🏆 Ukryte trofea (★★★★★★) - dyskusja

• W końcu wyłapałem u gracza ,,scorer,, kolejność trofeów sekretnego numerologa - hurtownik, który jest jednak przed licytatorem.

Przeglądając dane natknąlem się na pierwszej stronie na kilku graczy, który też to odblokowali. Zakładam, że to dzięki przywróceniu dopalaczy kris i energi brąz, choc też pytanie, czy nie chodzi i ilość odblokowań jak na początku mówiłem. Więc czy może ktoś potwierdził którąś z opcji? Czy jest to 25 różnych itemów czy jakiaś ich ilość np. 200-300 (event)? Dobrze ze przynajmniej ten licytator jest już potwierdzony.

_________

Ogólnie to ilość, a nie 25 różnych wydaje się bardziej ,,prawdopodobna,, bo to zgodnie z tekstem prawdopodobnie, a nie na pewno miało się mi udać poznać wszystko, a jak pisze holon przy losowym odbieraniu itemów raz dziennie, żeby trafić 25 różnych potrzeba (bez wymian za anty)

Średnia liczba dni: 344,6 ± 146,2 (miesięcy: 11,5 ± 4,9)

Więc byłoby ciekawe, gdyby sekretna liczba właśnie wynosiła coś koło 345, o ile można było tyle odebrać z ewentami (na oko myśle że tak)

__________ edit2_________

Mój szacunek maksymalnej liczby przedmiotow odebranych od startu osiągniec do odkrycia hurtownika z eventem I/Ex6.

1. Od 17.10.24 do 7.5.25 mineło dni: 203

2. Było wtedy 8 eventow, które trwały dni: 34

3. Maksymalna liczba itemów to: 203+34*(6-1) = 373

4. Dla odbierania 5 dziennie (trzeba kiedyś spać): 203+34*(5-1) = 339

5. Po miesiącu, kiedy gracze zaczeli to odblokowywać : 30+339 = 369 :love:

Myślę że gdyby faktycznie chodziło o ilość, co by wyjaśniało dlaczego gracze to odblokowali pomimo buga w IE. Pierwsze odblokowanie to musi być odebranie prawie wszystkiego - także to 345 jest jak najbardziej możliwe, może to być nawet 369 :trollface:

hurtow-kolejnosc.png

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

Edited 3 times, last by Crysis ().

• ilość, a nie 25 różnych wydaje się bardziej ,,prawdopodobna,, bo to zgodnie z tekstem prawdopodobnie, a nie na pewno miało się mi udać poznać wszystko, a jak pisze holon

Ciekawy punkt widzenia, możliwe że masz rację. Ja w ramach podobnej teorii zaproponowałbym m.in. liczbę przypadającą na każdy dzień w roku - 365.

Co więcej, na grupie dyskusyjnej pojawiały się już takie przypuszczenia bowiem jeden z graczy twierdził, że otrzymał osiągniecie podczas gdy na pewno nie odebrał wszystkich typów przedmiotów. Można to jednak wyjaśnić inaczej, mianowicie wymieniając przedmioty wylosował je, ale ostatecznie odebrał co innego. Zaliczyło mu więc za samo losowanie, co również jest logiczne (Przypadek C w moich obliczeniach).

Tymczasem pozostaje wciąż niewyjaśnione jak pomimo błędu w Imporcie/Exporcie (brak K10 i E20) w ogóle to osiągniecie odkryto! Liczba odebranych przedmiotów jest w tym wypadku najprostszym rozwiązaniem, choć jak dla mnie niesatysfakcjonującym. Zakładając, że chodzi o konkretną liczbę przedmiotów, można jeszcze zapytać, czy losując dziennie 3 razy przyspieszymy proces? Raczej nie, bo osiągniecie zapewne odkrytoby szybciej.

Podsumowując, nadal nie wiadomo na pewno (przynajmniej mnie) co odblokowuje osiągniecie hurtownika. Jest to jednak albo odbiór 25 typów, albo konkretna liczba z przedziału [300, 373].