Podniesienie prędkości flot pokojowych

• Jako głównie górnik i ekowiec jestem za.

Temat co jakiś czas odtwarzany.

NA PRZYKŁAD TUTAJ

Niemniej jednak, Mroczny, należy zapytać flociarzy jak im to wpłynie na fs'y. Ty nie masz się co martwić, jesteś top1 eko bardzo daleko za innymi, duża część twojej floty to chyba gs (nie wiem, nie skanowałem, po punkach i osiągnięciu wnioskuje). Szybsze floty pokojowe to kosztowniejsze fs'y, co w ostatecznym rozrachunku już nie wygląda tak różowo. Trzeba robić ule, żeby zaoszczędzić, mniejszy rozrzut planet, mniejsze możliwości manewrowania.

Zresztą szczerze powiedziawszy jak patrzę na to uni to mam wrażenie że szybsze zwózki spowodują ostatecznie tylko szybszy przyrost bunkrów. Czy będziemy mieli pokojowe x2, czy x6 to niespecjalnie wpłynie na dynamikę gry. Ludzie będą się tylko rzadziej logować i klikać te setki tysięcy wr. zmiana prędzej osłabi niż wzmocni, bo zniechęci do budowania flot.

Ale jakby zrobić rewolucję obrona na PZ 15% to już by było coś. Ale bunkrownicy klikacze raczej na to nie pozwolą.

• Nie wiem o jakich kosztowniejszych fsach piszesz, ale nawet jeśli to kij z tym deuterem. Właśnie najgorsze po tych zmianach prędkości pokojowych są czasy fsów. Już zmiana z x1 na x2 niektórym zagmatwała te czasy, a co dopiero x3 lub x4... Bezsensowna propozycja w mojej opinii ¯\_(ツ)_/¯

• dobry

sens zmiany z x2 na x3 - bezcelowy

zwózka detkami aktualnie to 1h40min z najdalszych gal, wystarczająco

expy ? zrobi się 1 extra slot lotów, więc też bez szału

minusów jest więcej

co do autora - skoro wolisz inne prędkości, wystarczyło zakupić konto na innym uni

• Jestem na NIE!

Lepsze wrogiem dobrego!

Byłem na NIE już przy zmianie z 1x na 2x ale zostałem niemal dosłownie okrzyczany na wszystkie możliwe argumenty

No i nie trafia do mnie argument typu "że zwózka będzie szybciej a do innego FS się przyzwyczaisz". NIE! do innego FS to trzeba by reset badań, przyspieszeń statków i różnych innych rzeczy których już cofnąć się nie da.

• Jestem na NIE

Jak już kiedyś pisałem, że nwet x2 jest za szybko ale jeszcze jakoś można zrobić FS żeby nie żyć tylko grą

Jezeli ma być szybciej to byłbym wtedy tez za zwiększeniem prędkości flot wojennych do x1.000 (słownie: tysiąc) i dodatkowo złom z obrony 1.000.000 % (słownie milion procent)