nicienie
O to chodzi. Nicienie zeżrą żywcem paskudne chrząszcze i ich larwy dopóki same nie zganią wraz z nimi. To jest właśnie piękno przyrody!
nicienie
O to chodzi. Nicienie zeżrą żywcem paskudne chrząszcze i ich larwy dopóki same nie zganią wraz z nimi. To jest właśnie piękno przyrody!
Halo halo tu Tirana
On pijany i ona pijana?
Więc zadaję: Niedobór jakiej witaminy (w większości) powoduje nieprzyswajania wapnia co w konsekwencji skutkuje miażdżyca?
Czy chodzi o witaminę D?
Uprzejmie proszę, by odpowiedzi na pytania składały się chociaż z jednego prostego zdania, choćby takiego: "chodzi o brak witaminy D"
Przyjemnie czyta się forum, gdy wypowiedzi są troszkę bardziej rozbudowane niż na zwykłym czacie. A jeśli ktoś rozbuduje swoją wypowiedź, to lektura quizu będzie dla czytelnika
jeszcze ciekawsza.
Proszę tego wpisu nie traktować jak upomnienie, ale tylko jak prośbę.
Zarówno niedostateczna ilość witaminy C jak i D przyczynia się do nie doborów wapnia.
Także nie można rozpatrywać tego tylko w kategorii jednej witaminy bo to nie dobór obu jednocześnie daje efekt nie przyswajania wapnia.
Zarówno niedostateczna ilość witaminy C jak i D przyczynia się do nie doborów wapnia.
Także nie można rozpatrywać tego tylko w kategorii jednej witaminy bo to nie dobór obu jednocześnie daje efekt nie przyswajania wapnia.
Czy chodzi o witaminę D?
Więc tak: mi chodziło o jeszcze inną witaminę. Odpowiedzi są ok ale... Gdy dodacie ją do swoich odpowiedzi wówczas zaliczę pierwszemu. Kluczowa jest kwestia miażdżycy a cholesterolu.
Może chodzi o witaminę B12?
Niepoprawnie, ,,nie to miałem na myśli,,. Podpowiem że nazwa witaminy oznacza tez nazwe góry...
po takiej podpowiedzi zakładam że chodzi o witaminę K2
No w końcu , zadawaj
Endemiczny gatunek płaza zamieszkujący tereny południowej Europy.
Brakuje mu pigemantacji skóry, w stadium larwalnym posiada zdolności rozrodcze, a dorosłe osobniki zachowują anatomiczne cechy larwalne.
O jakie zwierzę chodzi i gdzie można je zobaczyć w naturalnym środowisku?
Czy to jest może Odmieniec jaskiniowy? Występuje we Włoszech, Słowenii i Chorwacji.
Takie coś znalazłem
Triturus pygmaeus, lasy liściaste?
Peper trafił
Czy to jest może Odmieniec jaskiniowy? Występuje we Włoszech, Słowenii i Chorwacji.
Odyssey, też fajny przykład, nie wiem jak z cechami z pytania które występują na pewno u Odmieńca
Takie coś znalazłem
Triturus pygmaeus, lasy liściaste?
Zgadza się, jest to odmieniec jaskiniowy
Można go zobaczyć w quasi-naturalnym środowisku w Postojnej Jamie w Słoweni
Twoja kolek Peper_SMT*
Pnącze z rodziny cytryńcowatych, w stanie naturalnym występuje w górskich lasach i dolinach rzek Dalekiego Wschodu, głównie w Rosji i Chinach.
Jego owocami są jagody występujące w gronach od 3 do 10 cm długości. Dojrzałe są bardzo kwaśne, o ostrym, cytrynowo-smołowato-gorzkim smaku, miąższ delikatny i soczysty.
Z owoców można wyrabiać sok, konfitury i syrop, a liście i korę używać jako herbaty.
Co to za roślina?
Cytryniec chiński?
Tak SPIN DOKTOR o tą roślinę chodziło. Twoja kolej.
Ile wynosi grubość błony białkowo-lipidowej?
Około 6.5 nm.