go serwerów

• Czy GO zarządzający uniwersami mają jakiś odgórny regulamin czy działają na zasadzie własnych reguł "niemoralności"

ot tak sytuacja z serwera Eris na którym gram:

Wiele mcy mój sąsiad za to że mu skasowałem pożal się boże flote mścił się na mnie, poczynając od obraźliwych nicków jak " kaladin to ch.." a kończąc na wysyłaniu ataków na 10% prędkości, zazwyczaj to był 1 gs z misją niszcz. Ponieważ ani ja, ani jego ówcześni sojusznicy nie byli w stanie go od tego odwieźć zacząłem wysyłać tickety. Większość była zlewana bo jak odpowiedz przychodziła po paru dniach to atak już zdążył dolecieć, tu przedstawię tylko ostatni ticket z którego dowiedziałem się że atakowanie na 10% i spamowanie komuś logów przez parę dni albo tydzień to jest taktyka mająca na celu zmęczenie przeciwnika:

SCR z Supportu

przestałem więc wysyłać tickety, zacząłem urlopować żeby nie widzieć non stop ! na grze, zazwyczaj po urlopie moj prześladowca zapominał na pare dni/ tygodni i nie uruchamiał się puki nie przeskanowałem go przypadkiem skanowaniem systemowym.

Ale dzisiaj dowiedziałem się że taka sama taktyka zmęczenia przeciwnika jest łamaniem regulaminu ale TYLKO POD WARUNKIEM że jest to znajomy go albo osoba wspierająca gre wystarczającą ilością gry bo mój sojusznik dostał taką oto wiadomość od nieszanownej pani go:
    A o to groźba od pani go

• Czy GO potrafi wytłumaczyć dlaczego nie są to podwójne standardy zasad OGame, w zależności od użytkownika któremu próbuje się "taktycznie" uśpić czujność? Czy FBoss są w jakiś sposób specjalnie uprzywilejowani, czy obowiązują ich zasady takie jak wszystkich, czy to kwestia "interpretacji" zasad? Czekamy na oficjalną odpowiedź.

• Znaczy się tak polecę formułkami z forum na starcie

• Spam niszcz

Wysyłanie misji niszcz na czas dłuższy niż 12h jest zabroniony. Dla Universów o podwyższonej prędkości czas ten jest proporcjonalnie krótszy (tj. dla Universum z flotą x6 wynosi on 2h itd). Wszystkie misje niszcz, które wysyłane są w taki sposób aby maksymalnie wydłużyć ich czas karane są wg Zasad Gry.

UWAGA: Aby gracz został ukarany poszkodowany musi zgłosić się do Supportu i zamieścić pełen screen z gry (nie ucięty, nie modyfikowany) z widoczną lecącą flotą.”

pod opcja odpowiedzi masz kolejny „przycisk” skarga otrzymując taką odpowiedź jednak nie wdawałbym się w dalszą dyskusję z GO tylko posłał ticket wyżej z prośbą weryfikacji tego przez osoby z większym doświadczeniem (GA) bo tak jak moim zdaniem jak i raczej większości graczy był to ewidentnie spam podglądu. Co innego jakby na fali wracała flota 20-30h wtedy rozumiem wysłanie pilota żeby jednak nikt nie wbił przed agresora i w tym przypadku jest to część większego planu ale w twoim przypadku jakoś nie widzę ST, złomowania czy innych działań poza właśnie SPAMEM PODGLĄDU. Miłego wszystkim wysyłanych RMP. Ostateczną

• Obraz

Jak widać na załączonym obrazku SGO, GO czy inni mają możliwość przetłumaczenia sobie na "swoje" zaistniałej sytuacji, bo przecież zawsze piszą, że każdy ticket odnoszący się do tejże samej lub podobnej sytuacji (zależy kto rozpatruje i "osądza") jest rozpatrywany indywidualnie. Nie umniejszam Tobie ani innym, którzy z Naszym supportem jeszcze nie "skrzyżowali" się wystarczająco, ale w końcu ogarniesz, że nie wszystko "działa" tak jakbyśmy chcieli żeby "działało" ^^

Btw . . .

Obraz

Kto to jest Tofik i AstroAlgorithm? Jacyś nowi z netflixa? xD xD

• Na mnie też leciały gsy przez 5 galaktyk mimo że gościu miał planety obok mnie. Zgłosiłem i dostałem to

Dziękujemy za zgłoszenie.

OGame jest grą strategiczną i niektórzy gracze stosują taką taktykę aby uśpić czujność gracza. Rozumiem, że dla Ciebie takie ataki są denerwujące jednak niestety atak, który został wysłany na Twoją planetę nie może być uznany za spam podglądu i złamanie Zasad Gry.

Jeżeli ataki się powtórzą proszę wysłać kolejne zgłoszenie.

• Tofik i AstroAlgorithm...

Ciekawe czy konto na forum mają :)

Pewnie nowy narybek :D

A co do niszczów, to powinny być karane, bo nie ma nic bardziej denerwującego niż notorycznie migający czerwony trójkąt :D

• Na mnie też leciały gsy przez 5 galaktyk mimo że gościu miał planety obok mnie. Zgłosiłem i dostałem to

Dziękujemy za zgłoszenie.

OGame jest grą strategiczną i niektórzy gracze stosują taką taktykę aby uśpić czujność gracza. Rozumiem, że dla Ciebie takie ataki są denerwujące jednak niestety atak, który został wysłany na Twoją planetę nie może być uznany za spam podglądu i złamanie Zasad Gry.

Jeżeli ataki się powtórzą proszę wysłać kolejne zgłoszenie.

toż on nie trudzi się żeby napisać coś od siebie bo to słowo w słowo to co mi wysłał xD może to nie GO tylko zatrudnili AI do pisania ticketów :D