Prosze podac stosunek prędkości wzrosu ludzkiego włosa do paznokcia
Biologiczny
-
- Nauka
- Quiz
- SPIN DOKTOR
-
-
stosunek 6,25
-
Coz za dokładność, mamy tę sama ksiazke
-
Z jaką prędkością porusza się bakteria Cholery w wodzie? W m/s podać.
-
0,2mm/s
-
Jak się nie pomyliłem w liczeniu przedrostka to znaczy, że dobrze odpowiedziałeś
Zadajesz
-
Prosze podać energię ,,kiwnięcia palcem,,
-
No co z ta energią? Szukac po internetach, książkach albo policzyc. Powiedzmy ze pytam o pstrykniecie palcem . W butelce po finlandii albo jacku danielsie jest szklana kulka. Mozna ja wyjąc, pstryknąc i podac energie, taka sugestia..
-
Przypadkiem znalazłem w tablicach fizycznych: 0,1 J
-
Zdecydowanie. Coraz wiecej osób ma te same pomoce naukowe
-
Nie znam się na biologii, więc przekazuje pytanie komuś, kto interesuje się tym tematem.
-
Pytanie proste, jak włozyc rękę do stopionego ołowiu i nie ulec oparzeniu. Sposob + wyjasnienie, nie ma bielizny ochronnej, wiec odpowiedzi z rękawica nie beza zaliczane.
-
Szybko włożyć i wyjąć
ręka paruje tworząc ochronę
sposób 2 włączyć pole ochronne
-
Szybko włożyć i wyjąć
ręka paruje tworząc ochronę
Ciepło, ciepło,... gorącoo, piekłooooooooo, i rękę diabli wzięli...
Ręka ma być w ołowiu przez sekundę, a po takim czasie ulegnie oparzeniu. Pole ochronne, ok, ale rozwiazanie jest prostsze i pokazywali to pogromcy mitow.
-
Zakładam że ręka ma być sprawna, więc zamrożenie jej nie wchodzi w grę
Proponuję więc zamoczyć rękę w wodzie i mokrą zanurzyć w ołowiu.
Parująca gwałtownie woda utworzy powłokę ochronną i nie pozwoli dotrzeć gorącemu płynowi do skóry.
Nie dam tylko głowy czy tego typu poduszka bezpieczeństwa wystarczy przez sekundę
-
Mokrą rękę, włożyli do ołowiu na mniej niż sekundę tak jak mówiłem szybko włożyli i wyciągnęli
nie ma innego sposobu ręka paruje i tworzy bąbel powietrza chroniący przed poparzeniem
ale to samo pisałem wyżej
https://joemonster.org/filmy/36674
warstwa pary wodnej działa jak bariera izolacyjna spowalniając wymianę ciepła z wodą - w przetłumaczeniu jakoś tak
Crysis taka odpowiedź jest ok?
-
Nie pysznij się swoim umysłem, bo są na tym forum osoby dużo bystrzejsze. Z twojej odpowiedzi nie wynikało, że należy zwilżyć rękę.
-
Z twojej odpowiedzi nie wynikało, że należy zwilżyć rękę.
Jak parująca ręka to logiczne ale ok
nie pysznij > kto tak mówi?
-
Nieprawda. Jak zwykle jesteś na bakier z logiką. Niezwilżona początkowo ręka też zacznie parować, jeśli temperatura otoczenia jest dostatecznie wysoka. Najlepszym przykładem są upały. Wówczas duże ssaki, takie jak człowiek pocą się.
-
Nieprawda. Jak zwykle jesteś na bakier z logiką. Niezwilżona początkowo ręka też zacznie parować, jeśli temperatura otoczenia jest dostatecznie wysoka. Najlepszym przykładem są upały. Wówczas duże ssaki, takie jak człowiek pocą się.
No przecież o to mi chodziło w 1 poście
no geniusz normlanie
brawo w końcu wpadłeś na to o co mi chodziło