Kajetan Kajetanowicz?
Znani i lubiani ludzie
-
- Nauka
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Kajetan Kajetanowicz?
Oczywiście jest to Kajetan Kajetanowicz!
Wulkan pozytywnej energii i człowiek który nigdy nie przestaje pracować nad sobą.
Z osiągnięć warto dodać że jest również wicemistrzem Świata w kategorri WRC2 z roku 2019 oraz wielokrotnym zwycięzcą Rajdu Polski czy Rajdu Barbórka.
Qnick zadajesz
-
No to zostańmy przy schemacie
1. Pochodzi z tej samej miejscowości co poprzednik
2. Jego przydomek wiąże się z nazwą miejscowości
3. Niedawno został tatą
4. Dziecko odziedziczyło po nim imię
-
Mi pasuje Jan Błachowicz
Dobrze, że na "B", bo na liście urodzonych w Cieszynie miałem 147 osób
-
-
Wcielam się w bohatera zagadki i opowiadam o sobie!
Urodziłem się jesienią, pierwsze imię dostałem po po ojcu. Jednakże w późniejszym czasie używałem głównie drugiego imienia i pod nim zapamiętał mnie świat. W wieku 19 lat skończyłem liceum w mieście, w którym dorastałem - chociaż urodziłem się kilkaset kilometrów dalej na południe. Dalszą edukację kontynuowałem jeszcze dalej na północ. Po zakończeniu edukacji, w wieku 26 lat wziąłem ślub. Moja żona przeżyła mnie o 10 lat, ale i tak udało nam się świętować złote gody. Przez następne lata wysyłany byłem do pracy za granicami swojego kraju, jednakże wojna spowodowała, że wróciłem do swojego kraju w wieku lat 50. Osiągane w kolejnych latach sukcesy w moim wyuczonym zawodzie wywindowały moją popularność i mogło się wydawać, że osiągnąłem już swój szczyt. Dlatego też w wieku 58 lat zdecydowałem się przejść na emeryturę. Nie trwało to jednak zbyt długo - po trzech latach głowa mojego państwa przywróciła mnie do pracy. Okazało się, że najbliższa dekada mojego życia będzie najbardziej istotną w moim życiu. Po siedemdziesiątce wróciłem na wieś, zająłem się pisaniem pamiętników a stan mojego zdrowia pogarszał się na skutek kolejnych zawałów. Finalnie, zmarłem w stolicy swojego kraju, kilka miesięcy przed wydarzeniem, które było wielkim celem mojego następcy. Kim jestem?
-
No to jakaś podpowiedź!
Pisałem, że po 60 nastąpiła najbardziej istotna dekada mojego życia. Właściwie nie była to dekada a 8 lat. Pisałem też o swojej śmierci, parę miesięcy przed wydarzeniem, które było wielkim celem mojego następcy. On miał trochę mniej szczęścia - nie żył już od kilku lat a jego śmierć nie nastąpiła z przyczyn naturalnych.
-
No to druga podpowiedź!
Ślub brałem podczas I wojny światowej a 50 lat miałem podczas II wojny światowej. Wspomniany przeze mnie mój następca zakończył swój żywot w roku 1963. Pisałem o moich dwóch imionach, ale znany byłem też pod pseudonimem, który brzmi tak jak skrót związany z systemem emerytalnym w Polsce.
-
Eisenhower
-
Tak, chodziło o Dwighta Davida Eisenhowera, zwanego Ike. Urodził się w Teksasie, wychował w Kansas, studiował w stanie Nowy Jork. Swoją żonę poślubił w 1916r, byli małżeństwem ponad 53 lat (ona zmarła w 1979r.). Po służbie w Panamie i na Filipinach wrócił do kraju w 1940r. z uwagi na II wojnę światową. W 1948r. przeszedł na emeryturę, ale trzy lata później prezydent Harry Truman przywrócił go do służby wojskowej. W 1953r. wygrał wybory prezydenckie i pełnił tę funkcję przez dwie kadencje. Zastąpił go John Kennedy, zastrzelony w 1963r. w Dallas. Eisenhower zmarł w Waszyngtonie, wiosną 1969r., kilka miesięcy przed lądowaniem człowieka na księżycu.
-
Eisenchower takin shower every hour
but his moutch is souer, jea give me power!
Want to clim this tower?
At first plant the flower!
Let me know how were
-
-
Coś czułem, że o czymś zapomniałem... wieczorkiem zadam.
-
Leonard Shelby?
-
Leonard Shelby?
Tak bez pytania ? 😂😂
-
Tak, poczekajmy na właściwe pytanie
-
Oto moja propozycja:
Choć uprawiam sport spokojny, gdzie spocić się raczej trudno, nadano mi przydomek "rakieta". W swojej profesji osiągnąłem sukcesów wiele i wiele rekordów dzierżę, a po sam tytuł mistrza świata przez lat ostatnich dziesięć sięgnąłem razy 3, choć w karierze mam ich więcej. Kim jestem?
-
Ronnie "obgryzlem już wszystkie paznokcie" O'Sullivan
-
Dokładnie, Twoja kolej
-
1. Aktor filmowy, teatralny i dubbingowy
2. Wielokrotnie odznaczony za zasługi
3. Urodził się na Śląsku
4. Dość charakterystyczną i uznaną rolą był jego udział w pewnym serialu, w którym w jednej z pamiętnych scen "walczył z jajkiem"