Cześć!
Szukam niepodważalnej (najlepiej podpartej doświadczeniem własnym) odpowiedzi odnośnie tych rzeczy:
1. Czy faktycznie bandyci są zawsze celem honorowym, nawet jeśli są w kolorze białym?
2. Czy wyjęty spod prawa to też cel honorowy?
3. Czy honor jest naliczany za 100% zniszczonych wieżyczek obronnych czy tylko za ~30%? - spotkałem się z informacją, że to co się naprawi po walce nie jest liczone - czyli ~70% odpadałoby?
4. Jednostki cywilne, za które honor nie przysługuje, to: sondy, satelity, transportery, recyclery
Szukam i szukam w sieci na ten temat i nie mogę się doszukać żadnej jednoznacznej odpowiedzi, zatem będę wdzięczny za rozjaśnienie
Punkty honoru za..?
-
- Gra
- zabity
-
-
1. są biali bandyci i zgarniasz wtedy 50% (chyba że się coś zmieniło, ale szczerze wątpię )
2. wyjęty spod prawa NIE jest honorowy. Różowy = biały
na 3 i 4 nie znam odpowiedzi bo się nigdy nie zastanawiałam nad tym
-
dzięki! punkt 1 mnie najbardziej interesuje, bo to dobra alternatywa dla żółtych celów, które są dość nieuchwytne. pytam o tych różowych, bo teoretycznie możliwa jest sytuacja w której żółty atakuje czerwonego stając się różowym, co byłoby głupawe. chyba że to nie tak działa. punkty 3 i 4 przydałyby się do napisania kalkulatora. swoją drogą takowego też nigdzie nie znalazłem
-
sprawdziłem i za atak na białego bandytę jest ujemny honor, nie polecam, a opis powinien zostać zmieniony bo wprowadza w błąd
-
3. Tylko te 30% a przy aktywnym mechaniku który daje połowę strat obrony .... ciężko stwierdzić no chyba 15% się liczy
4. W stoczni jest podział na statki bojowe i cywilne odpowiednio po lewej i prawej stronie, wszystko ładnie widać
-
sprawdziłem i za atak na białego bandytę jest ujemny honor, nie polecam, a opis powinien zostać zmieniony bo wprowadza w błąd
Szkoda. Tak to proceder bandytyzmu można by dusić w zarodku, a tak nie dziwne, że są dzbany z kilkoma miliardami na minusie i nie przeszkadza im to w żaden sposób. Ot kolejna ikonka, która nic nie daje.
-
Szkoda. Tak to proceder bandytyzmu można by dusić w zarodku, a tak nie dziwne, że są dzbany z kilkoma miliardami na minusie i nie przeszkadza im to w żaden sposób. Ot kolejna ikonka, która nic nie daje.
Z drugiej strony z dodatniego honoru też niewiele wynika, a ci przynajmniej tracą 100% surowców i brzydko wyglądają :p imho spoko - jest dowolność wyboru dobrej lub złej ścieżki, jak w starych warsach ciemna i jasna strona. możnaby to urozmaicić na tysiąc różnych sposobów które też napędziłyby grywalność, ale cóż.. to nie wątek od tego, tylko od klarowania wątów odnośnie systemu zdobywania/liczenia tych punktów czy to w tę czy tamtę stronę
podsumujmy:
1. tylko żółci dają honor, biali bandyci niestety nie (a mogliby) - opis ikonki bandyty wprowadza w błąd
2. co do zasady wyjęci spod prawa nie dają honoru - wciąż niejasne co się dzieje z żółtym celem wyjętym spod prawa
3. jest rozbieżność między ilością honoru wynikającą ze wzoru a faktycznym wynikiem i nie wiem co za tym stoi
4. jasna kwestia - cywilne jednostki nie wliczają się do honoru