Adam [SzO] & Valhalla [SzO] & Megan [SzO] vs. Malec [BHW] ~ 2.824.101%

• Na drugą nóżkę po Magnacie :fgrin:
    Pozdrowionka dla Szopowej ferajny i Freedoom :piwko:

Dnia 07-12-2024 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Adam [SzO]

Pancernik 24.579.211

Agresor Valhalla [SzO]

Pancernik 20.000.000

Agresor Megan [SzO]

Sonda szpiegowska 999

Obrońca Malec [BHW]

Mały transporter 79.522

Duży transporter 59.236

Krążownik 1.000.015

Okręt wojenny 1.119.767

Recykler 969.303

Sonda szpiegowska 25.117

Gwiazda Śmierci 602

Pancernik 400.567

Reaper 1.493.212

Pathfinder 231.183

Wyrzutnia rakiet 278.093

Lekkie działo laserowe 41.084

Ciężkie działo laserowe 8.164

Działo Gaussa 2.410

Działo jonowe 9.753

Wyrzutnia plazmy 3.757

Mała powłoka ochronna 1

Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Adam [SzO]

Pancernik 24.562.088 ( -17.123 )

Agresor Valhalla [SzO]

Pancernik 19.986.462 ( -13.538 )

Agresor Megan [SzO]

Sonda szpiegowska 904 ( -95 )

Obrońca Malec [BHW]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

0 Metalu, 22.399 Kryształu i 1.054.415.770 Deuteru

Agresor stracił łącznie 2.606.280.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 402.196.124.000 jednostek.

At these space coordinates now float 157.721.640.300 metal, 94.782.537.500 crystal and 29.905.932.000 deuterium.

Agresor przejął łącznie 1.054.438.169 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 156.801.810.300

Kryształ: 93.556.024.899

Deuter: 30.500.432.770

agresor zyskał łącznie 280.858.267.969 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -225.348.470.000

Kryształ: -134.467.301.399

Deuter: -43.434.790.770

obrońca stracił łącznie 403.250.562.169 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 5.0.0-beta

• Jeszcze dzisiaj pisałem z sojusznikami że gra nie ma już sensu dla flotowców ,skoro mozna sobie kupić flotę , i świrować zajebistego gracza .

Umiejętności to jedno ,ale zbudować flotę od podstaw ,to już ciężko co ?

No nic nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem .

Historyja taka , poleciałem na jednego pana i podczas lotu zrobiłem sobie drzemkę , nastawiłem sobie budzik przed powrotem z ataku , koleś się niestety zalogował ,uciekł , nawet nie wiedziałem, bo sobie smacznie drzemałem :) po pobudce zobaczyłem nie tylko pusty raporcik ,ale i mój spadek ,wiec atakierzy trafili w okienko, i to idealnie , zajrzałem 13min. po ataku .

Graty wyczucia i na tym kończy się moja zabawa , nie ma sensu taka zabawa ,Ja kasy na pewno nie właduję w cyferki ,wiec powodzenia dla reszty graczy co grają tak jak Ja .

A atakierom powodzenia w umilaniu gry dla graczy uczciwie grających ,i wiecie o co mi chodzi ,co znaczy uczciwie .

• Też zdarzało mi się spóźnić w odbiorze floty. Ostatnim razem to na Uni Undae.

Cóż mi przyszło zrobić? Ano - pogratulować agresorowi, że idealnie trafił w czas mojej nieobecności.

I nie było z mojej strony żadnej mowy o jakichś pretensjach.

Przyszło mi machnąć na to ręką i grać dalej.

Wspominasz o grze za pieniądze. Ale to nie jest wina tych, którzy tak grają. Firma GameForge takie wprowadziła możliwości. No to jest to w tej grze legalne.

Już od dawna mam w głębokim poważaniu wszelkie parcie na szkło. Chce mi się - to sobie chwilkę pogram. Nie chce mi się to sobie pourlopuję.

A starcie? Potężne.

Zatem - wypada pogratulować.

I podziwiam Was za to, że się Wam chce.

A Tobie Malec - czego sobie życzysz.

Pozdrawiam.

• Tak Almera msz rację , tyle że zaczynając grę były inne zasady ,zmieniali je bez względu na ludzi i ich zdanie ,także lekka przesada , jak by dali surkę dla kopaczy na kopalnie ,to by nie krzywdzili flociarzy którzy klepią flotę latami ,nagle zmiany i dostajesz pstyczka w nos bo mozna zakupić sobie flotę . moze i ecowcy też byli by pokrzywdzeni ,jak by mozna było tylko kopalnie czy technologie budować za zakupione paczki ,tyle ze kto by inwestował w to kasę ? a tak to serwery działają bo są ludzie którzy ładują kasę we flotę i wszyscy zadowoleni ,oczywiście prócz flotowców którzy nie mają ochoty kasy wydawać na flotę ,Ja osobiscie też ze 30 paczek zakupiłem w kadencji ,ale to było przeznaczone na jakieś techy ,czy badania bo brakło i się nie chciało czekać aż się nazbiera , ale nie we flotę ,i mało tego ,nie szczycił bym się tym na boardzie i naśmiewał z ludzi którzy zrobili to uczciwie z mojej strony patrząc .

Pozdrawiam Almera miła i sensowna wypowiedź ,patrząc oczywiście że świat i zabawa idzie do przodu ,ale dla flotowców to niestety koniec zabawy .

• Ale po co te żale Malec?

Zasnąłaś, dostałeś złoma i tyle w temacie. Myślisz że ktoś kto stawia flotę bez paczek nie dał by rady Cię zezłomować? ?(

Proszę Cię, nie bądź śmieszny.

Agresorom gratuluję wyczucia a obrońcy czyli Tobie Malec "Ogarnij się chłopie" 8o

• Agresorzy szaleją ostro na uni...

Pierwsze starcie dnia ucieszyło całe uni i całe Disco

Drugie też zacne jak sami napisali na drugą nóżkę...

To ciekawe jakie będzie na kaca :D

Graty przetapiajcie Madzia czeka

Pokonanemu Szo i chęci do gry na przykład EKO .

• Wspominasz o grze za pieniądze. Ale to nie jest wina tych, którzy tak grają. Firma GameForge takie wprowadziła możliwości. No to jest to w tej grze legalne.

Już od dawna mam w głębokim poważaniu wszelkie parcie na szkło. Chce mi się - to sobie chwilkę pogram. Nie chce mi się to sobie pourlopuję.

Dokładnie tak, nie ma co się nakręcać na wyścig szczurów, chcesz - wydajesz kasę na paczki, nie chcesz - wydajesz kasę na coś innego.

Jedynym winnym podmiotem za taki stan rzeczy jest GF, ale jako że są oni wydawca to dopóki hajs się zgadza to mają opinie i życzenia graczy w czterech literach 🙃

Natomiast wylewanie żali, że zezlomowal Cię gracz A,B,C jest troszkę słabe. Zrobiłeś błąd - ktoś wykorzystał, przyjmij na klatę i zrób z tym co chcesz.

• Ale po co te żale Malec?

Zasnąłaś, dostałeś złoma i tyle w temacie. Myślisz że ktoś kto stawia flotę bez paczek nie dał by rady Cię zezłomować? ?(

Proszę Cię, nie bądź śmieszny.

Agresorom gratuluję wyczucia a obrońcy czyli Tobie Malec "Ogarnij się chłopie" 8o

Valhalla [SzO] & Megan [SzO] & Adam [SzO] vs. Malec [BHW] ~ 7.990.846%

A teraz zabierz paczkomaty z gry i dołóż co najmniej połowę tego co tu miałem floty ,bo tak by to wyglądało zapewne w tej chwili ,i powiedz mi , dał byś radę ?

Więc wpierw pomyśl za nim coś napiszesz .

W tedy bym nie urlopował ,bo bym grał sobie swobodnie ,czyli kopalnie by kopały ,a ja bym częściej latał .

Taka jest różnica właśnie miedzy ludźmi którzy nie kupują floty a paczkomatami .

Jak nie widzicie różnicy ,to chyba nie zemną coś tu jest nie tak .

Ilu STarć by tu nie było, gdyby nie było paczek ?

Do tego jeszcze oszuści w kombinowaniu z innego Uni ,a wy im wchodzicie od tylnej strony ciała , powód ? Bo liczycie na to że was to nie spotka trzymając nos w czekoladzie .

I czy płaczę ? Nie .Ale mnie to wkurza ,jak można szybko spierdzielić grę dla kasy.

Znam zasady ,tyle że te zasady zostały narzucone graczom po latach stawiania czegokolwiek, jak już człowiek był od tego syfu w pewien sposób uzależniony .

I to nazywacie uczciwością .Ok .Dla tego bawcie się dalej i nie wyciągajcie nosków z ich tyłków . I jak będą pluli wam w twarz ,to wmawiajcie sobie że deszcz pada .

Brawo Wy za wasz tok myślenia .

• Malec ale o co Ci teraz chodzi ? PAczki są od dawna można je kupować tak samo jak dodatkowe sloty itd

Za pierwszym razem dostałeś bo według autora Starcia brzydko komentowałeś coś tam więc się Tobą zainteresowali

Na tym uni jest wielu flociarzy bez paczek nie siedzących w pupciach komuś i daja sobie radę poprostu się pilnują .

