Handel, nowy przelicznik 3;2;1;

• Wystarczy wprowadzi regulację, że jeżeli gracz pozyska w drodze handlu z innym graczem surowiec w postaci X w ilości Y po przeliczniku A:B:C, to nie może on go sprzedać innemu graczowi, lub handlarzowi po przeliczniku innym niż A:B:C co prowadziłoby do tego, że dany gracz musiałby ten surowiec po prostu wykorzystać.

Przepraszam ale tutaj już odpłynąłeś a GO SGO będzie wypełniać papierkowa robotę bez płatnego etatu w czynię społecznie użytecznym prawda :trollface:

Ile kosztuje amtymateria zeby Cie bylo stac na handlarza zawsze odpowiadam do rzeczy tylko nie jestes chyba w stanie tego wywnioskowac pomiedzy slowami

Stać mnie na antymaterię ale wolę sobie kupić książkę ;)

ciap wiem rozumiem gra jest przyjemnością jak każda inna w życiu szukasz ciapulka wymoweczki statystyczny Polak czyta od 1 do 5 książek na rok :trollface: ilu z nich zakupilo własna ksiazke a niezeli wypożyczyło xD gratuluje znajdujesz sie w elitarnym gronie czytelnikow nie tylko prasy a literatury :fgrin:

• skoro już tak zmieniliście handel, to może dajcie możliwość znalezienia na ekspedycji handlarza co nie podbija przelicznika, ale da taki na którym będzie można zarobić, np 4:3:1 albo wyżej (do ustalenia - może jakaś ankieta..) Cały czas mała szansa na znalezienie i nie zabije to całkowicie handlu jak jest teraz.

• skoro już tak zmieniliście handel, to może dajcie możliwość znalezienia na ekspedycji handlarza co nie podbija przelicznika, ale da taki na którym będzie można zarobić, np 4:3:1 albo wyżej (do ustalenia - może jakaś ankieta..) Cały czas mała szansa na znalezienie i nie zabije to całkowicie handlu jak jest teraz.

To co napisałeś to już całkowicie świadczy tylko o tym, że jest to handel - kupić taniej i sprzedać drożej więc to tym bardziej podlega pod push.

Przestańcie już kombinować i grajcie uczciwie to nie będzie problemów.

• dalej powinny jakieś widełki zostać. To zabicie handlu między ludźmi, kolejny krok aby używać opcji premium i wydAwać pieniądze na grę. OGame idzie mocno w komercję

• Tak z ciekawości policzyłam sobie ile musiałabym handlować z osobą która jest moim top w sprzedaży deuteru....

Ile musiałaby mi sprzedawać deuteru żeby wyrobić taką ilość deuteru*:

(jeżeli zostałby zachowana częstotliwość i ilość surowców)

potrzeba kolejnych 780 wymian lub prawie 27 lat.

I to jest różnica między zwykła** wymianą a wymianami o których pisze art.

* deuteru, nie mówię o zysku bo zysk to trzeba pewnie liczyć razy 3

** z normalnym graczem któremu nie chce się latać na ekspedycje lub kupować anty.

• ciap , niestety Art i Ruda mają wywalone w SPOŁECZNOŚĆ OGAME! Podjęli głupia decyzję i nie chcą się do niej przyznać. A szkoda, bo ludzie by bardziej docenili przyznanie się do błędu niż tkwienie w głupiej decyzji. :/

21-GoW

33-KoU

Leo-MNS

Ursa-MNS

Wasat-MNS

Antares-TAG

Quantum-TTG

Galatea-NFZ/TYLKO MY

Quasar-TYLKO MY/LbK

• Bez przesady. Przynajmniej teraz jest jasno powiedziane że spekulacje na handlu nie są źródłem surowców i koniec. Chory był poprzedni system, w którym mogłeś zarobić kupując paliwo, ale metalu po kursie lepszym od handlarza już kupić nie mogłeś.

• Przynajmniej teraz jest jasno powiedziane że spekulacje na handlu nie są źródłem surowców i koniec.

Tylko wiesz że na handlu każdy coś zyskiwał?
    Handlowałam od 15 lat i ludzie ze mną handlowali falami - ktoś nie miał czasu = sprzedawał mi dex, potem miał więcej czasu = handel był przerywany. Ktoś nie latał w ogóle na ekspedycje handlował zawsze, ktoś latał na promocji x9 to po promocji był okres gdy nie handlowaliśmy, zanim pojawił się kolejny event x9 to handel ze mną wracał.

