Dlugosc ekspedycji - jaki sens maja ekspy dluzsze niz 1 godz. ?

• Czesc wszystkim,

od dluzszego czasu zastanawiam sie jaki maja sens ekspy dluzsze od 1h? Niezliczona ilosc razy testowalem opcje na 2-19h i jedyna zmiana jaka zauwazylem, to ewentualne opoznienie bylo mnozone przez to ile razy dluzsza byla ekspedycja. A, no i koszt w paliwie sie znaczaco zwieksza...

Czy nie powinno to wygladac tak, ze im dluzej jestesmy w 16tce tym wieksze szanse na event? Tymczasem na 13 ekspedycji 5godzinnych dzisiaj 8 pustych,2x piraci i 2x metal...

Przeciez to nonsens,

dlaczego team GF nic z tym nie robi, ta opcja jest pozostawiona jalowa od kiedy pamietam...

Pozdrawiam.

• A z ciekawości - zrób testy np. tygodniowe i zobacz jak to wyjdzie statystycznie (Ogame Tracker zrobi to automatycznie).

Wydaje mi się jednak, że >1h nie za bardzo jest sens. Nie zauważyłem jakichś istotnych zmian przy puszczaniu na 6h a 1h. Nawet gdyby surowców rzeczywiście było więcej, to pewnie bardziej się opłaca puścić 3x1h niż 1x5h

• no wlasnie testowalem to na 2 uni jednoczesnie i dzisiaj z ciekawosci, jedyna roznica miedzy 1h a 5h to dluzsze opoznienia, stracony czas i paliwo(ekspa wiecej pali im dluzej lata w pozycji 16). Surki sypie tyle co na 1h - z tym ze zajmuje to 5x dluzej.

Dlatego pytam po co w zasadzie jest ta opcja skoro wydluzajac czas szukania znajdziek nie zwiekszamy szansy na znalezienie czegokolwiek...

• Wydłużenie czasu expedycji stosuje jezeli ja puszczam i chce odebrac po przyjsciu z pracy.

Niekiedy sam czas lotu nie daje dobrego efektu i trzeba wydłużyć cxas poszukiwania.

Dlaczego nie ma wiecej surowca przy wiekszym czasie poszukiwań?

Wysylasz na 1h - to ludki muszą nieźle popylać żeby sie wyrobić i przeszukać dany obszar.

Wysyłasz na 5h - ludki sie nie spieszą, robią częste przerwy - a obszar przerobiony jest taki sam.

:fa:

OFF - UNI 16 - Feniks - EKO

OFF - BELINDA - Silesia Team - EKO

OFF - EARTH - Silesia Team - EKO

ON - YIN - Silesia Team - EKO

ON - UNI 68 - Silesia Team - EKO

• kumam takie rozwiazania, sam tak robie na noc wysylajac ekspe na 10% predkosci floty eliminuje dluzsze opoxnienia ktore sie pojawiaja pzzy zwiekszaniu czasu samej ekspedycji z 1h na 2..3..4..5..itd. po prostu samo wydluzanie ekspy z 1h na wiecej wydaje sie bezcelowe i nie dajace zadnych korzysci, a przy tym ma sporo wad... wedlug mnie wydluzanie poszukiwan powinno zwracac wieksze szanse na wieksze eventy/wyniki zeby to bylo jakos proporcjonalne. Wiadomo nie musi byc tak, zeby 1 ekspa wyslana na 20 godzin zwracala tyle surki co 20 eksp godzinnych, ale obecnie jest po prostu nielogicznie

• Wiadomo nie musi byc tak, zeby 1 ekspa wyslana na 20 godzin zwracala tyle surki co 20 eksp godzinnych,

Wilekości losowane znalezisk min-maks. nie powinny sie zmieniać, ale dłuzszy czas powinien dawac wiekszą szansę na średni i duży ewent. Dało by to wiekszy zysk srednio z wuielu wielkogodzinnych ekspów, ale latanie czesciej powinno zawsze dawac wiecej, w koncu to ciezka praca powinna byc nagradzana a nie login raz dziennie po odbior ładowni.

np. lot na >24h daje 50% szans że wpadnie duze znalezisko, lot na >10h daje 50% na średnie a przy 1h jest jak teraz - 90%, 10% i 1%

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis