Display MoreCzołem,
Chcę podnieść temat do dyskusji by podnieść prędkość flot pokojowych.
Wiadomo, że prędkości eko nie podniesiemy, a na podniesienie wojennych jest bardzo dużo przeciwników, ale może warto by się zastanowić nad podniesieniem prędkości flot pokojowych.
Zwłaszcza, że właśnie klepnięto przyspieszenie ich na kilku uni z x2 na x4.
Ostatnia fuzja nie zmieniła dla nas nic, ale jak możemy się domyśleć to przez to, że większe fuzje przed nami.
A myślę, że w interesie znaczącej większości działałoby podniesienie jej do x3 lub x4.
W przyszłości zapewne czeka nas fuzja albo z uni 68 albo z Rosalind.
Dobrze byłoby wiedzieć, jakie są nastroje graczy i w którą stronę większość chciałaby dążyć.
Jako głównie górnik i ekowiec jestem za.
Temat co jakiś czas odtwarzany.
Niemniej jednak, Mroczny, należy zapytać flociarzy jak im to wpłynie na fs'y. Ty nie masz się co martwić, jesteś top1 eko bardzo daleko za innymi, duża część twojej floty to chyba gs (nie wiem, nie skanowałem, po punkach i osiągnięciu wnioskuje). Szybsze floty pokojowe to kosztowniejsze fs'y, co w ostatecznym rozrachunku już nie wygląda tak różowo. Trzeba robić ule, żeby zaoszczędzić, mniejszy rozrzut planet, mniejsze możliwości manewrowania.
Zresztą szczerze powiedziawszy jak patrzę na to uni to mam wrażenie że szybsze zwózki spowodują ostatecznie tylko szybszy przyrost bunkrów. Czy będziemy mieli pokojowe x2, czy x6 to niespecjalnie wpłynie na dynamikę gry. Ludzie będą się tylko rzadziej logować i klikać te setki tysięcy wr. zmiana prędzej osłabi niż wzmocni, bo zniechęci do budowania flot.
Ale jakby zrobić rewolucję obrona na PZ 15% to już by było coś. Ale bunkrownicy klikacze raczej na to nie pozwolą.