[FBossNL] OddamPisac vs. [FiF] niuniek & [FiF] Tunio ~ 2.228.210%

• Respect odda ale już nie za tyle.

Wstawiam na prośbę sojuszników.

Obrona niszczenia moona (fali czyszczącej). Było jeszcze kilka RW z Gs.

Pozdro dla całego sojuszu!

Atakującemu Szo! Jest za co - złom podzielony ;)

Nie ma nudy 8)

Dnia 09-11-2025 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor OddamPisac [FBossNL]

Lekki myśliwiec 5.297.009

Niszczyciel 674.509

Reaper 1.010.378

Obrońca niuniek [FiF]

Wyrzutnia rakiet 18.611

Lekkie działo laserowe 200

Ciężkie działo laserowe 12

Działo jonowe 5

Wyrzutnia plazmy 239

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Obrońca Tunio [FiF]

Pancernik 25.484.363

Po bitwie...

Agresor OddamPisac [FBossNL]

Zniszczony!

Obrońca niuniek [FiF]

Wyrzutnia rakiet 15.532 ( -3.079 )

Lekkie działo laserowe 162 ( -38 )

Ciężkie działo laserowe 8 ( -4 )

Działo jonowe 4 ( -1 )

Wyrzutnia plazmy 238 ( -1 )

Mała powłoka ochronna 1 ( -0 )

Duża powłoka ochronna 1 ( -0 )

Obrońca Tunio [FiF]

Pancernik 25.350.667 ( -133.696 )

obrońca wygrał bitwę!

Agresor stracił łącznie 267.162.141.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 11.370.564.000 jednostek.

At these space coordinates now float 117.003.661.600 metal, 79.952.871.200 crystal and 25.864.508.000 deuterium.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -25.240.035.400

Kryształ: -14.640.377.800

Deuter: -4.460.687.000

agresor stracił łącznie 44.341.100.200 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -4.017.174.000

Kryształ: -5.347.920.000

Deuter: -2.005.470.000

obrońca stracił łącznie 11.370.564.000 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.1.0

• Dodaję na proźbę Agresora :smash:

"Gwoli wyjaśnienia, gsy poszły a obrońca zalogował ok 25min przed starciem. Leciało 6 fal. Postanowiłem że na wypadek gdyby żaden z sojuszników nie mógł sie podstawić to obstawie 2sloty gs - 3 i 5. Od poczatku moim założeniem było wycofać floty czyszczące. Niestety obrońcy a raczej jeden z nich - niuniek na minute przed dolotem pierwszego gs zasypał mnie sondami. w 3min dostałem ok 80 skanów, co zmuliło cały system i zablokowało możliwość zawrotki (na pulpicie w ogóle zniknęła możliwość zawrotki, próbowałem przez zakładkę flota ale mi odświeżało cały czas). Z tego co mi wiadomo takie praktyki są niedozwolone w tej grze, więc niestety gratulować nie będę. Jak widać po trupach do celu, a ja czekam co GO powie na takie praktyki - zgłoszenie już poszło. Obrońca zebrał 45mld złomu ja reszta więc minus bolesny ale nie tragiczny."

Gdyby nie było tutaj takiego bigosu to osobiście bym również pogratulował ale ewidentnie widać nie czyste zagranie było i należy sie czerwona kartka :1star:

• Mam wrażenie, że nie wszyscy ze zrozumieniem pojmują zasady i ich aktualizacje w trakcie gry. Gdyby ten zapis nie był nawet wklejony pamiętajcie prosze, że jesli macie jakieś podejrzenia że atak może być broniony, klikanie zawrócenia floty z poziomu rozwinięcia aktywnych ruchów flot działa nawet sekundę przed ;)

Tak, że gratulacje obrony floty czyszczącej ;)

Agresorowi, nowemu właścicielowi konta- szczere SZO :) Generał oddał troszkę, złom podebrałeś więc odbudowy ;)

