Liga Typerów - 11 edycja - dyskusje

• Dlaczego w najbliższej kolejce typera mecz Liverpool vs Atletico nie jest punktowany podwójnie? W poprzedniej kolejce obejmującej rozgrywki LM był punktowany podwójnie.

• W takim razie będzie on punktowany podwójnie czy jako, że niektórzy już zatypowali to nie? Ma w ogóle jakiekolwiek znaczenie czy ktoś typuje mecz podwójny czy zwykły?

• Mati nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że było napisane iż niektóre spotkania, bodajże ciekawsze będą punktowane podwójnie. Możliwe, że coś mi umknęło, ale nie było wzmianki, że skoro mecz dwóch drużyn raz był punktowany z premią to już tak będzie za każdym razem gdy się te same drużyny spotkają! Ale sprzeczać się nie będę! ;)

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Peper_SMT* , z tego co patrzę w regulamin to nie ma zapisów o "niektórych, ciekawszych spotkaniach". Chyba punkt czwarty regulaminu (chyba, bo nie ma numeru, a przed nim jest 3c, po nim 5), który jest w pierwszym poście typera mówi, że m.in. mecze drużyn z podpunktu 1d (gdzie wymienione są Liverpool i Atletico) są punktowane podwójnie :) I taka była zawsze zachowana zasada oraz podejrzewam, że też taki był zamysł autorów typera :)

• Masz rację Mati - faktycznie są wymienione drużyny, których spotkania bez względu na formę rozgrywek, w których biorą udział będą dodatkowo premiowane.

Teraz na spokojnie sobie jeszcze raz to przeczytałem, a te niektóre, spotkania pomyliły mi się ze wcześniejszym podpunktem ;)

A więc mecze z udziałem Liverpool'u i Atletico powinny być dodatkowo punktowane.

Teraz Toadie będzie miał trochę dodatkowej roboty, bo z wpisanych postów te mecze trzeba będzie wyłuskać przy podliczaniu.

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Trochę zepsułeś całą zabawę, choć przyznam, że pomysł świetny.

Fajnie było z Euro. Było to "coś", a teraz? wrzucasz nie wszystkie ale byle jakie mecze, różne ligi, co tym samym traci ów urok.

Ja to byłbym za tym by do typowania były mecze typu Euro/MŚ/kwalifikacje + Liga Mistrzów + Liga Europy i tyle. I będzie to o wiele lepsze.

A nie, że lecisz jakieś nic nie warte przemyślenia mecze.

Taki o temat do dyskusji, zrobisz i tak jak chcesz hehe

Ruda: Oct 25th 2023

"SPIN DOKTOR Spamujesz wszem i wobec (...) Nie przyjmujesz do wiadomości faktów, tylko oceniasz je według własnego widzimisię."

Logitech: Aug 22nd 2021

SPIN DOKTOR, jesteś gościem, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

nawet na nich nie grając. Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie - konto typowego spamera.

PS. Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Wiadomo, że najfajniej typuje się zwarte turnieje, jak EURO czy Mistrzostwa Świata, na które też chciałbym zrobić typera, ale w międzyczasie nie byłoby nic, więc reaktywowaliśmy LT w dokładnie takiej formie w jakiej bywała zawsze na forum (a i tak zostały tylko najmocniejsze ligi plus ekstraklasa, kiedyś o ile pamiętam typowało się też czasem bardziej "egzotyczne" ligi jak holenderska czy portugalska, była tez propozycja typera samej Pemier League, ale wolałem jednak trochę urozmaicać ;)). Same kwalifikacje Mistrzostw Świata, LM i LE to trochę mało, bo zimą przez ponad dwa miesiące nie byłoby ani jednej kolejki.

• Ja wiem że tu wyniki się obstawia ale mam takie pytanie.

Tu ktoś sprawdza te mecze i podlicza PKT ? BO z tego co widzę to chyba już nikt tego nie robi

//Przeniesiono do właściwego tematu - Admin Forum Toadie

• Ja wiem że tu wyniki się obstawia ale mam takie pytanie.

Tu ktoś sprawdza te mecze i podlicza PKT ? BO z tego co widzę to chyba już nikt tego nie robi

Tak sprawdza, w tym wątku z obstawianiem na pierwszej stronie masz podsumowanie w tabeli.

A dyskusje na temat typera mamy w osobnym wątku, właśnie tu.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Cześć, masz małą literówke - zamiast Walia jest Wala

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: