Bunkier oGame.pl

• Witam,

wiem,że przeważjąca ilość tu zebranych osób nie lubi bunkrów, ale mam pytanie :)

Jaki jest obecnie top1 bunkier na polskiej społeczności ;)?

czy już ktoś u nas ma to zadanie wykonane :)?

Pochwalcie się swoimi okopami :)

image.png?ex=67d9a2c3&is=67d85143&hm=dd2a089a580fe7870b49fecdccbbf67eb9896c4af4c34486cfed12772daeecf3&

• Taka obrona to lata pracy - 100000000/3600/24/365 = 3,17 roku ciągłej pracy stoczni. Ja celuje tylko w skóre planety na drugim koncie, choć widziałem takich, co to mają odblokowane...

Mam nadzieje ze temat nie powstał po to, by utrudnić zdobycie przy pomocy innego osiągnięcia -,,koniec universum,, :trollface:

kostruktorwiezy.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Taka obrona to lata pracy - 100000000/3600/24/365 = 3,17 roku ciągłej pracy stoczni. Ja celuje tylko w skóre planety na drugim koncie, choć widziałem takich, co to mają odblokowane...

Mam nadzieje ze temat nie powstał po to, by utrudnić zdobycie przy pomocy innego osiągnięcia -,,koniec universum,, :trollface:

kostruktorwiezy.png

Jakie 3 lata. Raczej nieco ponad 3 miesiące.

• Jakie 3 lata. Raczej nieco ponad 3 miesiące.

Można też w 3 minuty przeklikać za anty.

3,17 roku masz przy 1 kolejce budowlanej, plazmatorek wyjaśnił już to, a żeby to było 3 miesiące bez anty to potrzeba by 13 slotów budowly floty czyli min 20+12*2=44 poz. centrum monazu.

A więc zbudowanie 100kk obrony to koszt 200mld surowca a centrum monazu 216,747mld, a tu sumuje surke bez przeliczenia kryształu to wydzie pewnie z 1,5 razy droższe. Coś takiego nie ma absolutnie sensu gdy nie gra się flotą... dość dużą. Ale czy można? Tak mozna:trollface:

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• wyjaśnisz mi po co budować tak wysoko centrum montażu skoro do twojej teorii wystarczy mieć je na 24 i raz dziennie klikac żeby wybudowało 99999 wr na przykład.

może się mylę ale nawet przy 100 centrum montażu będziesz mieć dalej tylko 2 kolejki jedyne co się zmieni to możliwa ilość pozycji w tej drugiej (mechów).

• raz dziennie klikac żeby wybudowało 99999 wr na przykład.

Minimalny czas budowy to 1sek czyli 99999 buduje się przez 99999/3600/24=1,16dnia. Zeby zbudować 100kk to potrzeba 1157 dni. Ja rozumiem że na 20 poz mam 2 kolejki które robią się osobno czyli czas dziele przez dwa, tak samo 2 sloty dziele na 3, 3 sloty na 4 itd. Żeby było 90 dni to trzeba na 13 slotów podzelić, a wiec dodatkowe 12 slotów to bedzie 42 poziom c.motażu. Jak tego używacie to opiszcie czy to tak działa?

• działa to w ten sposób, normalną stocznie możesz zapchać na ile Ci się podoba, na godzine, na tydzień lub jak masz surowce nawet na 2 lata prawda? masz nieskończone sloty w tej kolejce.

po odblokowaniu stoczni mechów dostajesz dodatkową kolejkę czyli tak jakbyś miał 2 stocznie, różnica tkwi w tym że możesz tam dać jedno zlecenie, nieważne czy każesz tej stoczni przerobic 10k czy 99999 masz tylko jeden slot w kolejce, co kolejne 2 poziomy dostajesz kolejny slot w tej kolejce czyli możesz wrzucić już 2x 10k statków różnych lub 99999 różnych czy takich samych.

mam nadzieje że nie zagmatwałem.

• No widzisz, czyli jednak zdobycie 5 poziomu osiagniecia ,,odizolowany,, zajmie połowe czasu, który policzyłem czyli minimalnie półtora roku, a nie 3 miesiące. Tę planetkę już dawno zrobiłem, a też na tym koncie z samego wydobycia jestem w stanie zapchać 1 kolejkę więc nie sprawdzałem tego, choć mam to w planach.

• Jakie 3 lata. Raczej nieco ponad 3 miesiące.

Można też w 3 minuty przeklikać za anty.

3,17 roku masz przy 1 kolejce budowlanej, plazmatorek wyjaśnił już to, a żeby to było 3 miesiące bez anty to potrzeba by 13 slotów budowly floty czyli min 20+12*2=44 poz. centrum monazu.

A więc zbudowanie 100kk obrony to koszt 200mld surowca a centrum monazu 216,747mld, a tu sumuje surke bez przeliczenia kryształu to wydzie pewnie z 1,5 razy droższe. Coś takiego nie ma absolutnie sensu gdy nie gra się flotą... dość dużą. Ale czy można? Tak mozna:trollface:

Mój błąd. Wziąłem pod uwagę 4 etap gdzie jest 10kk. 5 etap ma 100kk.