Obniżka kosztów - strata punktów?

• Cześć!

Zrodziło mi się pytanie, które jest w sumie całkowicie nieistotne, ale jak coś zostało poczęte, to niech się urodzi.

Istnieje możliwość obniżania kosztów. Np.: dzięki badaniu form życia można obniżyć koszty szpiegostwa.

Oczywiście te zniżki są mało odczuwalne, ale mimo wszystko badanie kosztuje mniej.

I tu rodzi się pytanie - Czy obniżenie kosztów będzie równać się z mniejszą ilością punktów w rankingu?

(Idąc za zasadą 'ilość wydanych surowców=ilość punktów).

Oczywiście w ogólnym rozliczeniu całej tej operacji i tak jesteśmy na plus przez wydanie surki na badanie obniżające koszt, ale mimo to - ciekawość pozostaje.

Z pozdrowieniami!!

• Chwila Mechy mają droższe budynki więc koszt większy i punkty od wydanych surowców się naliczają...

Zbieracze mają tańsze budynki + zniżki z badań i FŻ więc jak budynek kosztuje np 1.000.000 i mamy zniżkę 25% to wydajemy mniej surowca na i tak już tańszym budynku a dostajemy punkty z całej puli 1.000.000 pomimo 25% zniżki??

• Zbieracze mają tańsze budynki + zniżki z badań i FŻ więc jak budynek kosztuje np 1.000.000 i mamy zniżkę 25% to wydajemy mniej surowca na i tak już tańszym budynku a dostajemy punkty z całej puli 1.000.000 pomimo 25% zniżki??

Tak. Punkty sa liczone ze wzoru na koszt a nie z sumy surowcow. Tak by trzeba zapisywać całą historie co kiedy budowałeś i jaką miałeś zniżkę gdyby np. jakiś błąd wystąpił.

Dla pewnosci sprawdziłem 7poz. silosu dał 2 624 punktów gdy wydałem w przeliczeniu na punkty 2 604

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis