć te tooltipy, ale który nie zmienia wizualnie gry ? - - - aż strach wejść w galaktykę :P

Pytam, bo ten dodatki, który zainstalowałem, zawsze coś przestawiają, a ja chciałbym zachować oryginalny wygląd gry