Ja się jednak skłaniam ku odpowiedzi Muniek, mimo wszystko.
Znani i lubiani ludzie
-
- Nauka
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Dante Alighieri, dobrze, dobrze
-
To może z serii dalej łatwych ale inna kategoria
Bardzo znany fizyk teoretyk, nazwa pewnego zjawiska pochodzi od jego nazwiska, autor książek i poszukiwania ludzi z przyszłości, sceptyk podróży w czasie.
-
Hawking?
-
Tak, Stephen Hawking zajmował się kosmologią i parowaniem czarnych dziur - promieniowanie Hawkinga
-
Ja tylko wtrącę, że kategoria to znani i LUBIANI ludzie, a to raczej wyklucza tego osobnika.
-
Ja tylko wtrącę, że kategoria to znani i LUBIANI ludzie, a to raczej wyklucza tego osobnika.
Jeżeli traktować to jako znani i osobno lubiani, to dalej niestety mieści się w zakresie.
-
Za panowania tego cesarza Imperium Rzymskie osiągnęło największy rozmiar terytorialny. Jak się nazywał ten cesarz?
-
Marek Ulpiusz Trajan?
-
Tak.
-
Znany astronom, jego prawo nazwane jest jego nazwiskiem, oraz inny instrument astronomiczny?
Takie łatwe chyba.
-
Kepler
-
Kepler
W sumie też pasuje ale chodziło mi o kogoś innego ale mój błąd więc możesz zadawać
-
Kepler
W sumie też pasuje ale chodziło mi o kogoś innego ale mój błąd więc możesz zadawać
Z ciekawości kto był twoim wyborem? Mi od razu po przeczytaniu pytania wpadł do głowy Kepler, nawet obyło się bez sprawdzania w Internecie
Co do mojego pytania to pozwolicie, że pójdę w ślady Mati
1. Obecnie influencer, którego kanał na YT bardzo szybko zdobył rzesze subskrybentów
2. Syn marynarza
3. Pochodzi z rodziny o licznych zagranicznych korzeniach.
4. Dostał 2 odznaczenia (jedno polskie, jedno zagraniczne).
O kim mowa?
-
Z ciekawości kto był twoim wyborem? Mi od razu po przeczytaniu pytania wpadł do głowy Kepler, nawet
Chodziło o Hubble.
Na tych internetowych pseudo gwizdach to się nie znam strzelę, że Blowek?
-
Na tych internetowych pseudo gwizdach to się nie znam strzelę, że Blowek?
oj, wbrew pozorom (zobaczysz jak ktoś da prawidłową odpowiedź) określanie tej osobistości pseudo gwiazdą jest nie na miejscu
BTW musiałem wygoooglać kim jest ten Blowek ale to nie o niego chodzi
-
Wydaje mi się że chodzi o Roberta Makłowicza, choć nie wiem czy jest influencerem, ale reszta sie zgadza
-
Wydaje mi się że chodzi o Roberta Makłowicza, choć nie wiem czy jest influencerem, ale reszta sie zgadza
Zgadza się, a co do określenia influencer to jest to idealnie pasujące do p. Roberta określenie. Zostało one spaczone przez wszystkich patoinfluencerów, tiktokerki i instagramerki święcące tyłkami dla PLN.
-
Jako że model gry jest fajny to zadam podobnie:
Kim jestem?
1. 4 razy z rzędu zdobył mistrzostwo Polski, a jako jedyny w historii, zdobył 3 razy - również z rzędu - mistrzostwo Europy
2. Pochodzi z popularnej miejscowości wypoczynkowej na południu Polski
3. Jego nazwisko podobne jest do imienia
4. Ostatnimi czasy jego dyscyplina sportowa zyskuje większy rozgłoś poprzez działania marketignowe jego głównego sponsora. Sam sportowiec jest dosyć aktywny w social mediach
-
Kamil Stoch?
to nie on
3. Jego nazwisko podobne jest do imienia
Dodam może że jego nazwisko podobne jest do jego imienia