Papaver somniferum
Biologiczny
-
- Nauka
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
Tytoń... uściślając zapewne chodzi o Tytoń Szlachetny
-
Tytoń... uściślając zapewne chodzi o Tytoń Szlachetny
TAK!!!!!
Chodzi o to że nie można zbierać wilgotnego, gdyż nikotyna zawarta w tytoniu uwalnia się i wchłania przez skórę. Przez co można się poczuć jak po wypaleniu kilku, kilkudziesięciu papierosów naraz - co powoduje wymioty i bóle głowy...
wampek twoja kolej
-
Proszę podać 3 przykłady polskich endemitów...
-
PRZYTULIA KRAKOWSKA
WARZUCHA POLSKA
PSZONAK PIENIŃSKI
MNISZEK PIENIŃSKI -
Yup, twoja kolej SPIN DOKTOR
-
Ile waży pyłek kwiatu niezapominajki?
-
Stwierdzono, że masa pyłku z 10 kwiatów wynosiła średnio 0,275 mg, najmniejsze ziarna wykształca niezapominajka (ok. 5 µm)
-
Ja mam inne dane ale niech będzie. 10-14 kg
Zadawaj
-
Roślinka o oryginalnej budowie, o pędach bezkorzeniowych zredukowanych do bardzo drobnych (1_1,5mm) beczulkowatych zielonych członów. Pobiera pokarm z wody całą powierzchnią. Poproszę o polską i Łacińska nazwę tej rośliny
-
Wolfia bezkorzeniowa (Wolffia arrhiza)?
-
Ta sama rodzina ale chodziło mi o inną roślinę. Jest jadalna , wykorzystywana jako pasza.
-
Temat umarł niestety. Chodziło mi o :
Rzęsa (Lemna L.) – rodzaj drobnych roślin wodnych z rodziny obrazkowatych, liczący 13 gatunków występujących niemal na całym świecie, z czego 5 w Polsce. Rzęsy są jednymi z najmniejszych roślin zielnych. Osiągnęły niezwykłą skuteczność rozmnażania wegetatywnego, w sprzyjających warunkach potrafią podwoić swoją liczebność nawet w 48 godzin. Z uwagi na wysoką zawartość białka stanowią istotne źródło pożywienia dla wielu gatunków zwierząt. Rośliny te znalazły wiele zastosowań, przede wszystkim jako rośliny pastewne.
Peper_SMT* był najbliżej więc zadaje następną.
-
Sorrki! Nie mam jakoś pomysłu na pytanie więc oddam.
M fox zadaj kolejne! Ja ostatnio słabo z czasem na forum stoję więc nie chcę już dłużej blokować tematu!
-
Co to za choroba?
W Stanach Zjednoczonych umiera na nią do czterech osób maksymalnie w ciągu roku. 99 procent zgonów na tę chorobę jest w Azji i Afryce.
W Indiach na tę chorobę umiera jedna osoba co pół godziny.
-
Co to za choroba?
W Stanach Zjednoczonych umiera na nią do czterech osób maksymalnie w ciągu roku. 99 procent zgonów na tę chorobę jest w Azji i Afryce.
W Indiach na tę chorobę umiera jedna osoba co pół godziny.
Jakkolwiek bym nie sformułował zapytania w wyszukiwarce to pierwsze 3 strony (nie linki) o Covidzie.... a idź Ty z tą zagadką!
-
Trzeba iść do biblioteki a nie pytać "Wujka Google"
Albo nie szukać na pierwszej stronie tylko głębiej
-
Pierwsza myśl: wścieklizna?
-
Pierwsza myśl najlepsza - zadajesz
-
Chyba wszystko dzięki jednemu odcinkowi Doktora House
Jest sobie pewien rząd ssaków w którego obręb wchodzi kilkanaście gatunków zwierząt żyjących w Afryce. Z wyglądu jak i rozmiarowo przypominają one ryjówki, jednak pod względem genetycznym bliżej im do zwierząt które potrafią być ponad 100 000 razy cięższe od nich, niż do ryjówek. Co to za rząd zwierząt?