Ogame się zepsuł

• Czy ktoś miał taką sytuacje ?

Po ponad godzinie od ataku nadal brak raportu ani poruszenia w statystykach

Flota i recki już dawno wróciły *teoretycznie bo nigdzie ich nie ma

na falandze nadal wszystko wisi jako "wykonano"

Żadne raporty nie dochodzą (szpiegowanie innych planet tego gracza normalnie daje raport , ale z tej jednej planety gdzie było starcie ,nie

Starcie było po zdjęciu moona na wracający fs plus dofarmy , wszystko ładnie dograne sekunda po sekundzie i recki po 3s

i Cisza :D moje miliardy zniknęły flota zniknęła

a serwery mielą

spotkałem sie z lagiem 30s może 1 minute

ale ponad godzine ?

• TO SOBIE NAPRAW to jest gra na serwerach co maja 30 lat najtansze jaka sa serwery jeszccze commadore 64 atari i amiga na nich jechaly

tutaj sam musisz sobie radzic jak liczysz na to ze ktos cos zrobi z tym to sobie wejdzie na swiatowy ranking i zobacz ile topowych graczy boikotuje gre

i mimo ze oni placca tysiace euro i tak tworcy gry maja w dupie to

a ty ile wydales 30 tysiecy zl? myslisz ze ktos cos zrobi?

• Miałem identyczną sytuację. Starcie miało być ok. godz. 20, a pojawiło się o 9:30 ( 13h po realnym czasie starcia !)

Do tego czasu pojawiał się status o toczącej bitwie i nie można było nic z tego moona robić. Nawet przedmiotu import/eksport przez to się nie dało kupic :D

• Zawrotki też tak średnio działają. zawracałem flote na 5, 10 sek przed dolotem znaczek zawrotki znikał a flota dalej leciała do celu i dochodziło do rw.

Hawi swego czasu też gadał że flote zawrócił a mu ja odjęli :lool:

• mi dziś flota wisiała 11h musiałem pisać tiket żeby GA zawrócił mi flotę :D servery nie ogarniają liczb no i tych nowości ... pasuje przejść na SSD :D a my dalej na HDD :D

CO??? CHLOPIE TY WIESZ NA JAKICH serwerach ta gra lezy?

sam bys sobie taki server za 200 zl na miesiac kupil

i za kase co wydajesz na gre mozesz wynajac programmistow co ci zrobia ogame za 5 tysiace euro postawai serwer i gre napisza kopie ogame tyle to kosztuje i jest tak latwe zrobienie tak prostej gry w wyszukiwarce w roku 2025

gf 99% zysku do kieszeni a 1% wydaje na utrzymanie tej gry i nowosci

Nie wiem, czym ty się chłopie zajmujesz, że ladujesz tyle kasy w grę.

Ale z perspektywy biznesmana co ma firmę to wyobraź sobie, co by było jak byś prowadził biznes, gdzie 99% zysków bierzesz sobie w kieszeń, a klientowi dajesz 1% z tego o zarobisz na nim w postaci najgorszego gówna, jakie może być.

Jak długo twoja firma by istniała?

W ogame to działa

do tego nie masz żadnego prawa do swojego konta, bo już na początku akceptujesz umowa, w której gf może dzisiaj zamknąć serwery i powiedzieć, i do widzenia, nawet jak wsadziłeś tysiace w grę.

i jest to plucie w twarz ludzi ktorzy pacą i utrzymują ta gre Tym bardziej że w obecnych czasach, gdzie IA sztuczna inteligencja praktycznie pisze za programistę większosc kodu zrobienie dobrego serwera w tak prostej grze jako gamę to są na prawde małe koszta w porównaniu z tym, co oni zarabiają na tych grach.

• mi dziś flota wisiała 11h musiałem pisać tiket żeby GA zawrócił mi flotę :D servery nie ogarniają liczb no i tych nowości ... pasuje przejść na SSD :D a my dalej na HDD :D

HDD?

Słyszałem, że serwery GF działają na dyskietkach :rolleyes2:

A ostatnio ponoć przeszli ogromną reorganizację i wymienili dyskietki 5,25 cala na 3,5 calowe.

Jest progres xD