Jaki to ma sens?

• Głównie dlatego, że ogame z założenia było grą strategiczną, która nagradzała długoterminowe planowanie i cierpliwość.

Niestety stała się kolejną grą która polega na bezmyślnym klikaniu i farmieniu przez zombiaków, którzy są chętni kupić antymaterię tylko dlatego, że właśnie dostali za darmo 50 milionów metalu lub 200 rozpruwaczy z godzinnej ekspedycji w drugim dniu swojej gry.

• Głównie dlatego, że ogame z założenia było grą strategiczną, która nagradzała długoterminowe planowanie i cierpliwość.

Niestety stała się kolejną grą która polega na bezmyślnym klikaniu i farmieniu przez zombiaków, którzy są chętni kupić antymaterię tylko dlatego, że właśnie dostali za darmo 50 milionów metalu lub 200 rozpruwaczy z godzinnej ekspedycji w drugim dniu swojej gry.

nie zgodze sie z przedmowca , bezmyslne klikanie nic tu nie daje ,doswiadczeni zjedza Cie na sniadanie z takim podejsciem , a upolowac kogos tez trzeba potrafic

• jestem nowym graczem ogolnie gram pierwszy raz w ogame i akurat wybralem odkrywce , gra sie ta klasa bardzo przyjemnie no i dosc efektywnie nie powiem , nie wiem jak to wyglada w innych klasach ale odkyrwca jest op

To sobie teraz wyobraź, że dostajesz 12 razy mniej surowców i floty z ekspedycji i praktycznie nie zyskujesz nic więcej.

Witaj w klasie zbieracza.

A jeśli nie masz czasu wysyłać ekspedycji co godzinę tylko wyślesz jedną 12godzinną to zarabiasz wtedy jakieś 144 razy mniej surowców.

A twoja ekonomia jest nic nie warta bo twoje rozbudowane kopalnie produkują i tak przez cały dzień mniej niż tyle co odkrywca zarobi w jedną godzinę.

nie zgodze sie z przedmowca , bezmyslne klikanie nic tu nie daje ,doswiadczeni zjedza Cie na sniadanie z takim podejsciem , a upolowac kogos tez trzeba potrafic

Nikogo nie upolujesz jeśli nie zarabiasz poprzez bezmyślne klikanie wysyłając co godzinę 420 transpoterów i pionera.

Musisz nieustannie farmić aby mieć cokolwiek.

• Dobrze rozumiem... mamy zredukować zyski aktywnych graczy, bo ty nie masz czasu na grę, a nie chcesz za bardzo odstawać?

Wystarczyłoby tylko aby we wzorze ekspedycji mnożnik prędkości uniwersum był dla wszystkich klasy postaci bo i tak odkrywcy mają już mnożnik 1,5. Więc nie rozumiem dlaczego na uni x8 dostają oni jeszcze dodatkowy mnożnik x8 co daje im łączny mnożnik x12.

Ile razy mam tłumaczyć jedną rzecz w kółko abyście zrozumieli?

• Ile razy mam tłumaczyć jedną rzecz w kółko abyście zrozumieli?

To samo pytanie mógłby skierować do ciebie prawie każdy* rozmówca w tym temacie.

Nikogo nie upolujesz jeśli nie zarabiasz poprzez bezmyślne klikanie wysyłając co godzinę 420 transpoterów i pionera.

Dokładnie, możesz wysyłać np. 200 transporterów aby w pewnym momencie doszło do podświadomości, że ekspy dają mniej od zbieracza i sprawa rozwiązana!

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Dobrze rozumiem... mamy zredukować zyski aktywnych graczy, bo ty nie masz czasu na grę, a nie chcesz za bardzo odstawać?

Wystarczyłoby tylko aby we wzorze ekspedycji mnożnik prędkości uniwersum był dla wszystkich klasy postaci bo i tak odkrywcy mają już mnożnik 1,5. Więc nie rozumiem dlaczego na uni x8 dostają oni jeszcze dodatkowy mnożnik x8 co daje im łączny mnożnik x12.

Ile razy mam tłumaczyć jedną rzecz w kółko abyście zrozumieli?

Nie no najlepiej tylko wchodzić na ogame co 6-7 h i zwieść surowce... śmiać się w twarz ludziom którzy zarywają nocki żeby właśnie mieć więcej niż zbieracz.
    To jest myślenie dzisiejszej młodzieży, przy najmniejszym nakładzie pracy, mieć niesamowite zyski.

Ja jak miałbym grać tak jak Ty chcesz to nie traciłbym czasu na grę, bo są ludzie którzy latają na wydobycie po 50kk surowców... Zapraszam na Quantum zobaczysz jak wygląda Życie zbieracza. ;)

Miłego wieczoru;)

UNI 1 aMGF OFF
    UNI 14 IMMORTAL/Avalone OFF
    UNI 31 CDN/NH OFF
    UNI 40 NN OFF
    UNI 52 GAC OFF
    UNI 60 AKUKU OFF
    UNI FORNAX CHAOS OFF
    UNI Quantum CHAOS ON TOP22

BEZ KUPOWANIA SUROWCÓW:thumbup:

• Każdy czerpie przyjemność z gry na swój sposób. W XXI wieku, już niemal połowa kraju to rozumie, że nie ma jednej utartej drogi w życiu. Druga woli średniowiecze i siedzenie na tyłku w domu. I co, mam teraz się wkurzać, że korzystają z moich podatków? Jeżeli jest taka możliwość, to niech siedzą, a sutener rządzi. Mam głowę na karku, to sobie poradzę. Jak się nie pododba, to inne gry, granice, drzwi, stoją otworem, można bez płaczu zmienić warunki :)

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• Każdy czerpie przyjemność z gry na swój sposób. W XXI wieku, już niemal połowa kraju to rozumie, że nie ma jednej utartej drogi w życiu. Druga woli średniowiecze i siedzenie na tyłku w domu. I co, mam teraz się wkurzać, że korzystają z moich podatków? Jeżeli jest taka możliwość, to niech siedzą, a sutener rządzi. Mam głowę na karku, to sobie poradzę. Jak się nie pododba, to inne gry, granice, drzwi, stoją otworem, można bez płaczu zmienić warunki :)

koledze to chyba mefedron za bardzo wszedł w nos?

Po co się "spinasz"? :D Przecież obaj macie podobne przemyślenia :D A jak chcesz pisać o polityce to załóż osobny wątek. Też się wkurzam, że korzystasz z moich podatków, ale musisz się jeszcze podszkolić w interpunkcji . . . :D Dobranoc.

• Zmień klasę na odkrywce w godzinę wyślesz ekspy masz cały dzień z bani po co ten płacz?

• dzis z ekpso 9x po 8h dostalem 14kk metalu reszta nic to tak duzo ? wydaje sie ze to czynnik losowy i wcale tak nie jest ze odkrywca plywa w surce , patrzac na to jak wyglada zapotrzebowanie na surowce bez latnia nie zdobedziesz odpowiedniej ilosci do rozwoju.

• 9x po 8h dostalem 14kk metalu reszta nic to tak duzo

Aż by się chciało 9x8 = 72 :trollface: Niestety to pierwsze wpływa tylko na anty, ale drugie na opóźnienie (przyspeszenie) w powrocie.

Kiedyś pisałem, że de dłużesze ekspy mogłyby zwiększać szansę na duże znalezisko. Chodzi o to, że wysyłając normalnie zarabiamy więcej, ale za takie dłuższe ekspy np. powyżej 8 godz. szansa na duże rozdanie by się podwoiła do 2%, 16 godz. kolejne podwojenie 4%, 32 godz. daje 8% itd. Nie dawałoby to dużo, ale byłaby satysfkacja szczegolnie dla tych, którym się nie chce.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Aż by się chciało 9x8 = 72 :trollface: Niestety to pierwsze wpływa tylko na anty, ale drugie na opóźnienie (przyspeszenie) w powrocie.

Kiedyś pisałem, że de dłużesze ekspy mogłyby zwiększać szansę na duże znalezisko. Chodzi o to, że wysyłając normalnie zarabiamy więcej, ale za takie dłuższe ekspy np. powyżej 8 godz. szansa na duże rozdanie by się podwoiła do 2%, 16 godz. kolejne podwojenie 4%, 32 godz. daje 8% itd. Nie dawałoby to dużo, ale byłaby satysfkacja szczegolnie dla tych, którym się nie chce.

Dobrze, że nie 7x9, bo uj wie co by z tego wyszło o Jezuuu =O

Czesio robił furorę nawet w ekipie @policjantkipolicjanci 🥹😍 #wm  #włatcymóchone #czwórka #polsatjesień24 #czesio