Witam
Uważam że dla transparentności gry i jej reguł przy konserwacji powinna być stale stosowana blokada ataków. Nie pierwszy raz podczas prac przy serwerach dochodzi do utraty przez kogoś floty. Oczywiście OGame to gra błędów ale czym innym jest błąd gracza a czym innym sytuacja w której nie może on w żaden sposób reagować. To nie jest uczciwe dla graczy a gra powinna być tłem-polem naszych akcji i reakcji. To tło powinno być obiektywne. Emocje wzbudza również fakt, że niekiedy podczas tego typu prac blokada ataków była wprowadzana... Podobne sytuacje budzą zawsze mieszane uczucia i niepotrzebne dyskusje dodają również dodatkowej pracy team.
Można tego uniknąć stosując w przyszłości blokadę ataków za każdym razem kiedy wykonywane są prace przy serwerach.
Zmieńmy proszę ten stan rzeczy, myślę że wszystkim nam zależy na transparentności gry. Proponowane rozwiązanie nie wymaga dużego nakładu pracy a myślę wręcz że zmniejszy jej ilość dla team. Uogólniając uważam że to po stronie organizatora/obsługującego imprezę jest takie jej prowadzenie żeby goście mogli bawić się dobrze i bezpiecznie. Lepiej jest zapobiegać niż leczyć cytując klasyka..
Proszę o merytoryczne wpisy