Sondy szpiegowskie

• Coś mi się zdaje że było spalanie ale 3x mniejsze jak teraz ;]

Dokładnie! Nawet bez zakrzywienia dało się szpiegować wszystkie gale i nigdy nie było problemów z ładownością paliwa sond. Obecnie to jest jakaś paranoja skoro trzy gale w lewo lub prawo już brakuje im ładowności na lot. Good job GF :P

• Wiem ze nie mam co liczyc na jedno uni bez anty i cwaniakow z kartami kredytowymi rodzicow, ale przynajmniej zmniejszcie litraz tych ssow, absurdalne, zmusicie nas do zlomowania sond ( ucierpi dynamika gry, bo nikomu sie nie bedzie chcialo skanowac w kolko) a coponiektorych do kupowania deksu za hajs ( co jest pewnie glownym celem)

• Coś mi się zdaje że było spalanie ale 3x mniejsze jak teraz ;]

Dokładnie! Nawet bez zakrzywienia dało się szpiegować wszystkie gale i nigdy nie było problemów z ładownością paliwa sond. Obecnie to jest jakaś paranoja skoro trzy gale w lewo lub prawo już brakuje im ładowności na lot. Good job GF :P

zdaje się, że antigame pomagało w owym skanowaniu, gdyż dopasowywało % lotu tak ażeby starczało ładowności na dex potrzebny do lotu :>

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Główną przyczyną zmiany jest fakt, że nie może być tak że dany statek nie spala dexu. Dlatego zostało to zmienione.

Spalanie uzależnione jest od parametrów uni, dlatego jedni odczują to bardziej inni mniej.

Zmiana podyktowana jest też tym, że błąd ze spalaniem przynosił ze sobą różnego rodzaju niezgodności i błędy.

Ruda czy mogła byś powiedzieć co tu się wydarzyło/odjaniepawliło?

Mam 108.744.395 sond z ładownością 1.087.443.950, z 4 gali na 1 gale gdy chciał bym teraz przerzucić sobie na przykład 1kkk paliwa to koszt takiego lotu bedzie 741.905.033 jednostek deuteru... 😳 czy Wy (lub ktokolwiek kto tam cośkolwiek ogarnia) jesteście poważni?!?!?!

Taniej bedzie jak polecę rozpruwaczami zeby transport zrobić. Mam nadzieję że ktoś wypije RedBulla który doda mu skrzydeł oraz go oświeci i zmienicie to tak żeby miało to znowu sens.

"Zorganizowanej sile można przeciwstawić jedynie zorganizowaną siłę. Niezależnie od tego, jak bardzo bym tego żałował, nie ma innego wyjścia." Albert Einstein

• Antigame nie ma z tym nic wspólnego. Spalanie było dużo mniejsze ponieważ było trzeba naprawdę daleko lecieć by pojedyncza sonda spalała całą jednostkę deuteru. Dwa lata temu (przed wersją 7.0) gdy liczyłem sobie udział kosztów paliwa w stosunku do zysków z farmienia to na paliwo wydawałem średnio 8% łupów (po przeliczeniu wszystkiego na metal, planety z których przeprowadzałem ataki rozproszone średnio co 200 układów) Obecnie byłoby to grubo ponad 30% (uwzględniając ówczesny poziom technologii nadprzestrzennej). Do tego taką flotę gdy na siebie nie zarabia trzeba trzymać na fs'ach, które jeśli ktoś wykonywał w tym samym układzie to teraz stały się w ogóle kosmicznie nieporównywalnie droższe. Innym słowem przed wersją 7.0 flota ss umiejętnie zarządzana przynosiła jakiś zysk i jeśli ktoś chciał, mógł się w to bawić... obecnie nie ma to wszystko żadnego sensu. Na Xanthusie praktycznie każdy z top 50 ma co najmniej 0,5kk sond lub lepiej... i co niby mamy teraz zrobić z tą flotą? Czy tam naprawdę w GF już wszyscy na łeb upadli?

• Dokładnie! GF robi sobie jaja z graczy. Nie można wprowadzać zmian, które tak znacząco zmieniają rozgrywkę na danym uni (a ta zmiana właśnie taka jest). Takie zmiany możecie sobie wprowadzać na nowych uni, bo gracz może zdecydować, czy będzie na nim grał. A jeśli jest błąd, który będzie "poprawiony" to ma być o tym jasna informacja przy starcie danego uni. Gracz rozpoczynając grę na danym unii ustala sobie strategie pod parametry i nierzadko wydaje pod nią pieniądze, a GF jedną zmianą sprawia, że tę strategie można wsadzić sobie tam, gdzie ja od dziś mam to całe ogame...

I jeszcze takie żałosne i niekonkretne (różnego rodzaju niezgodności i błędy...) tłumaczenia...