Od 11 dni dziennie mam od pary osób PW które deuter sprzedawały i nie są zadowolone ze zmiany.
    Wiem że niektóre osoby wydobycie deuteru wyłączyły/zmniejszyły = śmiem podejrzewać że tracą na tym bardziej niż na tym złodziejskim handlu z innymi.;)

ciap , niestety Art i Ruda mają wywalone w SPOŁECZNOŚĆ OGAME! Podjęli głupia decyzję i nie chcą się do niej przyznać. A szkoda, bo ludzie by bardziej docenili przyznanie się do błędu niż tkwienie w głupiej decyzji. :/

Ktoś na discu pisał że rozmawiał z jakimś GA z innego kraju i mają ten sam problem co w PL z paczkami i szukają rozwiązania. Czy to jest to szukanie rozwiązania?

Jedyne rozwiązanie żeby zabić sprzedaż surowców za kasę bez zabijania handlu między graczami to wprowadzić limity między graczami A-B. Moim zdaniem problemem byłby właśnie ten limit - musiałby być różny dla różnych uni.

(Ja np. bardzo często pomagam komuś w astro, jak wszystkie surowce są to sprzedaje wtedy gigantyczne ilości deuteru i kryształu za metal - podejrzewam że takie wymiany byłyby poza limit)

• Skoro ludzie w ten sposób pushowali się, to wystarczyło wlepić takim osobnikom bana... Odkąd wprowadzili limit darowizn, zacząl działać push w obie strony. Wszystko powyżej limitu było pushem. W regulaminie też jest zapis, że push to nie tylko wymienione tam przypadki, ale i inne. Więc od czego jest team? Czyżby owi gracze sporą ilość kasy wykładają na grę, że gf zabronił takich banować i kazał znaleźć inne rozwiązanie?

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Dobre sobie ja mialem konto slup ktore oddalem chidzi mi o gralem na isonoe tam poprostu bylem wieczna farma gdzie pozniej wyladowalem z cmentarza na 68 nawet ciebie ciapula skanowalem smieszne konto z ponad 20 kk pkt wyladowalem wedlug oczekwian w reckach u Yoki xD i to konto tylko i wylacznie na isonoe czy w innych okolicznosciach sprzedawalo deuter jak nie mialem czasu czy za duzo deuteru by miec wieksze kopalnie bo mnie nie trzeba deuteru dla flociarzy kazdy zadowolony wspomaga mocniejszego gracza w zamian za 3 2 1 poniewaz ciagle potrzeba wiecej i wiecej i rozwija wlasne konto tak jak ty masz ale od silniejszego gracza a nie zyluje gracza minimalnym poniewaz ma na sprzedaz 1-2 mld dexu dla niego to szczyt marzen a ja mam 1mld dexu z 24h pochwal sie i ci ktorzy chca miec pushy do czego wam potrzebny dex za 2.2 kk metalu czy tam 1.5 krisu ? Wiesz jakie to sa kwoty mineralow i slupkow pionkow pioneczkow do wychaczenia :trollface: no daj ty kur... spokój szukasz mula na swoje konto i reszta :D:bicz::beaten::fgrin: przyznaj sie ze masz ponad 800mln dexu i ciagle ci malo

:trollface::trollface::trollface:

• 5cr2ys.jpg

Masz tak samo tylko ze bez metalu i ty szukasz frajera :trollface:

Twoje konto to przezytek ogame 😁 i taka prawda wczesniej byl deuter tylko na 15tce najlepszt 13 14 a kiedy paczuszki zrobili i formy zycia to w tyle jestes bys musiala na swieta se cyknac precent 6 k wrzucic przeniesc planety na 8mki i ty dobrze o tym wiesz masz jedna planete bedziesz miec w brut deuteru ciagle do tego metal w pyte energii :trollface: i mozesz kontynuowac kopanie zbieranie dexu za pomoca sprzedarzy metalu u handlarza :trollface: a nie tu pierdolamenty ciskac i posuwac bujdy bajdy ballady :D o zdechlym jeżuX/:bicz::rebels::bicz::bicz::rolleyes2::beaten:

Z tego to wiem minimum masz 800mln do 1mld max :trollface:

Zapodaj screen shoota ten który najbardziej ujada z tej gry że ma źle korzysta pewnie z innych najwiecej i sama jeszcze stwierdzaj zapodaj screen shooty ile masz wydobycia to tutaj gracze z wydobyciem 50 mln dexu czy 100 mln dexu będą mogli powiedzieć ty ale kant z tym przelicznikiem był i dmuchali nas na lewo i prawo i jeszcze płaczą bo szukają słupa mula i jelenia oraz xV8M2X.jpg

• Jak tam z handlem po wprowadzeniu nowego przelicznika ? Czy na uni na jakim gracie jeszcze ktoś handluje i skupuje deuter ?

Odnoszę wrażenie, że to co zawsze było filarem tej gry właśnie upadło i wszystko kieruje nas tylko i wyłącznie do korzystania z płatnych dodatków do gry jak Handlarz.

Mam też wrażanie, że najbardziej ucierpieli na tym gracze z niższego TOP, którzy nie chcą pakować pieniędzy w granie.

• nikt nie kupi bo mu sie nie opłaca :)

ktoś po prostu nie rozumie słowa handel X/

powinny być poprzednie przeliczniki, a dla krętaczy, którzy omijali handlem push i darowizny powinien być BAN i tyle.... ale w gf kasa musi się zgadzać. ja zaczynam wysyłac dex na idlaki

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Jak tam z handlem po wprowadzeniu nowego przelicznika ?

Kijowo.

Czy na uni na jakim gracie jeszcze ktoś handluje i skupuje deuter ?

Czasem ktoś kupuje.... ale za mało żeby pokryło to całą produkcję która kiedyś szła do skupujących.

Mam też wrażanie, że najbardziej ucierpieli na tym gracze z niższego TOP, którzy nie chcą pakować pieniędzy w granie.

Tak.
    Ja ciągle mam wiadomości że nie mają co robić z deuterem...

Od osób z którymi handlowałam X lat kupiłam YY deuteru żeby zamienić go w moim handlarzu po 3:2:1 i odesłać po 3:2:1... ;)
    Tak się zastanawiam czy jakby wrócił stary przelicznik, czy wróciliby do starego przelicznika XD

dla krętaczy, którzy omijali handlem push i darowizny powinien być BAN i tyle

Tak z ciekawości, a takie osoby jak ja? krętacz czy nie? :)

• A omijałaś zasady pushu i darowizn?

Napisałam przecież.. też sojusznikowi sprzedawałam dex. On sobie wymienił i miał odrobinę więcej sury. Ja też miałam sure z dexu. A teraz? Teraz nie mam bo na ekspy nie latam a kupować anty nie będę. Także dzięki Art jestem o 6kkk kryształu tygodniowo stratna. Dla mnie to dużo, bo mogłam tygodniowo 1 kopalnie więcej włączyć...

pnZMuihsj

S. King

• A omijałaś zasady pushu i darowizn?

Ja uważam że nie, handlowałam z zwykłymi graczami i nikogo nie zmuszałam. ;)

Moja wymiana z top sprzedającym do jednego handlu z tych tematów push to 27 lat ciągłych wymian.

Art pisał na discu że decyzja na razie zostaje.

• Tak z ciekawości, a takie osoby jak ja? krętacz czy nie? :)

Zdecydowanie! 25 lat więzienia lub 100 zł grzywny :rebels:

Sam kiedyś często korzystałem ze skupu, sukces był jak uzbierałem 100kk deu, lepszy przelicznik dostałem. :D Nawet planetkę ustawiłem w tym samym układzie co skup był, żeby wymiana była szybka i jak najmniej paliwa na mnie tracił. Wolałem mniejszy przelicznik niż przepalać anty, a i można było do kogo gębę otworzyć XD

Teraz sam mam +300kk deu na dzień i handlarza wzywam co 1-2 miesiące. Jedynie od sojusznika skupuje deu po 3-2-1, (mogę gorszy bo na PL nie gram), chce go zachęcić do dalszego rozwoju i nie marnowania anty na handlowanie małymi ilościami.

Mam nadzieje że blokada 3-2-1 to jest tylko tymczasowe rozwiązanie, które nie zostanie wprowadzone na innych serwerach xd