Drugi raz dostałeś bo zrobiłeś mega błąd.... drzemka podczas ataku ? Serio ? To jak zaproszenie do gonga które jak widać zostało wykorzystane .

To uni jest dosyć spokojne nawet ekipa Ciebie złomująca nie jest jakaś obsesyjna na punkcie starć nie grają 24h żyją jak normalni ludzie kiedy mogą wtedy grają jak jest okazja to latają... Ty zostałeś taką okazją na własne życzenie .

A co do ilości floty... nawet jeśli z paczek to z legalnego systemu gry na który się każdy z nas zgodził podpisując OWU .

I żeby nie było nie siedzę nikomu nosem w pupie...nos mam czysty

A Ty weź się ogarnij i albo odbuduj albo graj sobie Eko skoro jest to nałóg dla Ciebie jak wyżej stwierdziłeś (z resztą jak dla wielu z nas )

• Pozwól, że Ci wyjaśnię jak wyglądała sytuacja flotowa przed paczkami (czasy sprzed pierwszej fuzji uKalyke z uMensa). Otóż mój sojusz to top1, top2 oraz top3 flot. Ale skoro nie paczki, to tym razem też napiszesz, że nieuczciwie? :P

Malec skoro tak bardzo Ci się ta gra na obecnych warunkach nie podoba, to zapnij urlop i do niej nie wracaj, póki nie będzie wyglądać tak jakbyś sobie tego życzył. Ogame to gra błędów, a Ty je popełniasz raz za razem.

• Nie mam nosa w niczyim tyłku. Ja też jakiś czas temu dostałem złoma od Szopów i jakoś nie lamentowałem jak Ty. Przyznałem się do błędu, pogratulowałem, zacisnąłem dupe i gram dalej swoim tempem. Paczki są i będą więc albo się z tym pogodzisz albo zakończ grę i skończ smucić. Pozdrawiam serdecznie

• Malec wez robotę sobie zmień na lepiej płatną i będzie Cię stać na kupno kilku więcej paczek 😂

Pozatym u siebie w netwars nie widziałeś problemu ? Jak olo złomował innych a wydał na same konto + paczki + flote to jemu w dupę właziłeś aż przodek wychodziło 😂

• Piękne rozkręcanie kawałek po kawałku netwarsow i ich nosków.

Ps. Ja mam nos czekoladowy trzymany w d.. chyba było to u Adama no może u Megan.

Mam też flotę za paczki. No i wiem że jak dam dupy to czy Szop czy Supermeg to zapakują flotę pięknie w recki.

Otwieraj paczki mikołajowe bo te są honorowe.

Jeszcze raz gratulacje dla atakujących. Jeśli użyłem za mało wazeliny (może ktoś z netwars to zarzucić)to postaram się nadrobić przy następnym ST. :closed:

• Ja je i tylko je otwieram z radością i jakoś gorzej się nie czuję :P

• Paczki to dno i kilometr mułu, ale nie wiń graczy tylko grę. Nawet z największą flotą nic nie zrobisz bez umiejętności, a tych akurat [SzO] odmówić nie można.

GF zrobiło jedno wielkie gówno z tej gry, mają serwery, które nie potrafią przeliczyć starć, które powstały dzięki paczkom. Lecz jeśli ktoś gra w ogejmy dłużej niż miesiąc to wie dokładnie jak wygląda rozgrywka.

TL;DR Zaspałeś, dostałeś złoma, przyjmij to na klatę.

Graty & SzO.

• Aleście "wsiedli" na Malec'a.

Trawestując - kto nigdy nie kupił antymaterii niech pierwszy rzuci kamieniem.

Polec w walce gdzie każdy jednako buduje swoje floty to żaden wstyd. Zaspać to też żaden wstyd.

Trudno jednak walczyć z osobami, które zbudowały swoje floty według zasady:

0. Kupuję antymaterię. Rozbudowuję magazyny. Potem - paczki. Następnie (technologie, budynki, stocznie):

1. Buduj.

2. Skróć.

3. Zakończ.

4. Powtarzam iks razy.

I w trzy dni mam kilkadziesiąt milionów punktów. 12 planet oraz księżyce.

A potem mogę już rozpocząć polowania i uchodzić za flociarza.

• Kolejny krzykacz spakowany :trollface: Tak to się powinno kończyć za każdym razem :) Gratulacje, stoczniowcy będą mieli pełne ręcę roboty, wyczuwam protesty :lool:

Malcowi więcej dystansu

UNI KALYKE - 45 ST - DO 13-05-2024 (przed fuzją) :closed2:

UNI KALYKE - 3 ST - OD 14-05-2024 (po fuzji) :rebels: