Obniżka kosztów - strata punktów?

• Cześć!

Zrodziło mi się pytanie, które jest w sumie całkowicie nieistotne, ale jak coś zostało poczęte, to niech się urodzi.

Istnieje możliwość obniżania kosztów. Np.: dzięki badaniu form życia można obniżyć koszty szpiegostwa.

Oczywiście te zniżki są mało odczuwalne, ale mimo wszystko badanie kosztuje mniej.

I tu rodzi się pytanie - Czy obniżenie kosztów będzie równać się z mniejszą ilością punktów w rankingu?

(Idąc za zasadą 'ilość wydanych surowców=ilość punktów).

Oczywiście w ogólnym rozliczeniu całej tej operacji i tak jesteśmy na plus przez wydanie surki na badanie obniżające koszt, ale mimo to - ciekawość pozostaje.

Z pozdrowieniami!!

• Chwila Mechy mają droższe budynki więc koszt większy i punkty od wydanych surowców się naliczają...

Zbieracze mają tańsze budynki + zniżki z badań i FŻ więc jak budynek kosztuje np 1.000.000 i mamy zniżkę 25% to wydajemy mniej surowca na i tak już tańszym budynku a dostajemy punkty z całej puli 1.000.000 pomimo 25% zniżki??

• Zbieracze mają tańsze budynki + zniżki z badań i FŻ więc jak budynek kosztuje np 1.000.000 i mamy zniżkę 25% to wydajemy mniej surowca na i tak już tańszym budynku a dostajemy punkty z całej puli 1.000.000 pomimo 25% zniżki??

Tak. Punkty sa liczone ze wzoru na koszt a nie z sumy surowcow. Tak by trzeba zapisywać całą historie co kiedy budowałeś i jaką miałeś zniżkę gdyby np. jakiś błąd wystąpił.

Dla pewnosci sprawdziłem 7poz. silosu dał 2 624 punktów gdy wydałem w przeliczeniu na punkty 2 604

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

,,Nie prowokuj! Brakuje ci rozrywki, to kup sobie granat (taki owoc),, Crysis