Odpowiedź skąd się wzięło większe spalanie jest w tym wątku więc jeszcze raz powtórzę... czytaj ze zrozumieniem
Sondy szpiegowskie
-
- Nie bug
- 8.4.0
- MamDres
- Closed
-
-
Odpowiedź skąd się wzięło większe spalanie jest w tym wątku więc jeszcze raz powtórzę... czytaj ze zrozumieniem
Ale u mnie jest wszystko w porządku a też aktualizacja była. Więc coś jest nie tak skoro na waszym uni jest duża różnica.Trzeba przestawić dane.
-
Ale u mnie jest wszystko w porządku a też aktualizacja była. Więc coś jest nie tak skoro na waszym uni jest duża różnica.Trzeba przestawić dane.
a może mają spalanie dexu 1? u mnie 6,5kk sond na 100% w układzie pali 780k dexu, więc to nie jest dużo
z gęsią już było 180k na 100%
-
Porównania co najmniej nie na miejscu ... Ile.pala w układzie na 24h? A co mnie to interesuje ile palą w układzie , jeszcze na taki czas ? Jak robisz fsy na 24h to może załącz urlop to przynajmniej nic nie spala ?:)
Nie budowałem ich by latać nimi w układzie , a tym bardziej po 24h.
Były budowane do szybkiego transportu w 7 galaktykach . Taki był mój zamiar , tak się nastawiłem na uni na którym gram , tak mi było dobrze. Pomijając fakt , że teraz muszę je zezłomować to jeszcze nie pisałem się na taką grę. Chodzbym to , że teraz zamiast jednego szybkiego fsa , muszę ich zrobić 11. Nie chcę takiego grania , nie pasuje mi , nie mam ochoty. Ponawiam pytanie , kto za to wszystko zwróci , zmieniając tak znacząco zasady w trakcie trwania rozgrywki ? Bo ja się chce teraz z niej wypisać i dostać za to zwrot.
I proszę nie liczyć ile SS palą najmniej , tylko proszę policzyć ile palą najwięcej . Wziasc każda opcje pod uwagę . Nie interesują mnie loty SS w układzie bo nie po to je budowałem . W układzie to sobie nawet recyklerem można podleciec ( i będzie szybko ) , a nie SS.
-
Ludziska czy Wy czytacie ze zrozumieniem? Obecnie transport 3 gale 1kk mety z użyciem SS kosztuje 1kk dex-u i to przy 60% szybkości aby w ogóle SS wystartowały, oczywiście wszystko w zaokrągleniu i na moim przykładzie więc może pohandlujemy surowcami po takim przeliczniku? Chętnie kupię od Was dex za metę oczywiście TOP200 wzwyż Ostatnio grając na uni z ładownością sond i spalaniem przez nie paliwa (chyba był to Oberon) taki lot kosztował około 300k dex-u i to na 100% !!! Komuś tu poważnie pokiereszowało to co ma pod deklem ale zapewne nie jest to mózg Osobiście ja już zezłomowałem SS i poszedłem na U zresztą tak samo jak połowa aktywnych graczy w moim soju bo nie dość że obecnie ładowność SS na tych parametrach nic nie daje to jeszcze generuje zbędne koszty w najdroższym surowcu. GF tak trzymać!!! W końcu może ten cały wychodek zwany OGame padnie i nie będę tu wracał aby dalej marnować na nim czas a kasy jak ode mnie nie widzieliście tak i nie ujrzycie bo ja nadal gram na starych, pierwotnych i najbardziej ludzkich zasadach jakie miał stary interfejs
-
Porównania co najmniej nie na miejscu ... Ile.pala w układzie na 24h? A co mnie to interesuje ile palą w układzie , jeszcze na taki czas ? Jak robisz fsy na 24h to może załącz urlop to przynajmniej nic nie spala ?:)
Nie budowałem ich by latać nimi w układzie , a tym bardziej po 24h.
Były budowane do szybkiego transportu w 7 galaktykach . Taki był mój zamiar , tak się nastawiłem na uni na którym gram , tak mi było dobrze. Pomijając fakt , że teraz muszę je zezłomować to jeszcze nie pisałem się na taką grę. Chodzbym to , że teraz zamiast jednego szybkiego fsa , muszę ich zrobić 11. Nie chcę takiego grania , nie pasuje mi , nie mam ochoty. Ponawiam pytanie , kto za to wszystko zwróci , zmieniając tak znacząco zasady w trakcie trwania rozgrywki ? Bo ja się chce teraz z niej wypisać i dostać za to zwrot.
I proszę nie liczyć ile SS palą najmniej , tylko proszę policzyć ile palą najwięcej . Wziasc każda opcje pod uwagę . Nie interesują mnie loty SS w układzie bo nie po to je budowałem . W układzie to sobie nawet recyklerem można podleciec ( i będzie szybko ) , a nie SS.
jestem dokładnie w takiej samej sytuacji, zamiast jednego fsa teraz będę musiał robić 12 co całkowicie zmienia dla mnie dalszy sens w ta grą ! Nie na to się pisałem ! Oddajcie kasę złodzieje bo ja na grę na takich zasadach się nie piszę! a swoją drogą może operator napisał by coś więcej poza stwierdzeniem "bo kiedyś tak było".... Na moje oko to nawet tutaj skłamał bo faktycznie kiedyś sondy paliły Dex ale nie w takich ilościach co teraz..
-
I czego macie takie zdziwione minki? Już sama gra na uni z ładownością sond śmierdziała czymś bezsensownym.
-
Ale nikt tu nie ma zdziwionych minek. Tydzień byłem na urlopie i widzę, że tu nie ma do czego wracać. Nie mam tyle czasu by pół dnia siedzieć i pilnować surowców, bo o żadnym sensownym farmingu powyżej 50 us od planety nie ma mowy..
Także powrót na urlop dopóki nie pójdą po rozum do głowy, czyli może i na stałe. Może to idiotyczne, ale chyba podziękuję agresorowi za ostatniego złoma i skoszenie 7,6kk SS, bo teraz nie miałbym ich jak używać.. Szkoda czasu i nerwów.. Przy UF nikt nie pytał mnie czy pasują mi SS z tonażem. Teraz nagle się to zmienia. Czy leci z nami pilot?
-
ni z ładownością sond śmierdziała czymś bezsensownym.
Co ty gadasz na początku ogame każdy serwer miał ładowność sond. Nie wiesz co mówisz.
Przy UF nikt nie pytał mnie czy pasują mi SS z tonażem. Teraz nagle się to zmienia. Czy leci z nami pilot?
Gra sie zmienia coś jest dodawane cos ujmowane. Na innych serwerach podobnie, trzeba albo dalej grać i się dostosować albo zakończyć grę.
Zgadzam się to nie jest uczciwe ale co zrobić mogą robić co chcą a my się na to godzimy grając.
-
ni z ładownością sond śmierdziała czymś bezsensownym.
Co ty gadasz na początku ogame każdy serwer miał ładowność sond. Nie wiesz co mówisz.
Przy UF nikt nie pytał mnie czy pasują mi SS z tonażem. Teraz nagle się to zmienia. Czy leci z nami pilot?
Gra sie zmienia coś jest dodawane cos ujmowane. Na innych serwerach podobnie, trzeba albo dalej grać i się dostosować albo zakończyć grę.
Zgadzam się to nie jest uczciwe ale co zrobić mogą robić co chcą a my się na to godzimy grając.
Wyraziłem swoją opinię i co z tym fantem zrobię. Myślę, że nie jestem jedyny w tym co napisałem. Sami zakopują uni z aktywnym tonażem sond. Róbcie tak dalej to nikt nie będzie chciał na to tracić czasu. Moim zdaniem, owszem lot SS powinien kosztować więcej, ale nie tyle co obecnie. Powinien być o 5-10x tańszy niż obecnie. 2h farmingu okolicy (loty do 50us od planety) i 1,5kk dexu zysku. Reszę przejadają SS. Przyjdzie zwieźć urobek i będę w dexie na minus. Jaki ma to sens. Czy ktoś to tetował?