• z tym że ja dla przykładu jakieś dwa miesiące temu osobiście za skany przed wlotem na niszczenie kuli u supera / riddicka dostałem ostrzeżenie od kruszynki jak i Adida dostała a myśmy skanowali kilka razy sporadycznie z czego ja przed samym wlotem jakieś 10s ostatni w porównaniu ze spamem jaki tu był tak więc raczej będzie :ban:

• a od kiedy skany blokują zawracanie floty na całym koncie? to jakieś bajki

jedyne co blokują to wysyłke floty na danych koordach. nawet jakby coś blokowały to na konkretnym moonie na konkretnych koordach

zaraz to przetestujemy

EDIT:

normalnie mogłem zawrócić flotę jak Mienso mi zespamował 11 slotów na szpieguj. za równo podczas lotu sondek jak i przy samych wlotach

• Testować to sobie każdy może z różnym wynikiem to nie od dziś wiadome jest że sondami idzie zlagować gre konkretnie tak że ci nawet wykrzaczy przeglądarke jeszcze dochodzi nasz wspaniały ping na Unade który sprawia że nie jeden już nerwicy dostał ?( jak Agresor pisał sprawa jest u GO tak więc pożyjemy zobaczymy jaki wynik będzie a mierzyć na dwie różne miary to nie wypada skoro my dostaliśmy ostrzeżenia za coś co nawet próbą lagowania nie było ino zwykłym skanem taktycznym to tutaj powinno zakończyć się na czymś więcej bo 80 skanów w ciągu 3 minut naklepać to już trzeba chcieć coś konkretnego osiągnąć :bicz:

• Gratulacje Tuniek , solidnie jak zawsze.

Agresorowi odbudowy , aż tak źle nie wyszło.

Nawiazujac do postu Anthemy z kolei. To wydaje mi sie ze tamta sytuacja z Supkiem wygladala inaczej. Wy byliscie agresorami i wy wyslaliscie sonde. Byc moze nie celowe zagranie ale tak to zinterpretowano , nie jesten specem nie znam sie . Biedny niuniek tylko sie bronil a mial na to cale 25min. Agresor mial cale 25 min zeby przemyslec czy warto leciec skoro obronca jest aktywny. No sam wiesz ze w 25 min to cala gale mozna panckami leciec na podstawke. Z zakladki floty mogl to wycofac bez problemu , nie potrzebnie trzymal do konca. Agresor atakowal i podja takie ryzyko na wlasne zyczenie. Jeszcze raz odbudowy .

• No to się porobiło. :/ Mieliśmy wgl nie wstawiać, ale stwierdziliśmy, że może być ubaw. No i masz :D jak to się mówi klasy nie kupisz...

Dostrzegacie jednak różnice w tych 2 sytuacjach czy nie? Antoś? Monia?

Oczywiście agresorowi SzO, bo jest z czego.

• O ile atakujący skanuje, to oczywiste, bo boi się stracić flotę i chce zobaczyć "co tam się dzieje"
    Ale 80 skanów obrońcy było po co?
    Dostrzegasz różnicę?
    Po mojemu, w celu spowodowania laga.
    Obrońca wszystko ma jak na talerzu, w sumie to nawet pół skana nie musi puścić.

• No to się porobiło. :/ Mieliśmy wgl nie wstawiać, ale stwierdziliśmy, że może być ubaw. No i masz :D jak to się mówi klasy nie kupisz...

Dostrzegacie jednak różnice w tych 2 sytuacjach czy nie? Antoś? Monia?

Oczywiście agresorowi SzO, bo jest z czego.

Wiesz Agresor ze startu zamierzał wycofać czyszczące ataki a że nie był w stanie przez spowodowane lagi skanami to już niezbyt do śmiechu sytuacja i jest znacząca różnica 1-2-3 skany taktyczne a 80... no tego sie słowami nie wybroni nie ładnie sie niuniek zachował i należyta czerwona kartka gdyby tak nie postąpił a agresor mimo ryzyka poleciał i wrócił z lotu na tarczy to wtedy w pełni Honor po waszej stronie by był i nie ma sie co tu rozwodzić nad tym dalej GO osądzi a my gramy dalej :piwko: