• Ja bym nazwał to zbalansowaniem nagród. Na samym początku była większa miernota, potem faktycznie było grubo, a teraz jest wyśrodkowane. Takie moje zdanie. Cieszmy się, że w ogóle dają coś, co na dłuższą metę jest wymiernie korzystne dla wszystkich graczy. Pakiety zostały, boostery platynki też, więc ja tam nie narzekam.

• Doku nie ma jeden pajac z Quantum już zabrał cały :D

Nagrody porażka... nikt nie oczekiwał miliardów surowca ale mozna było dać bardziej potrzebne rzeczy na start

Z resztą o czym my gadamy jak top 1 juz ponad 80kk pkt :D

Nikt nie zmusza do brania nagród ;) zawsze możesz grać sobie po swojemu :))) OGame ma zarabiać , więc nie oczekuj że dadzą Ci na start 10 platynowych , 3 klasy i dopalki 40% x20. Typowy Janusz. Dają coś za darmo , ale nie...ja chcę coś lepszego.

Ps. Nie rozumie co ma ilość pkt top 1 do nagród ?:)

• Ps. Nie rozumie co ma ilość pkt top 1 do nagród ?:)

no np to, że event z nagrodami ruszył wraz z otwarciem serwera. Więc, jeśli na nowym uni były na poczatku takie same nagrody jak były na pozostałych serwerach (ja nie mam tego jak sprawdzić bo konto założyłam godzinę po starcie, i nagrody były już jakie są teraz), to osoby, które zaczęły tam grę już na starcie były do przodu o tyle surowców jakie wybrały z nagród. Na nowym uni jest to sporo, na starej żal odbierać, chyba że eko masz na 0 poziomach :P

W takim przypadku zmiana nagród po X czasie od otwarcia serwera jest niczym innym jak chamstem, więc GF albo powinno nagrody zostawić takie jakie były, albo tym, którzy zaczęli tam grać po zmianie nagród dodać do konta ileś tych surowców, chociaż to też byłoby nie sprawiedliwe, bo jednen wziąłby metal a inny deuter

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dalej nie rozumie co ma ilość pkt od top 1 do nagród :D

Na innych serwerach są inne nagrody to raz.

Tutaj nikt nagród nie zmieniał , a autor chyba pomylił się z innymi uni , gdzie za pierwsze zadanie jest kilka kk surowca. Tutaj od samego początku są takie same . Nikt Ci nie da po minucie 2.5kk metalu ;)

Nagrody zostały zmieniane wraz z każdym nowym.eventem na coraz gorsze , że tak powiem . Chociażby już od kilku eventów nie ma zmiany klasy ( gdzie jak to wprowadzali , było na conajmniej 3-4 eventach ) , dopalaczy platynowych , skrótów platynowych. Jest ich bardzo mało , albo wogole. Zostały zastąpione na max złote :) po prostu GF za bogato rozdawał , nikt nie zmieniał klas za anty bo miał za darmo i stwierdzili że to bardzo nieopłacalne . Nie mówiąc o innych . Fakt , se da marne te nagrody , ale zawsze mogłoby ich nie być :)

• Przecież nagrody są dobre jak na samo logowanie no bez przesady. Policzcie sobie jakie to są koszty antymaterii.

Nie ma co narzekać tylko niech to trwa jak najdłużej.

Geologa można w każdym evencie dostać to bardzo dużo. Sloty się przydają.

Mogli by dać pełny pakiet surowców też.

• Przecież nagrody są dobre jak na samo logowanie no bez przesady. Policzcie sobie jakie to są koszty antymaterii.

Nie ma co narzekać tylko niech to trwa jak najdłużej.

Geologa można w każdym evencie dostać to bardzo dużo. Sloty się przydają.

Mogli by dać pełny pakiet surowców też.

No z moich obliczeń to 260k.anty , więc ok 50 zł bez promocji. Tylko że połowa z tego (130k) to pola księżyca. Jak weźmiesz pola planety to wyjdzie nawet 400k ( 2x droższe niż księżycowe ). Teraz porównaj sobie , że na początku dawali Ci na koniec zawsze klasę warta 500k.anty. pakiet surowców za 180k zostal zastąpiony paczka warta 60k. Następne co zmieniło to detroidy platyny (3x27k ) na złoto 2-3 szt max po 7k.anty. Teraz widzisz różnicę ? Na nowym uni w ciągu 2-3 tygodni miałeś dwie klasy dodatkowe warte 1kk , a teraz masz 2 paczki na końcu warte 120k. To prawie 10 krotny spadek wartości nagród. Nie dość że spadek znaczący to jeszcze zastąpili niby cennymi , ale niepotrzebnymi. W życiu bym nie kupił +15pol za 300k.anty. Cel był taki by wypromować zmianę klasy i teraz kupować . Teraz chcą pola wypromować bo nie schodzą :) o ile klasę da się zrozumieć że ludzie siłą rzeczy później mogą zmieniać na zbieracza , generała to z polami im to raczej nie wyjdzie .

Wprowadzali event z nagrodami to ludzie na prawdę korzystali bo były jak dla mnie super. Pierwsze 3-4 z tego co pamiętam. Potem było już tylko gorzej. Stąd też poruszenie wśród społeczeństwa ;)

• Ja tam nie mam ani pól do wyboru, ani 2 paczek a jedną (zakładam że to różnica stare UNI/młode UNI) ale i tak za free więc biorę i nie narzekam.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• No z moich obliczeń to 260k.anty , więc ok 50 zł bez promocji. Tylko że połowa z tego (130k) to pola księżyca. Jak weźmiesz pola planety to wyjdzie nawet 400k ( 2x droższe niż księżycowe ). Teraz porównaj sobie , że na początku dawali Ci na koniec zawsze klasę warta 500k.anty. pakiet surowców za 180k zostal zastąpiony paczka warta 60k. Następne co zmieniło to detroidy platyny (3x27k ) na złoto 2-3 szt max po 7k.anty. Teraz widzisz różnicę ?

Tak, zgadza się dawali zmianę klasy itp.

Mnie też brakuje zmiany klasy, mogli by dać bo już dawno nie było ale może to na zachętę było, a teraz żeby sobie kupić. Tak to działa

przyzwyczaiłeś się do tych rzeczy, że je miałeś a teraz nie ma i ci ich brakuje. To ileś osób, którym brakuje kupią sobie za kasę żeby mieć.

Myślę, że o to chodzi w tym biznesie.

Nagrody na początku były większe. Na nowych uni i starych były inne a teraz jak jest to nie wiem.

Ale jest wybór można zacząć grać na starym uni też bo nie jest źle też.

Ja zauważyłem, że u nas na nekkar sporo nowych graczy od listopada. Grają aktywnie a to coś nowego.

Są plusy, że nie ma takich ataków częstych itp.

Dobrze, że dają. :D

• kto zmienił nagrody ?

to jeszcze do przed chwilą na start kupe surowców można było mieć i z antymaterią na start pohandlować a teraz marne dopalacze a ta 3 ranga to już kumulacja parodii

Mnie rozwala ranga nr 5 :popcorn: flociarz ma 14 dni bonusu, ekonom tylko 6 dni. Witaj w świecie ogejmowej sprawiedliwości :ocb:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Jak to jakim :D Kup sobie tysiące Antymaterii i działaj :D