Pożegnanie gracza - Chudi

• Drodzy Gracze,

Do części z Was już pewnie dotarła ta smutna informacja... Z głębokim żalem zmuszeni jesteśmy poinformować, że w niedzielę zmarł nasz przyjaciel Marcin (Chudi). Odszedł z prawdziwego świata — tym razem już naprawdę na zawsze wylogował się z uniwersum Kalyke.

Chudi był graczem, którego nie dało się nie zauważyć — potrafił rozśmieszyć w najmniej spodziewanym momencie, zawsze miał swoje trzy grosze do dodania i często bywał bardziej aktywny we flocie :) niż na czacie… ale i tak wszyscy go lubili.

Zostawił po sobie dobre wspomnienia, kilka spektakularnych wtop, parę jeszcze lepszych akcji i masę śmiechu, którą na długo będziemy pamiętać.

Choć wszyscy wiemy, że w OGame nie ma rzeczy niemożliwych, to tego jednego powrotu niestety nie będzie.

W imieniu sojuszu JEDI (obecnie Chudi) oraz wszystkich, którzy mieli okazję z nim grać, dziękujemy za czas spędzony razem — za jego charakter, humor i obecność, która budowała atmosferę naszego małego kosmicznego zakątka.

Niech jego konto pozostanie pustym slocikiem w galaktyce, ale pamięć o nim będzie zawsze online. Przynajmniej w całości Cię nie spakowali z flotą :)

Chudi szerokości w tej ostatniej drodze do gwiazd!

Do zobaczenia po drugiej stronie wszechświata.

PS. Jakby ktoś chciał osobiście pożegnać to 20.11.2025 koło Zielonej Góry odbędzie się ceremonia pogrzebowa.

• Jak już pisałem, w imieniu całego Sojuszu STRG składamy szczere kondolencje, każda strata dobrego człowieka jest bolesna.

Taka informacja nie mogła przejść bez echa. Przed komputerami/laptopami wszyscy jesteśmy graczami, rywalami ale nie wrogami, na końcu zawsze każdy z Nas jest tylko człowiekiem.

Jeszcze raz wyrazy współczucia, myślami zawsze razem.

Niech mu ziemia lekką bedzie.

🕯🕯🕯

• W imieniu sojuszu SUPERMEG składam najszczersze kondolencje.

I choć między naszymi sojuszami nigdy nie było przyjaźni, ta informacja bardzo nas zasmuciła... Nie siedząc przed ekranem wszyscy jesteśmy przecież tacy sami, mamy rodziny, przyjaciół, znajomych i strata człowieka jest zawsze czyjąś tragedią.

Również w naszej Ogejmowej społeczności będzie nam go brakowało, zwłaszcza najbliższym mu sojusznikom...

Spoczywaj w pokoju Marcin, nie mówimy "Żegnaj", mówimy "Do zobaczenia"...

UNI KALYKE - 45 ST - DO 13-05-2024 (przed fuzją) :closed2:

UNI KALYKE - 13 ST - OD 14-05-2024 (po fuzji) :rebels:

• Nie mialem przyjemnosci poznać.. ale to nie przeszkadza mi wspolczuć tym, dla których to bolesna strata, z rodzina na czele. Czas minie, bezlitosnie, dla kazdego z nas. Tyle po nas zostanie, jak nas zapamietaja. W Boga nie wierze ale zycze, by Wasz kolega trafil tam, gdzie wierzył, że trafi.

• Odszedł od nas nagle ktoś, kogo znaliśmy nie z codziennych spotkań, lecz z przestrzeni, w której spędzaliśmy wspólne godziny – z gwiazd, flot i bitew OGame. Choć dzielił nas ekran, był kimś realnym: towarzyszem, wsparciem i dobrym człowiekiem.

Pamiętam czasy, gdy razem lataliśmy pod banderą sojuszu JEDI. planowanie wypraw jak rycerze pilnujący równowagi w naszym małym, galaktycznym świecie. Potem nasze drogi potoczyły się różnie, graliśmy osobno…

Dziś ciężko uwierzyć, że już nigdy nie pojawi się na czacie, nie napisze KielbaskaTy ........Errrorr, nie wyśle floty na znak solidarności. Cisza, która po nim zostaje, jest większa niż jakiekolwiek pole zniszczeń w grze.

Niech jego duch spokojnie dryfuje po gwiazdach, tam gdzie żadne floty nie polują, gdzie panuje wieczny spokój.

Żegnaj,

Niech Moc będzie z Tobą – teraz i zawsze.

Kielbaska_Kalyke

• "Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci"

W imieniu sojuszu NetWars składam szczere kondolencje.

Pamięć po Chudim pozostanie między nami gdyż zadbali o to Koledzy z soja.

• Drodzy Gracze z sojuszu JEDI i uniwersum Kalyke,

Choć na co dzień dzielą nas lata świetlne i inne serwery, to wiadomość o odejściu Marcina (Chudiego) dotarła również do nas, na Imai. W obliczu takiej straty podziały na uniwersa przestają mieć znaczenie.

W imieniu sojuszu Latające Krowy chcielibyśmy złożyć najszczersze kondolencje rodzinie, przyjaciołom oraz wszystkim, którzy latali z nim skrzydło w skrzydło. To smutny dzień dla całej społeczności OGame.

Szerokości w tej ostatniej podróży, Chudi.

— Sojusz Latające Krowy [Imai]

• Jest mi niezmiernie przykro z tego co się stało, jako sojusznik boli to jeszcze bardziej. Totalnie nie spodziewałem się takiej wiadomości, która nas wszystkich tak zasmuciła i niestety nie będzie już w tej kwestii lepiej. Chudi brachu spoczywaj w pokoju, będziemy o tobie pamiętać.

Reaver

Sygna-Jedi.jpg

Best Win 171.223,85%

Best Lost 120.069,42%

Best ACS 344.060,00%

Best Solo ?????%

Zniszczyłem już DUŻO GŚ

• Niestety nie miałem przyjemności poznać Chudiego, ale ze wpisów sojuszników oraz adwersarzy widać, że był to naprawdę dobry człowiek, który na trwałe wpisał się w historię naszych internetowych zmagań. Trudno mi uwierzyć, że jeszcze stosunkowo niedawno wymieniliśmy się skanami.

Z wyrazami szacunku i kondolencjami dla najbliższych.

Świeć Panie nad jego duszą.