• Po zdjęciu na chwile urlopu i osobistemu przetestowaniu zmian zauważyłem że trochę chyba źle zrozumiałem działanie nowego algorytmu i nie jest aż tak drogo jak pierwotnie myślałem, ale nadal dużo drożej niż przed wprowadzeniem wersji 7.0... nie powinno się tak robić.

• Nie zmienia się zasad w trakcie gry:!::!::!:

Rozumiem zmiany, choć wcale mi i wielu innym się nie podobają ale... jeśli już wprowadzać tego typu zmiany, to od nowych uniwersów, żeby gracze mieli możliwość wyboru... a nie stawiać ludzi przed faktem dokonanym... nie szanuje się tu graczy...

Od lat mówi się, że gra schodzi na psy, z resztą widać to po ilości graczy, kiedyś grało tu latami na jednym unii kilka tysięcy osób, teraz po miesiącu unii wymiera, sztucznie wrzuca się na unii "zielonych" graczy żeby stworzyć pozory, że nadal jest zainteresowanie grą i że graczy jest dużo, a tak naprawdę to w większości przypadków grają ciągle ci sami ludzie, sporadycznie pojawi się ktoś nowy lub powrót po latach do gry... Ne wiem co tu się co jakiś czas odwala ale na pewno zmierza to do wyludnienia i któregoś dnia pomysłodawcy obudzą się z ręką w nocniku, szczególnie, że rynek gier jest olbrzymi... znajdzie się na pewno coś podobnego... W tej chwili wielu graczy nadal tu jest tylko ze względu na znajomości jakie tu zawarły, bo ludzie w sojuszach są tego warci... już nie tylko sama gra...

Nie wykluczam powrotu na STEAM, tam przynajmniej zasady są klarowne i nie robi się graczy w bambuko... w każdym razie kiedyś tak było...

Kolejny raz jestem rozczarowana posunięciami... W co Wy gracie? Bo na pewno nie w to, żeby utrzymać gracza na ogame.... A przy tak olbrzymiej konkurencji na rynku gier chyba na tym powinno Wam najbardziej zależeć... Dla mnie Wasze działania :thumbdown:

Pozdrawiam

________________________________________________________________________________________________________________________________

Czasem jak słucham niektórych ludzi, to myślę sobie:
    Serio? To jest ten plemnik co wygrał...?

Maria Czubaszek

8)

• Ja mam na czerwono koszt paliwa i dopisek (138%) mimo, że mam spokojnie tyle dexu na moonie i spokojnie te wymagane paliwo w sondach się zmieści :D:lool:

GF mym miszczem:D

Dokładnie oprócz spalania które jest prawie takie samo co ładowność sond to mam identyczny dopisek i muszę zmniejszać prędkość na 60% żeby w ogóle wystartowały. GF coś poszlo nie tak.

"Zorganizowanej sile można przeciwstawić jedynie zorganizowaną siłę. Niezależnie od tego, jak bardzo bym tego żałował, nie ma innego wyjścia." Albert Einstein

• I idąc logiką GF - przeklinanie handlarza złomu, żeby odzyskać kris z sond bo na uni z ładownością nie są opłacalne... świetne :thumbup: jedyny pozytyw to szybkie moony

tylko znając scenariusz - za miesiąc, dwa, rok - znowu powróci błąd i spalanie będzie takie jak przed jego 'naprawieniem' więc a) trzymaj, fsuj, spalaj dinx b) złomuj i buduj od nowa c) nic takiego się nie wydarzy :beaten:

Tu nic nie jest pewne i to jest najgorsze :ocb: - ktoś powie, super, taktyka się zmienia na bieżąco w rozwoju konta jak miało miejsce w przypadku walki z piratami czy handlu wahadłowym :beaten:. Dziękuje, postoje.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• i co niby mamy teraz zrobić z tą flotą?

Jak masz z 500 000 sond to niech lata z resztą floty na fsie i tyle dużo sondy w układzie ci nie spalą. :D A może się coś zmieni a jak nie to przetop. Ale może szkoda.

Co ja bym bez Ciebie zrobił. Po zalogowaniu się na konto i podliczeniu okazało się że mam ponad 2,8kk sond... i tak jak napisałem w poprzednim poście (mógłbyś czytać ze zrozumieniem) palą one również bardzo dużo w tym samym układzie.

• Trzeba sprawdzić i pokazać im jeśli jest zacznie duże i tyle może jakiś błąd. U mnie spalanie jest niewielkie. Na symulatorze pokazuje ok 100 000 deuteru. U mnie 41 sond spala 2 jednostki. I tak samo jest na symulatorze więc myślę, że spalanie się zgadza u mnie na uni i ni jest duże. Pytanie gdzie jest problem i jak duży i żeby to przedstawić.