Odkrycia form życia - opcja w pełni losowa?

• Czy jest możliwość zwiększenia efektywności odkryć? Badanie, odpowiednia FZ, przedmiot?

Średnio 1 odkrycie na 46 puszczonych slotów, to na wyższych poziomach jakaś masakra ;(

Kolega z uni zapuścił bota i w niecały miesiąc zrobił już większy % niż ja w zasadzie od początku FZ ;(

Druga sprawa czysto z ciekawości jak wygląda u innych % w zależności od posiadanych FZ? Dziwnym trafem największy % odkryć mam na FZ, których mam na 1 planecie lub wcale, a najmniejszy tych co 9. Różnica to aż 4 pełne poziomy xD

:whistling: Każdy zasłuży na miejsce w moim hostelu, nawet ty milcząca, brykająca owieczko :whistling:

• Nie wiem czy dobrze rozumiem

Pytasz czy da się zwiększyć szanse na trafienie rasy podczas wyprawy po odkrycia

Odpowiedź brzmi

Nie

Jest to randomowe ale przy dużej ilości odkryć statystycznie przewidywalne.

Średnio 10% wypraw to odkrycie rasy czy też zdobycie expa dla już znalezionej

Jednego dnia będzie to 3% innego 20%

Ale w długim terminie będzie to 10%

• Jemu chodzi może o teorie o wysylaniu misji np. o 14, zaraz po resecie kiedy wedle tej teorii pula jest duża i znajduje sie dużo form. Też nie mogę znaleźć kto to napisał, ale nie traktuje tego serio.

Pewnego razu nie wysyłałem misji przez tydzien, potem znajdywałem przez 2 tyg form na 11-12% i dobiłem do top 3, a następnie miałem kilka dni całkiem bez trafien (na jakieś 1%) i z top 3 przekoczyłem na top 30. Dlatego ta statystyka jest dla mnie bez sensu, chyba że na starym uni gdzie ludzie mając 100 poziom latają dalej dla sportu.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis